Kontra Tekniği (Countersteering) Temel Eğitim Videosu

şöylede bir durum mevcut kontra tekniğini daha basite indiriyor. ben mesela viraj alırken hangi tarafa döneceksem o taraftaki peğlere agırlık veriyorum,vüdutu fazla yatırmaya gerek kalmadan motora daha kolay hakimiyet sağlıyorsunuz.denediğiniz zaman göreceksiniz ufak bir pege baskıyla motor hemen dönüşe geçiyor.

bisiklette surekli yaptığım birşey, tabi bisiklette düştüğünüzde sadece bacaklarınız sıyrılıyor, motosiklette ise bilinçli olarak yapmaya cesaret edemedim :) sadece sert rüzgarlı bir yolculukta uzun bir süre uygulamıştım, sürüşümü o an için baya kolaylaştırmıştı.

videoda çok guzel açıklanmış, paylaşım için teşekkürler.

@arjantinli: peglere ağırlık vermekte akıllca bir yontem, daha önce hiç düşünmemiştim. kayak yaparken yada kızakla kayarken dönmek istediğiniz yere ağırlığınızı vermek gibi :cat:

Paylaşım için teşekkürler.
2 Teker kullanan her insanın bilmesi gereken bir teknik.:cat:

Bana ilkay öğretmişti. Cruiser'da bile bu tekniği çok kulannıyorum. Normal dönüşlerim bile şekilde... Ama her zaman bu kadar hızlı yapmıyorum tabiki. Motoru yatırırken daha az efor sarfediyorsunuz.

hız konusuna küçük bir ekleme yapmak gerekirse 30 km'nin altında olmayan bir hız gereklidir. bildiğiniz gibi 30 km. altında kontra tekniği uygulanamamaktadır (en azından sağlıklı olarak). üst limitse şartlara göre değişeceğini söylmeye gerek yoktur sanırım. 30 km.de çok rahat bu teknik uygulanıyor.

Buna katılmıyorum..
Aslında ben de ilk başlarda bu dediğin şekilde öğrenmiştim kontrayı.Yanü düşük hızlarda uygulamak sakıncalı diye..

Ama böyle değil..
Deneyin, 10 km/sa süratte dahi çok sorunsuzca ve güvenle kontra ile dönüş yapabilirsiniz..

Denemesi bedava..
Sadece peglere kuvvet uygulamayı unutmamak yeterli..

Arkadaslar bunu okuyan adam korkudan motordan sogur ben bu teknigi ilk biigimde kullana kullana farkinda olmadan yapmaya basladim en iyisi bi video izlettirip motora pturtmak arkadaslari yoksa beyni akar herkesin benim bile akti suan. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar