Köpek Tarafından Isırıldım.

Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
2,176
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------



kaç sefer daha kuduz aşısı olacaksın ?

3 defa ayakta veya oturarak karından olmuştum ben şimdi nasıl bilmiyorum. ayrıca kuduz aşısı baya göbek yapıyor kilo aldırıyor. 5 kilo 3 kilo vs.
 
Katılım
25 May 2009
Mesajlar
798
Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
indim, köpek kaçtı...
 
Katılım
3 May 2006
Mesajlar
4,537
hayret hala hayvanseverler ile tartışma çıkmamış :) eee tabi şu an ısırılmış şekil a da görülen bir ayak var :)
 
Katılım
19 Tem 2013
Mesajlar
240
Beni isirmak icin kovalayan kopek gazi kestigimde isirmaktan vazgeciyor ne zamn gazi acsam deli oluyorlar. gaz sesi, donen teker, hatta motorun kendisi, belki taktigimiz kasklardan tirsip saldirganlasiyor.Isirmak ve ya sadece kovalamak kopegin karakterine ve sizin sansiniza kalmis ;)
 
Katılım
13 Eki 2014
Mesajlar
540
Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
indim, köpek kaçtı...

italyan mafya babaları gibi duruyon abi.-''vurun şu iti'' desen emredersin abi derim .:mrgreen: kaçması normal hayvanın tehlikeyi sezer onlar
saygılar,hörmetler,bi emrin var mı abi bi kusur ettiysek affola.saygılar tekrar--Dare a Cesare quel che è di Cesare
 
Katılım
20 Eyl 2013
Mesajlar
2,767
Geçmiş olsun. Yeni bir motorcudan bir bilgi:
Her köpek aynı değildir. Ben birazda kırsalda yaşamanın etkisi ile çok köpek besledim. En son köpeğim yakalarsa her halikarda ısırırdı. Evin önünden geçmek yeterliydi saldırması için. O yüzden 1 metre duvar üzerinde 2 metre örgü tel ve sürekli kilitli 2 metreden yüksek bahçe kapısı var :santa: Kimi zaman durmak çözümdür, kimi zaman bi kornayla kaçarlar, kimi zaman gaz açıp arazi olmak güvenlidir. Kimisi sadece kovalar, kimisi ısırır, kimisi gelip motora çarpar ve seni düşürür ki bu ısırılmaktan tehlikelidir. 2-3 köpek varsa sürü psikolojisi devreye girer, kolay geri çekilmezler. Köpek sahipli ise ve karşılaştığın alanı sahiplenmişse (benim köpek koca sokağı sahiplenmişti) onun sahiplendiği alandan süratle çıkmak en güvenlisidir. Sözün özü "ben korna çaldım kaçtı sizde korna çalın kaçar" diyen arkadaşların yanıltması. En iyi taktik güvenli mesafeden U çekip yeni rota çizmektir.
 
Katılım
21 Haz 2014
Mesajlar
441
Bazen bir korna sesimden kaçan köpek gördüm. Bazen düz yolda lan noluyo diyene kadar koşturanda. Ama geçen gün üniversitenin köpekleri hırlamaya başladı ben daha giderken çok kalabalıktı dedim hem gaz açıp kaçamam hemde dönemem durdum bi baktım koşarak geldiler. Ayağıma hırlıyor bi hamle yapıyo çekiliyo bir daha ayağıma sarıyor. Egzos vardı bi ara gaz vereyim dedim. Vermez olaydım :D iki üç tane daha geldi. Millet durdu beni izliyor. Sonra hırladı sürtündü bana gittiler. Uzaklaştıklarında bastım gaza bir daha koşturdular yeter dedim bastım gaza bayağı küfür yemişimdir yürüyenlerden çünkü hem ses, hem hızlı geçtim, hemde köpekler beni koşturuyor ama onları da korkutuyor :D
 
Katılım
24 Mar 2006
Mesajlar
395
Geçmiş olsun. Özellikle yazın sık karşılaşırım köpek sürüleriyle. Önüme havlayarak atlayan veya arkamdan koşturarak yanıma gelen olduğu zaman yavaşlıyorum. Hala direten olursa yerden birşey alacakmış gibi yapıyorum. Hemen dağılıyorlar. Şu ana kadar işe yaradı.

Size saldırmayı kafaya koymuş bir köpekten kaçmak bir işe yaramayacaktır ama. Benim başıma gelmedi ancak bir yakınım, böyle bir durumda en efektif şeyin hayvanın gelişine cok sert bir tekme atmak olduğunu söyler hep. Hayvan sever insanlarız; yanlış anlamayın. Kaçış şansınız yoksa eğer, "gel beni parçala" diye durmanın bir anlamı yok sadece. Genel olarak yapmaya çalıştıkları mekanlarını korumak ama. O yüzden şiddete en son çare olarak başvurulmalı.
 
Katılım
8 Haz 2006
Mesajlar
2,033
Bugune kadar 6 kez kopek havlamasiyla saldiriya yakin duruma maruz kaldim. Ilk gunden ogrendigim kural disinda hic bir sey uygulamiyorum o vakittir: Debriyaji sik, kopek yaklastigi gibi gazi onuna kadar ac, gaz ver, debrijayi sik, gazi kokle... Ayni o kopegin havlamasi gibi, ama ondan daha guclu son devir egzos sesi, bu da onun karsisinda cok daha guclu bir canli oldugu hissini verip onu kacirir.

Boyle de oldu 10 senedir.

Hic bir kopek/suru psikolojisine sahip canli ondan daha guclu bir seye saldirmaya curet edemez. Kendim de 1 golden retriever ve german shepherd sahibi olarak soyluyorum bunu.

Kopeklerden korkuyorsaniz, gercekten korktugunuz icindir.
 
Son düzenleme:
Katılım
30 Tem 2014
Mesajlar
1,072
Mesela benim Kubat, ne zaman bahçeye kedi girse duvarın köşesine kadar kovalar, eğer kedi tırmanamayıp arkasını dönüp "Kııhhhğğ" yaptığında Kubat olduğu yere çakılı verir ısıramaz kediyi. Ruh hastası köpekler haricinde hiç bi Kubat ayarında köpek sizi siz izin vermedikçe ısıramaz.
 
Katılım
29 May 2014
Mesajlar
3,557
Her ne kadar korksakta onlar sabi , garibanlar sehir icine sıkısmıs hayatta kalmaya calisan canlilar... tam korumali gezin kafaya takmamaya calisin
 
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
3,093
peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok

Dediğim gibi köpekten köpeğe farklılık gösteriyor. Bisiklet durumunu bir örnekle açıklayayım, köpek yürürken bir anda arkasından bisiklet çıkmış ve köpek çok korkmuş olabilir. Ve bisikleti sürüye bir tehdit olarak görmeye başlayabilir. Bunun gibi bir çok örnek verebiliriz. Tabi önceden hiç bir şey yaşamamışta olabilir köpek. 3 köpek varsayalım, 2si bisiklete havlamaya başladı, diğer arkadaşta sürüye uyar ve havlayabilir.
 
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
445
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar köpek gördüğümüzde hızımızı kesiyoruz o zaten hemen yanımıza geliyor sonra debriyajı sıkıp aragazına asılıyoruz motoru iyice kükretiyoruz adeta aslan gibi kükretiyoruz köpekde ne olduğunu şaşırıyor size saldırmakdan vaz geçiyor hızlı giderken önünüze ve yandan atlarsa sıkıntı olabilir köpeği kaçıran sesdir yükses ses güçden gelir altınızda en az 13 beygir var şu beygirlerin gücünü gösterin yeter sadece bağıracaklar bu kadar
 
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
635
Selamlar. Dün saat 4 civarında ben ve kız arkadaşım motosikletle geziyorduk. Bir sokak arasında ileride yolun sağında ve solunda iki köpek olduğunu gördüm. Yüzlerinde saldıracak gibi bir ifade vardı. Ben de internette ve bu forumda duydukları uygulamak için plan yaptım, fakat her şey burada başladı.

Köpekler için yirmiden fazla konu açılmıştır bu forumda. Neredeyse hepsini okudum. Yorumların 10/8 i ''köpekler havlar ve kovalarlar, fakat ısırmazlar, durduğunuzda onlar da dururlar.'' diyordu. Bazıları öneri olarak durmayı, bazıları da yavaşlayıp yakınlaşınca gaz açmayı savunuyordu. Hatta sırf bu konu için bir arkadaşımız güzel bir video bile çekmişti. Bana her zaman gaz açmak daha etkili gelmişti, dün de köpeklerin kovalayacağını hissettiğim an kafamda bunu planladım. yaklaşana kadar bir miktar yavaşladım, 1-2 metre kala vites düşürüp aniden gaz açtım, ileri baktım. Köpeklerin ikisi de havlayıp dibime kadar girdiler ve sol taraftaki bacağımı ısırdı. Şiddetli bir acı çektim ve hemen durdum. küçük bir yara vardı ve yaranın etrafı kötü görünüyordu. Hemen acile gittim, tetanoz ve kuduz aşısı yapıp eve gelince de yarayı sabunlu su ile iyice yıkadım. Kız arkadaşımı da ısırabilirdi, bu benim için çok daha kötü olurdu.

Şimdi kendime soruyorum, internette ve forumlarda çok fazla bilgi kalabalığı var, ben nasıl doğru bilgiyi bulacağım? Bazılarından 'forumlara güvenme, orada ağzı olan konuşur' yorumumu duymuştum. Bu olayla çoğu bilgiye güvenilmeyeceğini düşünmeye başladım.

Yaranın fotoğrafı bu( görüntü kirliliği için affola):

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/673/ynHwDl.jpg[/URL]

Geçmiş olsun. Bu meseleden kurtuluşun kesin bir yolu yok ki. Köpek bu yani 10 kişi senin yaptığını yapar bişey olmaz sen de olur, belki bir sonrakinde başka şey deniceksin yine ısırcak. Her kes kendi denediği ve o zaman işe yarayanı kesin gözüyle bakıp her yere yazdığından bu kadar çok formül türemiş. Ben de köpeğin beni kovalayacağını anlayınca ona doğru eğilip bağırıyorum gelmiyorlar ama şimdilik :)
 
Katılım
9 Haz 2012
Mesajlar
519
Merhaba dostum geçmiş olsun. Köpekler tarafından defalarca ısırılmış biri olarak tattığın acının ne kadar tuhaf bir sızlaması olduğunu biliyorum.
Videoyu ben çekmiştim, demekki taktik işe yaramamış. Ama detay olarak şunu belirtmiştim "köpekler yaşayan varlıklardır, hepsi bir olmaz. yani benim taktiğim 10 köpek üzerinde etkili olmuştur, 11. köpekte işe yaramayabilir. ağrı kesicinin 10 insandan 1nde etkisi olmaması gibi birşey" :)

Videoda buydu :)
http://www.youtube.com/watch?v=88n50w9PHk0

Evet hocam bu videonu kastetmiştim. Aklımda bir tek motorcunun gazı açıp kaçtığı sahne kalmış belirttiğin detayı unutmuşum, kusuruma bakma.

peki bisikletlileri neden kovalıyorlar ? onda'da ses yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------



kaç sefer daha kuduz aşısı olacaksın ?

Açıkcası net bir bilgim yok, hafta içi Konak'taki kuduz merkezine uğrayıp kan vermemi istediler. Belki 2. aşıyı orada olurum.

Bazen bir korna sesimden kaçan köpek gördüm. Bazen düz yolda lan noluyo diyene kadar koşturanda. Ama geçen gün üniversitenin köpekleri hırlamaya başladı ben daha giderken çok kalabalıktı dedim hem gaz açıp kaçamam hemde dönemem durdum bi baktım koşarak geldiler. Ayağıma hırlıyor bi hamle yapıyo çekiliyo bir daha ayağıma sarıyor. Egzos vardı bi ara gaz vereyim dedim. Vermez olaydım :D iki üç tane daha geldi. Millet durdu beni izliyor. Sonra hırladı sürtündü bana gittiler. Uzaklaştıklarında bastım gaza bir daha koşturdular yeter dedim bastım gaza bayağı küfür yemişimdir yürüyenlerden çünkü hem ses, hem hızlı geçtim, hemde köpekler beni koşturuyor ama onları da korkutuyor :D

Dostum neredeki köpeklerden bahsediyorsun bilmiyorum ama üniversitenin Bornova metrosu tarafındaki çıkışından haftada belki 15 defa geçerim ve her seferinde köpek sürüsüyle karşılaşırım. Önümdeki ve arkamdaki her otomobile koştururlar, ben geçerken bakışmakla yetinirler. Yanlarından geçerken yüzlerine bakıp 'naaabeeeer' diye bağırdığımdan iplemiyor da olabilirler tabi :p Anladığım kadarıyla köpekler için ortak bir yargı söz konusu değil.

Bugune kadar 6 kez kopek havlamasiyla saldiriya yakin duruma maruz kaldim. Ilk gunden ogrendigim kural disinda hic bir sey uygulamiyorum o vakittir: Debriyaji sik, kopek yaklastigi gibi gazi onuna kadar ac, gaz ver, debrijayi sik, gazi kokle... Ayni o kopegin havlamasi gibi, ama ondan daha guclu son devir egzos sesi, bu da onun karsisinda cok daha guclu bir canli oldugu hissini verip onu kacirir.

Boyle de oldu 10 senedir.

Hic bir kopek/suru psikolojisine sahip canli ondan daha guclu bir seye saldirmaya curet edemez. Kendim de 1 golden retriever ve german shepherd sahibi olarak soyluyorum bunu.

Kopeklerden korkuyorsaniz, gercekten korktugunuz icindir.

Bir sonraki denememde duracağım, yine ısırılırsam bunu deneyebilirim. Fakat en mantıklısı geri dönüp yeni güzergah çizmek sanırım. Isırılmayana kadar her yol mübah :mrgreen:
 
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
Beni kovalayan tek bir köpek vardı, zınk diye durdum, motoru yan ayağa aldım, motordan
indim, köpek kaçtı...

En güzel taktik budur. Ben de kaçamayacaksam yani köpek arkamda kalmamışsa direk durup aşağı inerim. Saldıracaksa da aşağıdayken saldırsın, savunması daha kolay olur. Bu davranışlarından dolayı bana göre köpekler, dünyanın en salak hayvanları sıralamasında bir numaradadırlar.
 
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
48
[Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle şunu söyleyeyim, cbr125 bir mt07 veya fazer gibi seri değil tabii ki, fakat yüksek devirde köpeği atlatacak, ya da şaşırtacak potansiyele sahip. Fakat dediğiniz gibi bu motorlar olsaydı belki de ısırılmayacaktım. Başka taktik işe yarayabilirdi.

Ayağımda da korumalı bot yoktu. Pantolon+ içlik vardı. İşin garibi bu ikisinde de diş izi, delik veya deforme yok. Demekki köpeğin dişleri direk tenime deyseydi sonuç daha kötü olacaktı. Tekme at diyen arkadaş olmuş, bunu yapmaktansa durup geri dönerim daha iyi.

Bugün de vizörüm açıkken gözüme kocaman sinek girdi, içeride kıpraştığını hissettim, gece kedim oyun oynarken alnımı tırmaladı. Hayvanların benimle ne alıp veremedikleri var anlamadım arkadaş..]

enpaniole kardeş sen acıların çocuğu gibi olmuşsun. murphy yasasası açık:bir şeyin ters gitme ihtimali varsa ters gider.. sen yeni baştan REHABİLE et kendini. yoksa durumun vahim gibi görünüyor.
bu arada geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Katılım
9 Haz 2012
Mesajlar
519
[Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Öncelikle şunu söyleyeyim, cbr125 bir mt07 veya fazer gibi seri değil tabii ki, fakat yüksek devirde köpeği atlatacak, ya da şaşırtacak potansiyele sahip. Fakat dediğiniz gibi bu motorlar olsaydı belki de ısırılmayacaktım. Başka taktik işe yarayabilirdi.

Ayağımda da korumalı bot yoktu. Pantolon+ içlik vardı. İşin garibi bu ikisinde de diş izi, delik veya deforme yok. Demekki köpeğin dişleri direk tenime deyseydi sonuç daha kötü olacaktı. Tekme at diyen arkadaş olmuş, bunu yapmaktansa durup geri dönerim daha iyi.

Bugün de vizörüm açıkken gözüme kocaman sinek girdi, içeride kıpraştığını hissettim, gece kedim oyun oynarken alnımı tırmaladı. Hayvanların benimle ne alıp veremedikleri var anlamadım arkadaş..]

enpaniole kardeş sen acıların çocuğu gibi olmuşsun. murpy yasasası açık:bir şeyin ters gitme ihtimali varsa ters gider.. sen yeni baştan REHABİLE et kendini. yoksa durumun vahim gibi görünüyor.
bu arada geçmiş olsun.

Bugün sokak köpeklerine mama verdim, henüz bir aksilik çıkmadı. Gün bitimine kadar çıkmazsa lanet bozuldu demektir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst