konu kelle motor

merhaba değerli motosever abiler kardesler
bende yeni bı motosever olarak aranıza katılmıs bulunmaktayım sızlere sorum
honda cgl 125 motoruma kelle motor arayısı ıcerısıne gırdım
honda cbf 150 nın motoru benım motora uyar mı acaba lutfen sadece soruma cevap verın
not : motorumu yenı aldım cok gurultulu calısıyor subap ayarı cok gevsek en az bırbuçuk cm yapılmış kısmaya calıstım vıdalar cok sıkılmış başaramadım
sentıl cakım yok
bıldıgım kadarı ıle honda cgl için emme 0.08 egzos 0.10 bunlarda mm olarak 2.32 ile 3 mm ye tekabul edıyor sanırım
egzosu elımle kapatınca ses bıraz zayıflıyor fakat kesılmıyor acaba egzosta mı problem var
motor tamırcısı vbar bır tane mahallemızde afedersınız ama aynı hayvan gıbı konusuyor tahammulsuz sert elımde kalır korkusu ıle muhattap olmak ıstemıyorum
varsa istanbul gop veya sultangazi cevresi adam gıbı bır arkadas motorumu gostermek ıstıyorum
işin aslına bakılırsa bıraz da ben öğrenmeyi seven bırı ve başarıyı seven bırı olarak bazı seylerı kendım yapmayı da sevıyorum
bıraz karısık oldu kusura bakmayın allaha emanet olun

Dostum HANGİ MOTORCUYA GİTTİN?
Ben GOP'tayım,
YENİDOĞANDAYIM,

Motor tamiri evet öğrenme ve el becerisine dayalı FAKAT O KADAR BASİTTE DEĞİL,,,

ölçüler önemli tabikii, FAKAT KARA DÜZEN ''Bunu böyle yaparsan ustanın yaptığı ile aynı olacaktır,,'' demek değildir,

BUNU NEDEN SÖYLÜYORUM !!!

emme 0.08 egzos 0.10 bunlarda mm olarak 2.32 ile 3 mm ye tekabul edıyor sanırım

bu ölçü senin düşündüğün gibi değil,
1 metre 100 santimetre,
1 santi metre 10 mm,
1 mm 10 micro metre anlamına gelir,

YANİ,
0.08 1 santimin 10/8 (onda sekiz'i) 'i anlamına geliyor,,,

Malesef eğer gittin motorcuyada BU BİLGİLERİNİ AKSETTİRDİN İSE İŞİNİ YAPMAK İSTEMİYOR VE ALAKASIZ DAVRANIYOR olabilir,,,

Fakat sana şöyle güzellik yapabilirim,
Madem KENDİN YAPMAK İSTİYORSUN,

Yarın ARA BENİ ÖĞLEDEN SONRA kendi motorunu kendin toparla,,,

535 939 20 86

Ben GOP'tayım,
YENİDOĞANDAYIM,

Motor tamiri evet öğrenme ve el becerisine dayalı FAKAT O KADAR BASİTTE DEĞİL,,,

ölçüler önemli tabikii, FAKAT KARA DÜZEN ''Bunu böyle yaparsan ustanın yaptığı ile aynı olacaktır,,'' demek değildir,

Yüreği güzel insan sana çok teşekkür ediyorum
Allah (c.c) a emanet ol

1 metre 100 santimetre,
1 santi metre 10 mm,

YANİ,

Malesef eğer gittin motorcuyada BU BİLGİLERİNİ AKSETTİRDİN İSE İŞİNİ YAPMAK İSTEMİYOR VE ALAKASIZ DAVRANIYOR olabilir,,,

535 939 20 86
yüreği güzel arkadaşım sana çok teşekkür ediyorum en kısa zamanda tanışmak dileğiyle Allah (c.c)a emanet ol.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:40 ----------

gazi mahallesinde yılmaz motor var yılmaz adıyamanlı ters biri veya bana karşı öyledir belki de 2 sefer gittim yanına 10 tl lik gaz teline 25 tl fiyat çekince gidip parçacıdan 10 tlye aldım scooterime kütük akü kontak seti lazım dı yüksek fiyat çekti alıp kendim taktım bunlara istinaden de bana öyle davranıyor da olabilir arayış içerisindeyim mersin veya adanada geçmişm var bulursam iyi bir usta ortaklaşa tam karşısında tamirhane açacağım :)

Mumkun oldukca kendı işini kendin yapman daha ucuza gelır sana,

buyuk ihtimal parça aldığın yer beni tanıyordur gidince sorabilirsinde MOTO GARAJ SERKAN USTA diye...

Scooter gaz teli satışı 10,,15 tl arasında,
Montajı ile 20 ii25 tl istenmesi normal,

Motor takozları TAKIMI 15 TL ,
montajı ile 40,,50 arasında,

SCOOTER KRANK ORJINALLERİ 85,,,,110 tl arasında,
yag,,conta vs parcalarıda 80 tl tutuyor,

montajı ile 300,,,ila 450 arasında ücret alanar oluyor,

malesef bazı şeyler uğraştırıyor ve fiyatlar yükseltebiliyor,

montajı ile toplamda,

Serkan hocam bende cocuklarıma el emeğimlekazandığımı yediriyorum
Malesef dinimizde elindeki malı istediğin fiyata satamazsın belli bir kar ile satabilirsin diye kural olmasına rağmen sözde müslüman yöneticilerimiz serbest piyasayı serbest bırakıp gariban halkın anasının ağlatılmasını serbest bırakmıştır umarım yeterince açıklayıcı olmuştur saygılar

Çoğu sektör yüksek kar marjı ile çalışır ve normaldir , siz sadece bildiklerinize ve sizinle aynı seviyede olanlara diş geçiriyorsunuz.Bence motor tamircileri çok ucuza çalışıyor , bir iş yapan para kazanmalı ki işin riskini alsın , sorun olduğunda sorumluluğunu alsın yeri geldiğinde zarar etsin(geçmiş karına mahsuben).Para kazanmayan adam sıkıntıda dürüstlüğünden olabilir , metelik mertliği bozar demiş atalarımız.

Serkan hocam bende cocuklarıma el emeğimlekazandığımı yediriyorum
Malesef dinimizde elindeki malı istediğin fiyata satamazsın belli bir kar ile satabilirsin diye kural olmasına rağmen sözde müslüman yöneticilerimiz serbest piyasayı serbest bırakıp gariban halkın anasının ağlatılmasını serbest bırakmıştır umarım yeterince açıklayıcı olmuştur saygılar

Ben GOP'tayım,
YENİDOĞANDAYIM,

1 metre 100 santimetre,
1 santi metre 10 mm,

YANİ,

müsadenle düzelteyim :)
0,08'in anlamı yüzde 8 dir. virgülden sonraki ilk basamak onda, sonraki yüzde sonraki binde diye okunur.
0,8 olsa idi onda sekiz olurdu.
misal, 0,176'nın anlamı binde yüz yetmiş altı (176/1000) ya da yüzde onyedi tam onda altı (17,6/100) ya da onda 1 tam yüzde yetmişaltı dır ( 1,76/10).

motorunuzun sübap ( sibop, sübab, valf de denir) açıklığı 0,08 inch' ise ( 1 inch= 2,54cm ) 0,08x25,4mm= 2,032mm yapar 2,32mm değil.
0,10 x 25,4mm= 2,54mm yapar 3mm değil.

1mm=1000 mikron dur.

sübap ayarı yapan yerlerde bunlara sübap anahtarı ( kısaca anahtar) denilen algida dondurma çubuklarına benzeyen her birinin kalınlığı farklı ölçüde olan çubukları vardır. ayar yapılırken doğru ölçüdeki çubuğu ( fabrikanın belirttiği) silindir kapağıyla sübap arasına ittirerek çubuğun gevşek ya da sıkı hareket etmesine göre sübap aralığı ayarlanır. gevşekse sıkılır. sıkıysa açılır. bu ayar motor SOĞUKKEN yapılır sıcak motorda neyin ne kadar genleştiği bilinemeyeceği için sağlıklı olmaz.

Serkan'ın söylediği gibi bunu yapmak Usta!'nın işine gelmiyor olabilir ya da nasıl yapacağını bilmiyor olabilir. malum biz Türkler iş beğeniriz. yaptığımız işte en iyisi olmayı değil en iyi işte olmayı isteriz... ( ee, iyi de sen iyi değilsen iyi işte ne işin var? değil mi? )
neyse doğru yapılmış sübap ayarı motorunuzun çekiş, tüketim, performansını en uygun ( doğru ) konuma getirir. yanlış yapılmış ayar tüketimi düşürüp performansı sınırlayabilir ancak çekiş isterseniz özelikle üst devirlerde alamazsınız. ya da az da olsa performans ve çekiş kazanabilirsiniz ama tüketiminiz artar.

sürçü lisan ettimse affola. :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar