Kopek saldirisi devrilen motor 3 ay yatis

Katılım
28 Eki 2009
Mesajlar
121
İnsanlar bir hevesle evlerine köpek vs alıp hevesleri bittiğinde bu hayvanları barınağa bırakıyorlar. Emin olun o barınaklarda hiç para almadan gönüllü çalışan bir dünya tanıdığım insan var onlarında sokağa salınan hayvanlara vicdanı el vermiyor fakat elden başka bir şey gelmiyor. Barınaklar ağzına kadar dolu yer kalmayınca mecbur sokağa salınıyor bu hayvanlar. Bir kaç kişi zehirlenmeleri yönünde yorum yapmış. Senin ne kadar yaşamaya hakkın varsa o hayvanların da var. Kaza yapan arkadasa diyecek bişey yok çok çok geçmiş olsun. Fakat hayvanlardan önce suçu kendimizde arıyalım. O hayvanları bir hevesle alıp hevesimiz geçtiğinde barınağa götürüp bırakanlarda gene biziz.
 
Katılım
4 Kas 2010
Mesajlar
1,365
Vallaha benim kafa sağlam da ,
Seninki biraz yanmış...Bırak şimdi panter emel ayaklarını....
Hiç kovalanmamış , ısırılmamış , ya da tırmalanmamışsın belliki...
Hastanede kuduz aşısı sırası beklerken ki ''acaba kuduz oldum mu lan ben '' diye düşünmemişsin...
Hadi düşünmedin bari empatisini yap... :bounce:

Biraz mantıklı konuş...
İnsanoğlunun varolduğundan bahsettim...
Sen kalkmış taa nerelere gitmişsin...

Geçmişi bırak günümüze bak...
Bir tane köpek ya da kedi doğada (bırak doğayı bildiğin orman olsun )av yapıp hayatını idame ettireblir mi ?...

Ha illa laf sokma çabasındaysan bilelim....

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:25 ----------

Öyle mesajı yazıp lafı atıp değiştireceksen yazmayalım...
Hiç tadı kalmıyor... :farao:

hunting.jpg


cat-with-bird2.jpg
 
Katılım
16 Ara 2014
Mesajlar
127
Bir arkadas da link atmisti, insanin soy agci ile ilgili, katilmamak elde degil... superman, orumcek adam, batman... ileride evrimlesip bu kivama gelecegiz... xman, hulk, thor... hepsi evrim gecirmis insan sonucta... :) sene oldu 2015... hala maymun hala maymun :)
 
Katılım
20 Mar 2012
Mesajlar
608
motosiklet ile giderken köpeğin saldırmamasını istemiyorsanız yavaşlıycaksınız hatta hızınız hiç yok muş gibi köpeğin yanından geçiceksiniz.denedim defalarca.ne zaman yavaşlasam saldırmıyorlar. deneyip test edebilirsiniz. ayrıca hayvanlarla insanlar arasındaki fark AKIL onlara akıl bahşedimemiş.onlarında yaratılışında etten kemikten bizimgibi ama akıl yok malesef .insanlar hiçte masum değil malesef geçen gün yavru domuza yapılanları izlediyseniz.insanda akıl var ama vahşiliğe kullanıyor.köpek dünyadaki en sadık hayvandır.motosiklete saldıran köpekte var saldırmayanda. akılll yok malesef onlarda.neye göre kime neden niçin saldırıyor sadece tahmin yapabiliyoruz. bir köpek bir kişiyi düşürdü diye bütün köpekleri öldüreceksek motosiklet sürücülerini trafikten saymayan arabayı üzerine sürep gerektiğinde öldüren bütün sürücülerimi öldürücez ki bunlar insan aklı mantığı var kullanıyorlar aklını kullandıkları halde sizleri öldürüp sakat ta bırakabiliyorlar.beni eleştirecek arkadaşlarda vardır burda ama yazıyı iyi okuyup eleştirsin ben hayvanlar haklıdır demiyorum onlarda AKILLL yok diyorum.insanın deli si gibi düşünün yani:) delidir ne yapsa yeridir diye bir cümle var.hayvanlarda akıl olsaydı insan bırakmazlardı dünyada.
 
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
1,861
dünya üzerinde yaşayan en aşağılık tür insandır. bunu da pek güzel ifade eden bir başlık olmuş, açanın ellerine sağlık.
 
Katılım
3 Tem 2014
Mesajlar
396
Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT
Avrupa'da hangi şehirde sokak köpeği vardır ?
ASLA YOKTUR !!
 
Katılım
2 Mar 2012
Mesajlar
1,861
Avrupa'da hangi şehirde sokak köpeği vardır ?
ASLA YOKTUR !!

Türkiye'de hangi şehirde insan vardır?
ASLA YOKTUR !!

trafikten, her gün birbirini öldüren, karısını bıçaklayanlardan, sürekli başkalarının hakkını yiyenlerden biliyorum. karşılaştırma yaparken bunları dikkate almak lazım.
 
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
635
Avrupa'da hangi şehirde sokak köpeği vardır ?
ASLA YOKTUR !!

Evet şehirlerinde yoktur çünkü çoğu insanların evlerindedir. Olmayanlar da barınaklarda özenle seçilip sahiplendirebilecek olanlar sahiplendirilir diğerleri uyutulur. Türkiye'de her mahallede pet shoplarda satılan köpekleri de Avrupa'da bulmak mümkün değil. Kıyas yapabilmek için bir 200 yılımız var.
 
Katılım
8 Nis 2014
Mesajlar
695
Avrupa'da hangi şehirde sokak köpeği vardır ?
ASLA YOKTUR !!

Şehirleşme ve gelişme ile ilgili başka bir foruma da üyeyim. Orada da hep "Avrupa'da şöyle, böyle" diye oralardan örnek veriyor insanlar. Ama sizler sadece sonuçları görüyorsunuz, bu sonuca nasıl ulaşıldığını, bizim burada ulaşıp ulaşamayacağımız, ya da bunun doğru olup olmadığını düşünmüyorsunuz.

Öncelikle Avrupa'da öyle tüm hayvanları alıp barınaklara koymadılar, çok büyük katliamlar yapıldı. Hayvan nüfusu şehirlerden resmen kazındıktan sonra kalan çok az kısmını barınağa koydular. Bu neresinden bakarsan bak vahşettir, katliamdır. Doğru mu böyle bir yöntem???

Bir de bu iş Avrupa'da yapıldığında her ne kadar canilik olsa bile insanlar için (henüz) ekstra bir zorluk yaratmadı (ya da bizim bildiğimiz bir zorluk yok şu anda) Ama bizim ülkemizde kedi-köpeği sokaktan kaldırmanın bir bedeli var. Avrupa'da çöpler senin ülkendeki gibi harala gürele depolanmıyor. Çöplerin sınıfları var, o sınıflara göre ayrı ayrı poşetlerde çöpe atıyorsun. Öyle "çöpün dibine ekmek bırakayım günah" olayı yok. Her şey standart çöp ambalajları ile evlerden çıkıyor ve tesislere gidiyor. Sokaklarda 1 tane çöp yok. Burda öyle mi? Sokaklar pislik içinde, her yerde organik yemek artıkları (hele kurban bayramından sonraki görüntüler). Çöpler Avrupa'daki düzenle toplanmıyor (öyle yapılmaya kalksa kim uyar o düzene?). Bu ortamda o organik artıkları temizleyen kedi-köpek olmasa rahat edeceğiz mi sanıyorsunuz? Bunların yerine şehirleri fareler, böcekler basacak. Biraz dış mahallelere yaban domuzları gelecek, daha çetin şartlarda tilki, kurt inecek.

Bizim şehirlerimiz şu anda hayvanlar için yaşanabilir bir ortamdır (Avrupa'da öyle değil). Doğa hiçbir yaşam alanını boş bırakmaz, evcil hayvanı ortadan kaldırırsan yerine vahşi hayvan gelir. Kedi-köpeği sokaktan kaldıralım demekle olmuyor, bu bir kültür ve vicdan meselesidir. Biz bir ekmek parçasını bile çöpe atmayız, yanına koyarız ihtiyacı olan alsın diye. Avrupa'da böyle bir kültür yok, bu bizim zenginliğimiz, neden onları örnek alalım ki?
 
Katılım
2 May 2014
Mesajlar
381
dün öğlen saatlerınde ısım geregı buyukcekmece ye gıttım albatros sahılde motorla yavas yavas gıderken ılerıde kullakları bana dıkmıs ıkı tane kopegı gorunce burda okuduklarım aklıma geldı bana dogru hırlayarak kosmaya baslıyan kopeklerı gorunce hemen hızımı dusurdum afalladılar o sırada etrafta yayalarda var gazı acıp kacıcam bosluk arıyorum gozumle yayalara carpmadan kactım cok sukur . yanı bu kopek saldırısında soguk kanlı olup hız dusurmek ve akabınde serı bısekılde onlardan kacmak ise yarıyor .
 
Katılım
20 Ağu 2005
Mesajlar
7,460
Köpeklerin yaşam alanı deniyor da, köpeklerin yaşam alanı diye bir şey yoktur. Köpek evcil hayvandır ve insana bağımlıdır. O yüzden kimsenin sokak köpeklerinin yaşam alanını işgal etmişliği yok. Ayrıca yukarda bir arkadaş yazmış, köpek gerçekten akılsız bir hayvandır. İnsana itaat edip komut alıyor diye zeki sanılıyor. Geçen yaz kızımla gezerken dakikalarca sevip oynadığımız köpek, kaskı takıp motoru çalıştırdığım anda bize havlamaya başladı. Tam bir gerizekalı...
 
Katılım
10 Ocak 2015
Mesajlar
50
avrupa dan örnek bir tek o mu?
ordaki yasalari burda uygulasalar,sokaklar apachilerden,sehir icinde motorunu anirtanlardan temizlenir,bisikleti ile yanlis yerde yol aldigi icin ceza yer,yahut kedi gözü,fari olmadigi icin ceza yer,keske böyle bir iyilik yapsa hükümet.

öte yandan,köpek size uzak ise kontrollu bir sekilde gazliyabilirsiniz,
amma velakin size yakinsa,kacmayin oldugunuz yerde bekleyin,genizden gelecek sekilde ona bagirarak (höyyytt,laaaaan) vs seklinde el kol haraketi ile birlikte ses cikarin,bu ses dalgasi onu frenler,
köpekler sapkali insanlara daha cok havlarlar,bu tecrube ile sabittir,

benim bir diger hobim,sokakta yasayan hayvanlara yardim etmektir,aylik 400tl onlara akar bende,hic tanimadigim bölgelerde insanlardan uzak yasayan köpeklere,cöpten topladigim yemekleri götürür birakirim,

onlar motorlu birisini gördügü vakit,acaba kim bu diye merak eden dostlarimdir,cogu motorun sesini tanidigi icin yolda karsilarlar beni,bunlara kedilerde dahil,

benim ailem hayvanlari uzaktan sever el sürmezler,onlar icin olsada olur olmasada olur,ben böyle bir ailenin icinden ciktim,hayvanlara yakinlik duydum,
 
Katılım
12 Nis 2013
Mesajlar
170
Yazılanları görünce kanım dondu. Evde iki tane köpeğim var, sokakta yüzlerce köpeğim var. Belediyeyi arayıp bir de şikayet mi ediyorsunuz? Siz o köpekleri şikayet ettiğinizde o köpeklere neler yapılacağını biliyor musunuz? Biliyorsanız insan mısınız? Bilmiyorsanız bir açıp öğrenin. Belediyeyi aradık, şurayı aradık, burayı aradık. Daha hiç bir köpek bana neden motordayken saldırmadı?

Onlardan korkmadığım için, ya da onları görünce durup sevmeye çalıştığım için mi? İğneyi biraz da kendinize batırın. O şikayet ettiğiniz hayvanlar alınacak barınaklarda açlıktan öldürülecekler bunun farkında mısınız?

Birisi de "Artık köpekler insanlardan daha değerli" yazmış. Bir insan köpekten veya başka bir canlıdan üstün değil. Neden üstün olasın? Sen yokken köpek ırkı bu dünyadaydı. Bu dünya senin mi yoksa onların mı? Bugün evinin olduğu arazi senden önce köpeklerin kedilerindi. İş yerinin olduğu yer köpeklerin kedilerindi. Bu neyin egosu?

Kan beynime sıçradı gerçekten insan çıldırtacak yorumlar var...

Ne diyeyim bir de müslümansınızdır siz...
 
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
635
Köpeklerin yaşam alanı deniyor da, köpeklerin yaşam alanı diye bir şey yoktur. Köpek evcil hayvandır ve insana bağımlıdır. O yüzden kimsenin sokak köpeklerinin yaşam alanını işgal etmişliği yok. Ayrıca yukarda bir arkadaş yazmış, köpek gerçekten akılsız bir hayvandır. İnsana itaat edip komut alıyor diye zeki sanılıyor. Geçen yaz kızımla gezerken dakikalarca sevip oynadığımız köpek, kaskı takıp motoru çalıştırdığım anda bize havlamaya başladı. Tam bir gerizekalı...

Sen de ona havlasaydın.
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
20,993
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şu hayvanseverler evlerine 2 şer köpek alın...
Siz de kurtulun , biz de...

Ortada serseri mayın gibi ne yapacağı belli olmayan varlıklardan bahsediyoruz...
Pimi çekilmiş el bombası da diyebilirsiniz...

Sanki bir tek hayvan sever sizlersiniz...
Hayvan sevmek bu mudur ?...
Sokaklarda başı boş gezsin , Yarı aç , yarı tok, ona buna saldırsın, çoluğunuz çocuğunuzu , eşinizi korkutsun, sokağa çıkmaya korkar hale getirsin....

Hangi dünyada yaşıyorsunuz ?...
Başta da dedim...Alın 2 şer tane sokaktan kedi köpek besleyin evde...
Burda hiç hayvan avukatlığı yapmayın....
Herkesin şükür aklı da var fikride...
Sizin kadar herkes kullanıyor meraklanmayın...

Her akşam evimin önünde en az 6 kedi 4-5 köpeğe yemek artıklarını veriyorum...
En az sizin kadar hayvanseverim....
Ama bu günkü ortamda insanlarla beraber yaşamalarına imkan yok....
Kabul edin ya da etmeyin malesef böyle...

Sizin gibi lafta hayvanseverler yüzünden bu durumlar oluştu...
Farkında değilmisiniz...
Yok barınaklarda şöyle yapılıyormuş , böyle yapılıyormuş...
Gidin denetleyin arkadaşım barınakları ...
İlçenizde bulunan barınakları kontrol edin...
Oturduğunuz yerden ahkam kesmektense bir hayrınız dokunsun...

Ayrıca belediyeye şikayet etmek vatandaşlık görevi...
Unutmayın..O belediyeyi de sizler seçtiniz....
Belediyeye şikayet edilmesini istemeyenler numaralarını yazsınlar onlara haber verelim , gereğini yapsınlar o zaman ...

Son yazan arkadaş müslümanlığımızdan dem vurmuş...
Yahu neyin peşindesiniz...
Kıçınız sıkışınca müslümanlığa döküyorsunuz....

He arkadaşım ...Müslümanız....
O halde kediler istediği zaman tırmıklayabilir ,
Köpekler de istedikleri zaman saldırabilirler...
Kılımız kıpırdarsa müslümanlıktan dönelim ....,

Mesaj yazacağım diye komikleşmeyin...
 
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
635
Şu hayvanseverler evlerine 2 şer köpek alın...
Siz de kurtulun , biz de...

Ortada serseri mayın gibi ne yapacağı belli olmayan varlıklardan bahsediyoruz...
Pimi çekilmiş el bombası da diyebilirsiniz...

Sanki bir tek hayvan sever sizlersiniz...
Hayvan sevmek bu mudur ?...
Sokaklarda başı boş gezsin , Yarı aç , yarı tok, ona buna saldırsın, çoluğunuz çocuğunuzu , eşinizi korkutsun, sokağa çıkmaya korkar hale getirsin....

Hangi dünyada yaşıyorsunuz ?...
Başta da dedim...Alın 2 şer tane sokaktan kedi köpek besleyin evde...
Burda hiç hayvan avukatlığı yapmayın....
Herkesin şükür aklı da var fikride...
Sizin kadar herkes kullanıyor meraklanmayın...

Her akşam evimin önünde en az 6 kedi 4-5 köpeğe yemek artıklarını veriyorum...
En az sizin kadar hayvanseverim....
Ama bu günkü ortamda insanlarla beraber yaşamalarına imkan yok....
Kabul edin ya da etmeyin malesef böyle...

Sizin gibi lafta hayvanseverler yüzünden bu durumlar oluştu...
Farkında değilmisiniz...
Yok barınaklarda şöyle yapılıyormuş , böyle yapılıyormuş...
Gidin denetleyin arkadaşım barınakları ...
İlçenizde bulunan barınakları kontrol edin...
Oturduğunuz yerden ahkam kesmektense bir hayrınız dokunsun...

Ayrıca belediyeye şikayet etmek vatandaşlık görevi...
Unutmayın..O belediyeyi de sizler seçtiniz....
Belediyeye şikayet edilmesini istemeyenler numaralarını yazsınlar onlara haber verelim , gereğini yapsınlar o zaman ...

Son yazan arkadaş müslümanlığımızdan dem vurmuş...
Yahu neyin peşindesiniz...
Kıçınız sıkışınca müslümanlığa döküyorsunuz....

He arkadaşım ...Müslümanız....
O halde kediler istediği zaman tırmıklayabilir ,
Köpekler de istedikleri zaman saldırabilirler...
Kılımız kıpırdarsa müslümanlıktan dönelim ....,

Mesaj yazacağım diye komikleşmeyin...

Şahsen 3 tane var. Birini lunaparkta ayağı kırık, birini de dişi Alman kurdu diye terkedilmiş aldım o öldü iki erkek yavrusu şu an hala benimle. Kurtulduk mu? Beğenmiyorsan okuma bu kadar basit.
 
Katılım
21 Eyl 2011
Mesajlar
546
Tabi ki şimdi başıboş hayvanlara eziyet etmemek gerekir onlara kötü davranmamak gerekir fakat bazı köpekler böyle olmuyor malesef sizin beklemediğiniz bi anda size saldırıyor hırlıyor kovalıyor bunlar pek hoş şeyler değil ilk çözümü söyleyim hayvan toplama merkezi var onu arıyorsunuz geliyorlar köpeği uyuşturucu ile vurup yakalıyıp götürüyorlar aradınız gelmedimi o zaman kendiniz bi çözüm üretmeye çalışın bizim bahçemiz var yoluda toprak olunca motosikletle yavaş yavaş gitmek zorunda kalıyordum her geçişimde koşup koşup üzerime geliyordu ama kaçıyordum belediyeyi kaç defa aradık ama gelipte köpeği alan falan olmadı sonra bi gün beni düşürdü yavaş gidiyordum allahtan bişey olmadı bana beni ısıracaktı onu fark ettim tekmeledim hayvanı kaçtı sonra kocaman köpek tabi kangal bahçe evine gittiğimde heryerim sıyrılmıştı dayanamadım gittim tüfeği aldım 3 tane fişek attıktan sonra köpek hakkı rahmetine kavuştu hak etti yani :thumright
 
Katılım
1 Haz 2014
Mesajlar
411
aynısı benimde başıma gelmişti düşerim diyerekten gaza iyice yüklendim köpeklerden kurtuldum ama bazen böyle olmuyor kazada olabiliyor benim mühendis arkadaşımda felç oldu yolların bozukluğu yüzünden tayyip bey sağolsun yeni yollar yapıyor ama eski yolları gözü görmüyor vatandaşlar motor kazası yapıyor sakat kalıyor ne kadar umursuyor ALLAH bilir.motor aşkı ve saevgisiyle dolup taşan kalplere kazasız belasız sürüşler dilerim ALLAHA emanet olun din kardeşlerim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst