köprü için ogs

bilfiğim kadarı ile ogs yi motorlar kullanamıyor ve arabaların geçtiği ücretin daha fazlasını vermek zorunda kalıyoruz.. 2.4 onlar veriyor 3 biz.. ne anladık bu işten .... iş bankası yeni bi kart çıkarmış aynı sistemde ogs takmak zorunda değilsiniz sadece normal paralı gişelere giriyorsunuz kartınızı çıkarıp hemen gişenin yanında duran kısma okutuyosunuz beşiktaş uskudar arası motor seferlerinde kullanılan kart sisteminde manyetik kartan hesabınızdan 2.400 düşüyor... bilmeyenler varsa diye hatırlatayım dedim.. hatta fikirlerinizede alabilirim.

Aslında KGS karlı degıs sıtemı de dıyebılırz falak bızım ıcın KGS kacak gecıs sıstemı :cherry: ben ıst de olsam para vermem mesela sız verırmısınız bılmıyorum fuardaykende gordum kacan kacana :)

O kaçan arkadaşlar plakalarının resminin çekildiğini ve ruhsatlarına ceza yazıldığını bilseler herhalde kaçmazlardı. Ama motoru satmaya kalktıklarında öğrenirler.

acaba rsmı kac km ye kadar cekebnılıo?
ben daha ole hızlı bı motor kullanmadıım ıcın deneme yapamadımda ogs nın olduu bı aracla 185km ıle ordan gectım bılmıyorum okudumu ogs yı?

G

Guest

iyide plakalar katlanıyo benim bildiğim kadarıyla yani resim çekmek falan hakgetire :queen:

Fotoğraf orta halli bir çekimde saniyenin 500 de birinde gerçekleşir.
kaç kilometreyle geçerseniz geçin yakalanırsınız..
Yakalanmamak için tüfek mermisi hızında geçmeniz gerekirki bu biraz zor gibi..

Bunu genelde yapanlar plakalarını kapatıyorlar ben levent köprü yan yolunda çalıştığım için defalarca görüyorum.Bazende ahtapot denilen fileyi takıyorlar plaka üstüne..

Bike_Boyz, Kardeş zaten çoğu kişi köprüye para vermiyor.(Tabi kimse aleni çıkıpta ben para vermiyorum demiyo...)
Köprü gişelerinden kaçmanın binbir yolu var...
1.Otobüslerin geçtiği sağdaki OGS nin Sağ köşesi hassasiyetini yitirmiş ordan geçebilirsin...
2.Köprü girişinde veya OGS gişeleri yakınında durup plakanı poşetle kapatabilirsin...
3.Arkanda artçı varsa elindeki çanta/kask vs. benzeri şeylerle plakayı kapattırabilirsin.
4.Otobüslerin kıçına kadar girip birlikte geçebilirsin.Bu denenmiş yöntemlerden biridir.Kesinlikle plakanın resmini çekmezler...:)
Vs. vs.....diye uzayıp gidiyor.
Yani işin kısacası çoğu kişi vermiyo para ama neyse kurcalamayalım fazla...

Yazdığınız işler tehlike arkadaşlar, hayatınızı riske atmayın 3 milyon için,

3 YTL için bu kadar tehlikeli işlere kalkışmanın ne denli akıl kârı olduğunu soracaktım ki... Vazgeçtim... 3 YTL için otobüsün kuyruğuna girmek! Ya da plakanı poşetle örtmek gibi başlı başına ceza sebebi olan bir işe kalkışmak! Tabii yol kenarında durmuş plakasını örten adam zaten karizmayı enine boyuna yardırmıştır, altında Busa olsa ne yazar, orası bambaşka mesele. Ya da gişelerde fare gibi kaçacak delik aranmak!

Ama beni ilgilendirmez, değil mi a dostlar? Ben delikanlı gibi girerim sıraya, veririm paramı geçerim. 3 YTL vermemek için otobüsün altında kalan olursa da bir zahmet kimseden yardım beklemesin. Kendi düşen ağlamaz...

Arkadaşlar bende doğru bişey demiyorum ama çoğu kişi vermiyorrr...Bunuda kabul etmek lasım dimi..

bende paramı veriyorum köprüden geçerken 3 ytl için kaçak göçek işlere gerek yok ama beni en çok rahatsız eden soguk havalarda para verirken eldiveni çıkartıp yeniden takmak zorunda kalıyorum bu beni çok oyalıyor şöyle motorlarada bi ogs sistemi olsada rahat rahat geçsek :cat:

ben yola çıkmadan 3 milyonu rulo yapıp sol eldivenimin içine sokuyorum. gişelerde durduğum zaman debriyajı bırakmadan sağ elimle parayı alıp gişe memuruna veriyorum. bu şekilde kolay oluyo.. :)

Ya şu başlık altındayken sorayım bari....
Aranızdan kimse bu köprü paralarına karşı eylem yapıyomu kendi çapında?
Örneğin ilgili devlet kuruluşlarına mail bombardımanı yapmak gibi?

ARKADAŞLAR 3 YTL EVET ÖNEMLİ DEĞİL AMA NEDEN DAHA ÖNCE %50 DAHA UCUZ PARA VERİRKEN ŞİMDİ BİR ARABA ÜCRETİ VERELİM MOTORSİKLET İLE ARABA KIYASLANABİLİRMİ BUNU PROTESTO ETMEK LAZIM YAZI MAZI VERELİM BUNA BİR DUR DİYELİM AYIPTIR AYIP BİZE OGS VERSİNLER BİDE İNDİRİM YAPSINLAR BAK KİMSE O ZAMAN KAÇIYORMU !!!HEP BİRLİKTE HAREKET EDELİM
BİZ EŞEK OLURSAK SEMER VURAN ÇOK OLUR!!! :jocolor: :jocolor:

ThE_Unforgiven ve murat_belen biz de köprü fiyatlarından şikayetçiyiz ama bunun çözümü köprüden kaçak geçmek değil.. Şu ana kadar bir çok eylem yapıldı. Benim katıldıklarım bozuk para verme eylemi ve topluca köprüden geçme eylemiydi. bunlardan sonra bazı gelişmeler oldu. köprü ücretleri motosikletler için ucuzlatılacaktı ama henüz hala gerçekleşmedi. :farao:

ya mutlaka bu işte bi karışıklık olmalı nasıl olurda maximumu 240 kg olan bi motorla ki max. bu gene ortalama 150-170 kg kullanılan motorlar.. 1 tonun üzerinde ki bi araçlan aynı parayı ödüyoruz kiiiiiiiiiiiii onlar bide 4-5 kişi taşıyabiliyolar bide böle bi durum var :) yaw köprüye verdiğimiz zarar ortada 6-7 motorun verdiği zararı sadece bir araba veriyor.. böle abukluk olmaz kardeşim insanlara motoru sevdirecekleri özendirecekleri trafğin yükünü azaltacakları halde resmen insanları motordan soğutmak uzaklaştırmak için bahaneler ve yöntemler arıyolar yok sağ şeritten gidemessiniaz köprü yolunda bilmemne motor ulan bu motor kime ne zararı var tiz den tizden gidioruz işte dokunma bırak herkesi motora teşvik et herkes motor alsın neyse kızdım :pr:

boy

@Madd
O kaçan arkadaşlar plakalarının resminin çekildiğini ve ruhsatlarına ceza yazıldığını bilseler herhalde kaçmazlardı. Ama motoru satmaya kalktıklarında öğrenirler.

Eğer boş OGS'den motorla geçip de "düüüt" sesi duyuluyorsa haklısın. Ancak bir arabanın yarım metreye kadar arkasından gidersen ve o arabayla geçersen hiçbir ses çıkmıyor ve OGS seni algılayamıyor. Ben bunu birkaç kez denedim. Buna rağmen hergün köprü geçiyorum ve 3 YTL ödüyorum. Eskiden araba parasının yarısı kadar ödüyorduk sonra zam geldiğinde arabalardan aldıkları ücreti motorlardan da almaya başladılar. Bence hiç ücret alınmamalı. Ne arabalardan ne de motorlardan. Çünkü Anadolu-Avrupa yakasını bağlayan tek yol. Alternatif bir yol olmadığından devlet para talep etmemeli. Yurtdışında bile böyledir bu. Normal ve kalabalık yollar vardır, paralı yollar daha az yoğun ve kısadır isteyen para verir bu yola girer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar