Köprü ve otoyollarda motosikletlerden artık ücret alınmayacak

Köprü ve otoyollarda motosikletlerden artık ücret alınmayacak.

21 Haziran 2006 10:24 Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, köprü ve otoyol geçişlerinde uygulanan motosiklet ücret tarifelerine ilişkin işlemini iptal etti. Mustafa Reşit Arnık adlı vatandaş, Karayolları Genel Müdürlüğünün 1 Temmuz 2004 tarihli köprü ve otoyol gişelerinde, motosikletlerle, ağırlığı 3 tonu bulan otomobil, minibüs ve kamyonetlere aynı ücreti öngören işleminin iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün, motosikletlerin, ücret toplama sisteminde uygulanan beş araç sınıfında 1. sınıfa dahil edilerek belirlenen ücret tarifesine ilişkin işlemini iptal etti. İdare Mahkemesi, motosikletlerin kapladığı alan ve boyut ile kullanış şekli itibariyle otomobil, minibüs, kamyonet ve kamyon sınıflandırmasına dahil edilmesinin mümkün olmadığına işaret etti.

bir form sayfasından alıntı yaptım bunun aslını bilen varmı?

eğer ücret almasalardı biz hala boşuna mı para veriyoruz!!! yok öyle bişey kardeş alıyorlar paralarını çatır çatır:pr: :pr:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
desene yine kafalar karışacak:pr:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
konuyla ilgili topic zamanında açılmıştı.
şu an hala köprü ücreti alınıyor diye biliyorum ben

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Ben ogs den kaçak geciyorum hala ceza yazılmadı :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Plakam sele altında :) racing hesaabı

bir adam bu deklerasyona sebep olabilmişse neden 300 adam olup dava acmıyorsunuz?

AYRI AYRI.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

benim henuz motorum yok. benim acacagim davanın bir anlamı olmayabilir:p

Alınıyor çünkü karayolları temyize gitti ve maalesef kazandı... Epeyce oldu bu olalı yeni bir bilgi değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar