Kaçak geçiş yaptıktan sonra 3 gün içinde köprü girişindeki merkeze gidip cezasız geçiş ücretini ödeyebilirsin. Kaçak geçiş sırasında plakanızın fotoğrafı çekiliyor ama bu fotoğraflar yaklaşık bir hafta sonra kayıda geçiriliyor bu yüzden takibini herhangi bir yerden yapamazsın.
Cezalı geçişler normal geçiş ücretinin 10 katı cezalı geçiş ücreti uygulanmaktadır. Ödemediğiniz takdirde, ödenmesi gereken tutara aylık % 10 tutarında gecikme faizi uygulanarak ödeme sonraki aya devredecektir.
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü talep eden kullanıcılara 3 ayda bir ücretsiz ekstre göndermekte olup;Ziraat Bankası Genel Müdürlüğünden alacağınız internet şifreniz ile
www.ziraaatbank.com.tr adresinden geçişlerinizi takip edebilirsiniz. Yanlız kaçak geçişleri takip edebileceğini sanmıyorum.
Ben kgs kullanıyorum. İşbankasının internete şubesinden kgs kartımını hangi saatte nerede kullandığma dair bir dökğm alabiliyorum. Geçiş sırasında bir kaç kez kgs kartı okumadı ama bu dökümde gözükmüyor.
Şöylede birşey var şayet kaçak geçişinizi beyan ettiğiniz araç ile yapmışsanız(kayıtlı plaka)herhangi bir cezanız olmayacaktır.Bu geçişiniz, otomatik olarak normal geçiş ücretine çevrilip hesabınızdan düşecektir.Bundan sonraki geçişlerinizde normal geçiş mesajı almaya devam ediyorsanız.
Nakit gişlerin kalkmasından sonra köprü trafiği en azından gişlerd azaldı. Herkes OGS almış ogs gişelerinde ara ara sıkışmalar oluyor. Ama 5 kgs gişi her zaman bomboş oluyor.