Aynen güzel kardeşim, aynen :bounce:
Aynen kardeşim aynen!
Aynen güzel kardeşim, aynen :bounce:
Ben de zannettim kadin kopekleri toplayip Ankara'ya saliyor. Ama klinige girislerini yapip, kisirlastirip, tedavilerini yapacagiz diyor. Eger oyleyse niye tutuklanmis ki? Eger kopeklere kuduz bulasmissa zaten oleceklerdir, cunku tedavisi yok.
Acikcasi esas olmasi gereken bu kadinin yaptigi. Helal olsun kadina. Direk kendi zaman ve butcesinden fedakarlik yapip sokak hayvanlarina yardim ediyor. Daha n'olsun?
==========
Edit. Pardon... Kopeklerde kuduz testi yokmus. Daha dogrusu var ama hayvanin oldurulmesi gerekiyormus test icin. Velhasil kopeklerin 10 gun karantina altinda gozetilmeleri gerekiyormus kuduz olmadiklarindan emin olmak icin.
Evet bu ceza gerektiren ciddi sakıncalı bir hareket. Resmen kuduzun yayılmasına aracılık etmek demek. Düpedüz manyaklık.Karantina bölgesinden götürmüştür muhtemelen...
@yamtereroglu sen de Hilti gibi adammışsın be mübarek
[url]https://i.hizliresim.com/d8un01c.jpg[/url]
Aynen. Bir tür alet. Burada da "tool" diyorlar.
Tool demeyelim, argoda farklı bir anlama gelebilir. Yine de bilgilendirme için teşekkürler
Rica ederim. Google'a sorup öğrenelim argo anlamı neymiş:Tool demeyelim, argoda farklı bir anlama gelebilir. Yine de bilgilendirme için teşekkürler
Rica ederim. Google'a sorup öğrenelim argo anlamı neymiş:
https://www.google.com/search?q=tool+meaning+slang
https://x.com/fethi_aslan1453/status/1800075748830552490?t=KXgEJaOb73V5hBfp3p46Nw&s=19
Linki doğru kopyaladım mı bilmiyorum. Ama mevzu tamamen duygusal arkadaşlar.:cherry:
Tanımadığın etmediğin adama "dick" demek sence hoş mu? Yakışık alır mı?
Bu kadın hakkında bilgili değilim. Açıkçası son sahnedeki ızdırap içindeki köpeğin en kısa zamanda huzura kavuşturulması gerekli. Yazık hayvana yahu.
Ama eminim samimi şekilde sokak hayvanlarının iyiliği için çalışan, bakım ve kısırlaştırma hizmeti sağlayan hayvansever gruplar ve kuruluşlar illa ki vardır. Bunlara gönüllü olarak zamanınımızı vermek, ve/veya madden yardımda bulunmak, sokak hayvanlarına dişe dokunur yardımda bulunmak için yapılabilecek en somut ve faydalı şey.
Yoksa kendini hayvansever zanneden ilkellerin sosyal medyada (ya da gerçek hayatta) anlayıp dinlemeden güttükleri tehdit ve yıldırma çabaları tepki toplayıp hayvanlara fayda değil zarar verecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:40 ----------
Oyle demedim ki @tommygun. Turkce dusunup yanlis anlamayin diye link de biraktim. Link'i Turkiye'den acinca yanlis bilgi mi veriyor?
https://i.postimg.cc/rptQqH27/Screenshot-20240610-134329.png
Yoksa kendini hayvansever zanneden ilkellerin sosyal medyada (ya da gerçek hayatta) anlayıp dinlemeden güttükleri tehdit ve yıldırma çabaları tepki toplayıp hayvanlara fayda değil zarar verecektir.
Nedir # 358 de sorulan soru diye baktım.
13 Haziran 1932 te resmi gazete de yayınlanan T.B.M.M. Tamimini gösterip 10 Haziran 2024 te ki şartları kıyaslıyor.
Hakikatten cevap yazmak bile abesle iştigal.
Emice o zaman memlekette veteriner mi var? İlaç mı var? Barınak mı var? para mı var? senin gibi ağah kaç kişi var?
Bırak emice bırak o zamanın şartları ile bu günün şartları bir mi neyi, neyle kıyaslayıp nasıl bir sonuç çıkaralım.
Dersen ki o zamanda para çok, her taraf veteriner, ilaç desen bayram şekeri gibi bol, dört yıldızlı hayvan barınağı özeli resmisi, hava yolları olmuş halkın yolları ama yine de hayvanları zehirlediler o zaman bize de susmak düşer.
deyince, biz de dedik ki, ee Atatürk de itlaf kararı vermiş, bu durumda onu da mı aşağılık kişi olarak anıyoruz hala? Tııssss...Bu ülkede iki kez köpek soykırımı yapıldı. Bunları yapanlar ve yaptıranlar aşağılık kişiler olarak anılıyorlar hâlâ.
Atatürkçülük körü körüne bağlılık değil araştırmak, düşünmek, yorumlamak anlamına gelir.
Benim mantığıma göre 1932'de verilen Tbmm kararı da o kararı onaylayan Atam da hatalıdır, yanlışlardadır. Tabi ki şu an günümüzde yaşanan bir problem için 100 sene önceden ve kimsenin kolay kolay laf etmeye bir tarafı yemeyeceği kurucu liderimizden bir örnek vermek de tam Ak Parti ve eski yoldaşları Fetö taktiğidir. Baş ne zaman sıkışsa ya İsmet Paşa'ya atılıp sıkılır ya da Ecevit'e. Bunu çocukken mahalle maçlarında "ama adamın penaltı dedi" minvalinde örneklendirebiliriz.
Bu nedenle aramızdaki saygınızı daha fazla yitirmemeniz adına "geçmişte de depremler oluyordu, bu işin fitratında bu var" tarzı açıklamaları bırakmanızı tavsiye ederim.
Atatürk'ü eleştirmek, yaptıklarını sorgulamak ayrı, "itlaf kararı veren herkes aşağılıktır" demek ayrı...bu ayrımı anlamayana ne söyleyeceğim. Fetö ve artıklarından en büyük zararı görenlerden biriyim. Her başı sıkıştığında Fetö öcüsüne sarılmak da ayrı taktik bilesin...
İyi o zaman madem Yamtere sorduğum soruya sen de atladın, soruyu üçlüye çevirdim;
Yamter, Yaşlı adam ve Tommy;
Madem bu ülkede köpek itlafı yapanlar ve yaptıranlar aşağılık kişiler olarak anılıyorlar, 1932'de itlaf kararı veren TBMM üyeleri ve Atatürk aşağılık insanlar mıdır?
Önemli not: 5199 değişirse, sorumu revize edeceğim ona göre![]()
"Aşağılık kişiler" diyen ben değilim ve de bu sözü de doğru bulmuyorum. Toplu hayvan itlafı konusunda karşı fikirde tek başına aslan gibi çarpışan yamtereroglu da olsa tabi ki "aşağılık" sözünü savunmak mümkün değil. Ben sadece Atatürk döneminde onca iyi yapılan şey varken cımbızla çekmiş gibi bir gazete haberini bu konuda referans göstermenizi yadırgıyorum.