en büyük yanlışın burada; ben zararlı olan hayvanları beslesin demedim. bak bir sayfa yazı yazdım ama yazmadıgım birşeyi söylüyorsun. problem burada başlıyor.
tekrar okursan zaten "zararlı olan hayvanları uyutsunlar" yazdım.
Sana yazmadım ki dostum. Bunu genel anlamda söylüyorum. Çünkü bunu ölesiye savunan mizantropistler var. Ama 20 yıl sonra artık sokaklarda başıboş gezen köpeklerin zararlı olduğunu kabul ettirdik. Bu da bir aşama. Zararsızdır diyen varsa da alıp evine besleyecek. Belediyeler beslesin. Yok ya...belediyeye sadece köpek savunucuları mı vergi ödüyor? Öyle sokaktaki köpeğe kuru fasulye vererek de(evet, evet, gerçekten köpeğe kuru fasulye verenler görüyorum yahu) hayvan sever olunmuyor. Vicdan mastürbasyonu yapılır o başka...
Bu ülkede çok ciddi bir dönüşüm denendi. 2004 yılına kadar hiç gündemimizde olmayan bir konu, birden bire memleketin yeni ayrışma polemiği haline geldi. 2004 öncesi sahipsiz köpekleri zehirleyen, öldüren, itlaf eden kamu görevlileri vicdansız katil mi? Veya buna hiç ses çıkarmayan, hatta umurunda bile olmayan sizin babanız, dedeniz, büyükanneniz de vicdansız katil mi? O zamanlar sokaklarda 2-3 köpek olurdu ve hepsinde tasma olurdu. Benim de vardı. Beslerdik ama böyle saçma sapan bir rezalet yoktu. 1932'de köpek itlafı tamimi çıkarılmış ve taa 2004'e kadar uygulanmış. O zaman 72 yıl boyunca vicdansız hayvan sevmez katillerle mi yaşadık?
Yapmayın allah aşkına. Bu yapay bir gündem ve gerçekten toplumda artık tahammül edilemez bir noktaya geldi.
Yazmayım diyorum ama öyle çok itham ediliyorum ki, yanıt versem bir türlü, vermesem bir türlü...
Neyse, Kanun değişikliğine kadar bana müsaade. Ama Kanun değişir de "uyutulma" yöntemi kabul edilirse, bugünkü yöneticilere ne diyeceğinizi gerçekten çok merak ediyorum...Çünkü Osmanlı gideli 100 yılı geçti de