Köpek saldırıları...

köpek saldırılarından ben de musdaribim. ortaköy ulus bölgesindeki köpekler biraz da can sıkıntısından eğlencesine saldırıyorlar. :)
ve sandığımızdan daha akıllılar. grup halinde saldırıp çapraza alanları da var. arabaların arasında kendisini gizleyip bir anda ortaya çıkanı da var. en ilginci rampa yukarı çıkarken hiç saldırmayan aynı rampayı çıkarken saldırıyor.

havalı tabanca, sopa biber gazı bence iğrenç çözümler:pr: ne olursa olsun onları seviyorum. dilerim bu köpek kovucu cihaz işe yarar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:01 ----------

en kesin yöntem sağ dizinde bi silah taşımak köpek gördünmü abi üstüne geliyormu hiç telaş yapmıcan cekecen sağa boşaltıcan bütün şarjörü. Senin canınmı daha değerli yoksa köpeğinmi?

ciddi misin ? bence bu cinayettir. benim canım ne kadar değerli ise köpeğinki de o kadar değerli.insan oldum her yere kirlilik gürültü ve sömürü getirdim diye köpek benden daha değersiz olmamalı.

barkın yeni köpek videosu çekmiş bakmanı tavsiye ederim işine yarayacak bilgiler var ;)

Hayırsız ada (sivriada) belgeseli var, köpek katliamı 15 dakikalık, animasyon seklinde işlenmiş.
İzlemek isteyenler için

[YT]99iO0Mfr30Q[/YT]

o adanın içindeki köpekleri karekterleştirerek bu olayı anlatan bir hikaye okumuştum.tarihteki en üzücü olaylardan birisidir.

Son düzenleme:
vurucan, sopalayacan, taş atacan diyenler şu aşağıda arkadaşın yazdığını okuyabilirler mi? bunlar hep ebeveynelerinizin çocukken sizi köpeklerle kedilerle korkutmasından pis diye sevdirmemesinden.

anlaması basit, köpekler kendi alanına giren yabancıya ilk anda alanlarını koruma içgüdüsü ile yaklaşır, saldırgan görünebilir. durup kendinizi tanıtın, koklamasına izin verin. korkmayın her zaman kararlı olun. yine çok basit. alanı kendisinin sandığından siz kaçtıkça o da kovalayacaktır. o alan da sizin de hakkınız olduğunu kararlı bir şekilde gösterin. yavaş hareketlerle köpeği takmıyor gibi ilerlemeye devam edin. bir süre sonra üstünlüğünüzü kabul edip uysallaşma belirtileri gösterecektir zaten.

sahipleri tarafından özellikle saldırganlaştırılmış köpekler var. sahiplerinin allah belasını versin ne diyim. bunlara karşı dikkatli olun yeter.

bir de bilmeniz gereken önemli bir husus, sürü halindeki köpekler doğadaki kurtlar gibi davranır fazla rahatsız etmeyin :)

Köpek size saldırdıktan sonra taş atarsanız, onu korkutursanız, veya onu tehdit edecek hareketler yaparsanız o köpek gördüğü her motorcuya saldırmaya başlar.

Köpek(ler) size saldırıyorsa sizi tehdit unsuru olarak algılıyorlardır yani ya onun bölgesine girmişsinizdir(bahçesinin önü,onun yaşadığı sokak veya park vb.) yada daha önce size benzer biri(altında 2 tekerlekli bir araç ve üstünde kask, korumalar vb. olan birisi) onu korkutmuş veya tehdit etmiş olabilir.
İki durumda da yapabilecekleriniz basit
* Hızla uzaklaşın. (Tekrar geçtiğinizde yine saldırabilir veya siz motosikletinizin kontrolünü kaybedebilirsiniz)
** Ara gaz verin, korna çalın, üstüne sürün ve bunları yaparken lütfen çok dikkatli olun kendinize veya köpeğe zarar vermeyin. ( Tekrar geçtiğinizde ya sizin üstünlüğünüzü kabul eder ve sizden uzaklaşır yada daha şiddetli saldırabilir)
*** Durun, motordan inin köpekle aranızda ki mesafeyi koruyun ve köpeğin göz hizasına eğilip şaklabanlıklar(kıjjım, oğluum, agucucguau vb.) yapın yani köpeğe sizin bir tehdit unsuru olmadığınızı sadece oradan geçip gitmek istediğinizi, ondan üstün veya güçlü olmadığınızı aynı zamanda ondan korkmadığınızı anlatın. Mümkünse kendinizi koklatın ve ona yiyecek bir şeyler ikram edin, kendinizi sevdirin(En güzel yöntemdir tekrar geçtiğinizde size veya size benzer birine saldırmaz hatta durursanız yanınıza gelip size kendinisini sevdirir bir dost kazanmış olursunuz.)

Lütfen sokak hayvanlarına zarar vermeyin onlarında canları ve duyguları var.

Not: Her köpek aynı değildir bazı köpekler ruhsal dengesini kaybetmiş ve her durumda saldırgan olabilir. *** şıkta belirttiğim hareketi yaparken dikkatli ve mesafeli olun, köpeğin size saldırmayacağından emin olana kadar mesafenizi koruyun.

en kesin yöntem sağ dizinde bi silah taşımak köpek gördünmü abi üstüne geliyormu hiç telaş yapmıcan cekecen sağa boşaltıcan bütün şarjörü. Senin canınmı daha değerli yoksa köpeğinmi?

köpeğin.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
En büyük silah çühh bee mendabur seni demektir :queen:
Kaçmayan köpek yoktur yer yuzunde :bounce:

Valla dostlar köpeğe tekme atmaya çalışmadım, sadece durdum pantalonu kaptı kafasını salladı belkide ısırmak istemedi bilmiyorum. Birde genelde kurt köpekleri çok sıkıntılı oluyor bekliyor yaklaşmanı ondan sonra saldırmaya çalışıyor yaklaşınca yavaşlayın sonra köpek hamle yapmaya doğru gazı açın başka çare yok. Ben bisikletle de köpeğin üstüne sürüp tam saldıracağı zaman zıt yöne doğru yatarak kaçarım hep.

Öyle cevaplar verilmişki sorma...

İnsan olan biziz, hayvan olan o. Ama öyle fikirler atılmış, hayvan durup kavram kargaşasına girebilir bir an. :mrgreen:

İş bu yazı memleketimizin iç anadolu bölgesinde sıklıkla görülen ''Kangal'' cinsi köpekler hariç tutularak yazılmıştır. Kendileri ile olan yakın temasta kurşunu ilk atan kazanır. ©

nefsi mudafa yapıyorum ben.saldıran kopege bıraz yaklasıyorum kucuk bır taban hareketı etkılı oluyor.uzuluyorum ama saldırmasın bana...gecende ıkı kedı yolun kenarında kabarmıslar bırbırlerıne.bende yanlarından gecerken laf atar gıbı korna yaptım.biraz değişik bir kornadır bu arada.hayvan kornanın sesıyle kendını motorun altına attı.ön arka tekerler gectı kedının uzerınden.Allahan yavastım yoksa benı dusururdu.motorda ıkı kısıydık hayvanı goremedık attı kendını bıyerlere.inşallah bişey olmamıstır...

Bu sabah ilk kopek saldirisina ugradim. Aslinda saldiri denmez. Racon kesti. Yolda 2 tane yanda yatiyordu beni gorunce biri kalkti arkama sardi. Kopegin tam dibimde havlamasini duydum. Gazi kesip debriyaja bastim sakince devam ettim. Isiracaksa isirsin kacarken kaza yaparim ruh halindeydim. Neyseki az kovalama sonrasi birakti pesimi. Kopekleri cok severim, 3vde ve sokakta epey beslemisligim de vardir. O yuzden epey bir sure sonra kopekten korkmak ilginc oldu.

Babam genelde işten gece döner alibeyköy yolunda hep kovalayan köpekler için bir gün evden kuru sıkı ile çıkmıştı o gün bugun babam eve gelirken hep emekli mülayim türkçe öğretmenleri sıfatıyla gelmeye başladı ama bende bir keresinde aniden fırlayan bi itten kaçmaya çalışırken kafamı tabelaya çarpmıyo degildim, bazen yolunu değiştirmekte işine yarayabilir :p :)

Dün ki gezimde köy içine daldım kask Ve kulaklık + müzik bir ses geliyorrr ama nee :D Bi döndüm arkamı ki durmuştum yol bitti elin bahçesine çıkmışız gocaman it bütün dişler dışarda kükrüyor cam ı açtım döndüm bende ona bagırdım snra kaçtı :queen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar ben hep bu yöntemle köpeklerden kurtuluyorum sizede anlatayım hatta bazen bu yöntemle köpekleri kovaladığım bile oluyor bu köpekler çok inatçı hayvanat :D baktınki köpek ilerde bekliyor saldırıp saldırmıyacağını anlamıyorsunuz ilk başda ... o yüzden debriyajı sıkın bekleyin baktınızki köpek saldırıyor olabildiğinizce gazı kökleyin sonra köpek mefta ama sukuter için bişey diyemicem ben gazı köklüyorum köpeğin kulakları dalgalanıyor nasıl kaçıyor biz bir arkadaşla köpek ordusundan böyle kurtulduk :D yani hiç gitmeyeceksin sadece motoru boşda gaz vererek köpeği korkutacaz yöntem bu hepde etkili olmuşdur ama samandıra kartal yan yolunda emniyet şeridinin yanındaki bariyerlerde dipde gizlenen köpekler oluyor birden atlıyor dikkat edelim her an ölümcül kaza yaptırabilirler ALLAH muhafaza etsin

Son düzenleme:
Bizim burada bi sokakta var öyle köpekler genelde karşıdan gördüğümde motorda pozisyonumu alıyorum yanına doğru yaklaşırken sağ ayağımı çenesi hizasında kaldırıp savuruyorum daha denk gelmedim ama bi gün güzel oturacak aklı başına gelecek itin.

Not: Kedileri çok severim köpeklerden nefret ederim (uysal golden' lar hariç) motorda bana saldıran köpek olursa vay haline yaya yakalarlarsa vay halime :D

Kopekleri cok severim gunduz kedi gibiler , arkadas hava kararmaya basladimi kurt kopegi kesiliyorlar beni motorda her gorduklerinde kovalarlar..indan ister istemez korkuyor ama saldirmiyorlar korkutmak amacli... sabah cok tatlilar cok sevimliler essekler... gecen gun kulaklik takmis yuruyerek o civardan geciyorum muzik sesinin icinde bir gurultu alahahalah kulakkigi cikarip bir dondum arkami mahallenin ne kadar kopegi varsa toplanmis pesimde havlarlarmis artik kac metre oyle yuruduysem... benim birden kanim cekildi dizlerimin bagi cozuldu.. artik birak kacmayi yuruyerek uzaklasmak mumkun degil.. havlamayi duyan kopeklerde sagdan soldan geliyor manzarayi tezahir edin aklinizda.. kulaklari sagir eden havlama gurultusu altindayim hepsi hirliyor bagiriyor kulakligima ve kapsonuma kil olmuslar belliki... son canimi toplayip bana atar yapan en ondekine elimi tokat atar gibi yapip avazim ciktigi kadar bagirdim ustune dogru yurumeye basladim baktimki en bastaki birden susup kicini bana donup uzaklasmaya basladi... daha cok gittim ustlerine teker teker kiclarini donup gitmeye basladilar boyle boyle grubu dagittim :) eve sag saglim dondum...

Merhaba,

Saldırdıklarında tek yaptığım hızımı arttırarak yoluma devam etmek,köpeğe bakmadan tabi , kulak tıkacı kullanın.

Bir kopek sahibinden tuyo:
Kopekler size havlayarak iyice yaklasmaya basladiginda debriyaji sikip son devir bir kac kez ara gaz verin (havlama formatinda). Bu onlarin karsisinda cok daha guclu bir hayvan oldugu izlenimini verip tirsmalarina neden olur, uzaklasirlar.

Sasmaz tekniktir :)

Şurdaki yazıları okudukca şu lafa biraz daha inanıyorum - En Çirkin Hayvan İnsan- silah çekecen sıkacan diyen arkadaşı kınıyorum..

kusura bakmayın ama serefisz dolu bir memleketteyiz.
O kopekleri cagirip şiddet uygulayan?tekmeleyen, üzerinde sigara söndüren
Köpek ne yapsin herkesten korkar hale geliyor.
Bana havladikalrinda iniyorum oturuyorum kaldirima (eger var ise malum Türkiye deyiz)
Hepsi de bir anda kuyruk sallaya sallaya geliyor bir mıncıklıyorum hepsini :D

"1 tane sıkacan" diyen arkadaş çok falza kurtlar vadisi izlemiş.

Hiç ama hic tahamül edemiyorum hayvanlara kötü davrananları.

Bizim mahalledeki köpeğe sigara dumanı üfleyen çocuğu o hareketi yaptığına pişman ettim.

kusura bakmayın ama serefisz dolu bir memleketteyiz.
O kopekleri cagirip şiddet uygulayan?tekmeleyen, üzerinde sigara söndüren
Köpek ne yapsin herkesten korkar hale geliyor.
Bana havladikalrinda iniyorum oturuyorum kaldirima (eger var ise malum Türkiye deyiz)
Hepsi de bir anda kuyruk sallaya sallaya geliyor bir mıncıklıyorum hepsini :D

"1 tane sıkacan" diyen arkadaş çok falza kurtlar vadisi izlemiş.

Hiç ama hic tahamül edemiyorum hayvanlara kötü davrananları.

Bizim mahalledeki köpeğe sigara dumanı üfleyen çocuğu o hareketi yaptığına pişman ettim.
kurtlar vadisi izliyorum fakat bende böyle bir tepki doğurmadı :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar