Kontrolsüz Şerit Değişikliği. Motosiklet Sürücüsü Metrelerce Sürüklendi

kuzey-marmara-motosiklet-kazasi.jpg

Kontrolsüz Şerit Değişikliği Faciaya Neden Oluyordu: Motosiklet Sürücüsü Ölümden Döndü

Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazası, şerit değiştirirken ayna ve kör nokta kontrolünün ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Motosiklet sürücüsünün kask kamerasına yansıyan görüntülerde, seyir halindeki bir otomobilin aniden şerit değiştirmesi sonucu motosiklete çarptığı görüldü. Çarpmanın etkisiyle sürücü metrelerce sürüklendi.

Kaza anında motosiklet sürücüsünün kendi şeridinde ilerlediği, otomobil sürücüsünün ise yeterli kontrol yapmadan motosikletin bulunduğu şeride geçtiği görülüyor. Temas sonrası motosiklet kontrolden çıkarak bariyerlere yönelirken sürücü de yola savruldu. Kazanın ardından olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede gündem olurken, birçok kullanıcı kazanın temel nedeninin kontrolsüz şerit değişikliği olduğunu savundu. Bazı kullanıcılar otoyollarda motosikletlerin fark edilmesinin zor olabildiğine dikkat çekerken, bazıları ise sürücülerin kör nokta kontrolüne yeterince önem vermediğini belirtti.

Haberin devamı için tıklayın.

videodan gördüğüm kadarıyla motosiklet sürücüsü sol şeridin solundan, yapıştırmış gidiyor.
benim huyumdur, açık yolda giderken şeridimin içinde gezinirim. biraz şeridin solundan giderim, biraz şeridin sağından giderim. dikkatinizi çekmiştir, polisler de böyle ilerler. insanın algı mekanizması hareketli şeyleri hemen/daha iyi algılar. böyle yapmak, yan şeridinizdeki arabacı'nın sizi görmesine yardımcı olur.

Motosikleti
K 1600 GTL
videodan gördüğüm kadarıyla motosiklet sürücüsü sol şeridin solundan, yapıştırmış gidiyor.
benim huyumdur, açık yolda giderken şeridimin içinde gezinirim. biraz şeridin solundan giderim, biraz şeridin sağından giderim. dikkatinizi çekmiştir, polisler de böyle ilerler. insanın algı mekanizması hareketli şeyleri hemen/daha iyi algılar. böyle yapmak, yan şeridinizdeki arabacı'nın sizi görmesine yardımcı olur.
Yaptığın şey doğru değil ama. Sol şeridin en solundan P6 dan gitmen gerekir video da motorcu P 5,5 gibi gidiyor tam P6 dan gitse belki aksiyon alabilecek zamanı olurdu. Kendini belli etmek için selektör yada korna kullanabilirsin. Bu arada üç tehlike kuralını da unutmamak lazım.

Bu kaza falan değil bildiğin cinayete teşebbüs. Maddi manevi tüm hukuksal sınırları zorlayarak karşı tarafı perişan edeceksin. Ki başka insanların canını yakmasın.

Trafikte seyreden her arac,önündeki araci sollamadan önce hem sol aynasini hemde dikiz aynasini kontrol etmek zorundadir,sürücü sinavinda nasil araba kullaniyorsak ayni o sekilde sürmeyi rutin hale getirmek zorundayiz,aksi halde hem canimiz yanar hemde can yakariz ancak bizler önce sinava girip ehliyeti aliriz sonra arac kullanmayi ögrenen bir toplumun fertleriyiz.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Akan trafikle aramızdaki hız farkı çoksa tehlikedeyiz demektir. Birisi saçmaladığı zaman kazadan kurtulmak zor olur. Geçenlerde bir otomobili ortadan ikiye bölecektim. Arabayla gece şehirlerarası yolda trafik ışıklı kavşağa 100 km/h hızla girmek gafletinde bulundum. Işıkları umursamayan bir otomobil sürücüsü yandan yola daldı. Sadece gazdan ayak çekip kaçış hamlesi yaptım. Vurmadım. Fren yapsaydım vuracaktım. Eşim bana kızdı. Haklıydı da. Buradaki kazada otomobilin sollama şekli nadir görülecek cinsten. Yapar mı? Yapar. Hepimiz hata yapıyoruz. Tarumar olmadan aklını başına devşirmek işe yarar.

Motosikleti
cbf 150
Zafer, kaçınma manevrası yapın derdi kesin. Benim diyeceğimse şu en sol şeridi sadece sollama için kullanın. bu tür mallar her daim olur kendinize kaçış yeri bırakın sol yada sağ şerit olarak. ben genelde 3 şeritli yolda ortanın sağından giderim 2 şeritliyse soldan tek şeritse mümkün mertebe ortadan

Motosikleti
apec apx7/ um 250 renegade vegas
bir tırın arkasındaki bir otomobil %90 ihtimalle onu geçecektir, bence motorcu beyaz otomobil sollama yapana kadar beklemeli gerekirse onun şeridine arkasına geçmeliydi. trafikte herşey kitaba uygun gitmez. biraz da öngörü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar