bu konuyu görünce yorum atmak için bilgisayarı kurdum.

inan şu anda sana özeniyorum. Konya; motosiklete binmek için soğuğu hariç çok güzel bir şehirdir.
ilk paragraf hikaye kısmı üşenirsen tavsiyeler 2. paragrafta .
motosiklet hikayem Konyada okurken eski garajdan aldığım 300tlik kara mobilet ile başladı.10 pedalda çalışan plakalı ruhsatlı ama devrini almadığım mobileti 10 pedal hareketi ile çalıştırıp
bana eşlik eden arkadaşa son paramla mevlananın arkasında bir lokantada etli ekmek ısmarlamıştım. üzerinden inesim gelmiyordu. sürekli motora binmek için bir mazeret buluyordum. yıl 2005 ve ben de o janjanlı eski model jawaların, 100lük mobiletlerin, racinglerin, yeni yeni piyasaya çıkan rengarenk çinli motorların arasında Konya trafiğinde bir yere sahip olmuştum.
konyanın kışında motor kullanmış birisi olarak evvela bir kaç takım içlik tavsiye ederim.Bunun dışında eğer estetik kaygıların yoksa kuryelerin kullandığı diz örtüsü ve elciklere takılan zımbırtılar kışın konforlu sürüşler sunar.özellikle eğer kampüs tarafında kalacaksan kış güneşine aldanıp da ekipmansız şehir merkezine inmemeni öneririm. ince montla terlediğim günün akşamında kar fırtınasına yakalanmıştım.
Trafiğinin şu anki durumunu bilmiyorum lakin öyle aşırı hoyrat sürücülere denk gelmedim.mahalle arası yolların bile çoğu cadde genişliğinde olduğu için aşırı rahat ve dikkatsiz kullanabiliyor insan buna dikkat etmek lazım. bisikletliler ve motorların bir kısmı daha fazla tehlike yaratmıştı bana. şehir etrafında meram, meram dere, sille köyü , ak yokuş , altın apa motorla gidilecek güzel yerlerdendir. ayrıca kampüsün arkasında da eğer toki el atmadı ise değişik köy yolları keşfedebilirsin. Beyşehir de merkeze 100 km uzaklıkta gayet güzel bir ilçedir. demek istediğim Konyada motorcunun canı sıkılmaz.
radar edese gibi saçma şeyler yoktu ben oradayken ama her bahar gelişinde bir kaç kere motor çevirmesi olurdu ve hiç ayrım yapmadan önüne gelen motoru çevirirlerdi.
Trafikte değişik motor grupları görebilirsin. mesela 10larca mobilet veya ss motosiklet kullanan bir grup, karma motosikletleri olan arkadaş grupları vs. aynı caddeden geçer. motor ortamı güzeldir.
Hayırlı uğurlu olsun.