- Konu Yazar
Merhaba herkese. Bir arkadaşımla kahve ithal etmek ve kendi kurduğumuz marka ile bu kahveleri paketleyip(ambalaj şirketiyle anlaşıp ) , pazarlamasını yaparak satmak istiyoruz. Bu işi yaparken birinci amacımız bu işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmek,pazarlama ve marka yaratma konusunda işi içinde öğrenmek diyebilirim. Ben iktisat öğrencisiyim fakat bu işin yasal prosedürleri ile ilgili bir ders almadık.(Borçlar,Ticaret hukuku,Temel Hukuk) derslerinin iceriginde sadece markayı kurmanın ve işletme olmanın yükümlülükleri vesaire vardı. Google'da arama yapınca sadece "Gıda üretim izni" başlıkları çıkıyor karşıma. Fakat ben ürünü ithal edip paketlemek istiyorum.(Bir markanın ürününü değil safi üreticiden çuval olarak alıp. Yanlış bir yargı oluşmasın lütfen.) Veya Türkiye'ye halı hazırda ithal olarak gelmiş ürünü alıp paketlemek diyebiliriz. Birinci sorum , paketlemek için ve ürünü test gönderip onay almak için yapılması gerekenler nelerdir.
İkinci sorum, bu ürünleri pazarlarken yerel marketler ile anlaşma yapmamiz için gerekli prosedürler nelerdir? ( Her şekilde yasal olup, gerekli izinleri aldıktan sonra.) Yani 3-4 şubesi olan yerel marketlerle anlasabilmek için onlara ödeme yapmamız falan gerekiyor mu? Marketlerden kastım normal zincir marketler değil, zaten bu mümkün değil. Bunu karşılayacak gerek sermaye gerek lojistik yeterliliğimiz de yok zaten. Demek istediğim bakkallar,şahıs şirketi süpermarketleri,sanal pazar yerleri. Sanal pazar yerlerinde üyeliğim var fakat işi bizzat B2B yürütmek istediğimiz zaman nelerle karşılaşırız? Bu işin zorlukları bizim için ne olur? Bu konuda tecrübesi olan birileri var mı?
Teşekkür ediyorum şimdiden , sağlıklı günler tekerinize taş değmesin.
İkinci sorum, bu ürünleri pazarlarken yerel marketler ile anlaşma yapmamiz için gerekli prosedürler nelerdir? ( Her şekilde yasal olup, gerekli izinleri aldıktan sonra.) Yani 3-4 şubesi olan yerel marketlerle anlasabilmek için onlara ödeme yapmamız falan gerekiyor mu? Marketlerden kastım normal zincir marketler değil, zaten bu mümkün değil. Bunu karşılayacak gerek sermaye gerek lojistik yeterliliğimiz de yok zaten. Demek istediğim bakkallar,şahıs şirketi süpermarketleri,sanal pazar yerleri. Sanal pazar yerlerinde üyeliğim var fakat işi bizzat B2B yürütmek istediğimiz zaman nelerle karşılaşırız? Bu işin zorlukları bizim için ne olur? Bu konuda tecrübesi olan birileri var mı?
Teşekkür ediyorum şimdiden , sağlıklı günler tekerinize taş değmesin.