Bilgisayar programcılığı dünyanın en müthiş işi.Yapabileceklerinin sınırı yok.Ancak kuvvetli matematik ve geniş bir hayalgücü ister.Bilgisayar programları hayatımızın her yerine girmiş durumda.Çamaşır makinemizin beyni bile bir program tarafından kontrol edilmektedir.Şu an nerdeyse tüm sanayi üretimi bilgisayarlı sistemler tarafından gerçekleştirilmektedir.
Ancak diğer yandan bilgisayar programcılığı dünyanın en zor işlerinden biridir.Bi aralar eczaneler için program yazan bir firmaya girmek istemiştim.Adam çalışma ortamında bahsedince vazgeçmiştim.10 programcı bir odada akşama kadar bilgisayar başında program yazıyo ve birbirleriyle konuşmaları yasak.3 haftadan fazla dayanabilen çok az çıkıyomuş.Ben bilgisayar programcılığında okurken bir gün hocanın odasında muhabbet ediyoruz.Bi genç girdi odaya , bi kaç evrak bıraktı gitti.Arkasından hoca dedi ki bakın bu benim en başarılı öğrencim ve bu sene 4 ncü senesi.Biz dedik nasıl oluyo en başarılı öğrenci 2 senelik okulu 4'e uzatmış.Okurken bi firmaya girdi , şimdi firmanın sistem sorumlusu oldu.Eğer siz de programcılıktan ekmek yemek istiyosanız okulda işiniz yok , hemen bir işe girip kendinizi geliştirmeye başlayın.Hocamın bu tavsiyesi beni şoka uğratmıştı.Sınıftan bazı arkadaşlar bilgisayar firmasında işe girdi.Okulu da akşam dersleriyle takip etmeye devam ettiler.Başta bol bol amelelik yaptırmışlar.Bizimkiler program yazacağını sanırken kamyonlara mal yükletmişler.Akşama kadar iş , akşam da okul baya yoğun bi tempo.
Ben programcılığı okula gidip gelirken otobüste ders kitaplarını okuyarak öğrenmiştim.Okulun da etkisi olmuştur mutlaka ancak 1 sene okudum.4 senelik matematik kazandığım için bırakmıştım.Bi gün programcılıkta okurken bütün sınıf etrafımda toplanıp pişti oyununu nasıl yaptığımı sormuşlardı.Dedim ki ben de sizin okuduğunuz kitapları okuyorum , ekstra bi eğitim almıyorum.Hem devamsızlıktan kalmak üzereyim.Okula uğradığım yok.Ama işte olay geniş bakış açısı ve doğal yetenek.Programcılıkta yeteneği yüksek olanlar bişeyler üretebilir ancak orta seviye bir programcı da aç kalmaz.
Aradan yıllar geçti , programcılığa ara vermiştim ancak bu bir hastalık.Sen onu bıraksan o seni bırakmıyo.Bi kaç kitap aldım.Daha önce internet üzerinden basit oyun yapımını öğrenmiştim.Telefonlardaki yılan oyununu yapmıştım.Şimdi directx ile oyun yapmak için kitap aldım.Önsözünü okurken baya içim açıldı doğrusu.Adam önsözde diyor ki "biliyorum bu kitaba başladıktan sonra size çok zor gelecek ve büyük ihtimal vazgeçeceksiniz.Programcılık yoluna baş koyduysanız başınız dönecek , karnınız ağrıyacak , saçlarınız beyazlayacak , kafanızda saç kalmayacak".Vay be dedim baya cazipmiş.Vaktimi boşa harcayıp , akşamları televizyonun karşısına geçip o salak dizileri izleyip sırma gibi saçlarım olacağına bende bişeyler üretebilmek in saç dökerim dedim.Şu aralar akşamları bi kaç saat oyun programcılığına kafa patlatıyorum.