Arkadaşlar köpüşler ve özellikle yavrıları şahane geldi bana

Sağlıklı olsunlar ve uzun yaşasınlar. Biz ailecek çok severiz heyvanları:mrgreen: Tabii bir afrika atasözünün dediği gibi. '' Leopar ın kuyruğunu tutma, tuttuysan sakın bırakma'' :mrgreen: Elbette her heyvanın bir karakteri vardır ama esas olan yetiştirilmesi, terbiye verilmesidir. Köpekler, genelde, sahip oldukları karakter yapısının tamamını sonradan edinirler! Ancak bu şu demek değildir: Fransız Bulldog, genelde kavgacı ve itiraz edendir! Doğru ancak, bebekliğinden beri aile içinde düzgün davranılmış, saldırganlık eğitimi verilmemiş olanı bu özelliğini, sıkıldığında zulalara kaçarak gösterir, ısırrark değil!
En sevilen ve benim de favorim olan Alman Kurt Köpeği de tamamen çapraz çiftleştirme ile geliştirilmiş bir hayvandır! Bu Üretilme demek değildir. Irkların karıştırılması anlamına gelir ki, bu kadar zeki, atak, korumacı, akıllı ve cana yakın hayvan ortaya çıkmıştır. Maalesef kötü tarafı, Hitler tarafından yaptırılmış bir çalışmadır...
Şunu eklemeden geçmeyeyim: çocuk yaşlarımda, köyde baktığımız hayvan acaip davranışlar göstermeye başlamıştı. Duymamaya, tepki vermemeye ve gölgelere kaçmaya... Kuduz olan köpeğimi bisikletin arkasına bağlayıp sabah serinliğinde bir tarla da çifte ile ensesinden vurmak zorunda kalmıştım

ale:

ale: Dedem beni nasıl yönlendirdi ise öyle

ale: Sağlık bakanlığı tüm köyü karantinaya almış, ineklerden, yakalanabilen kedilere kadar her hayvan tek tek incelenmişti? Yani, hayvan beslemek bir sorumluluktur ve öyle kolay işte değildir!!! :cat: Hele şehir ortamında yapıyor isen bu işi, çok büyük titizlik ister
Sağlıkla büyüsün, iyi birer arkadaş olsunlar:king: