Kontak ve Kill Switch Kapalı Ama Stop Etmiyor

Jinlun 150 cc motosikletimin kontağını kapatıp anahtarı çıkartmama rağmen stop etmedi. Kill switch kapattım yine stop etmedi. En son buji piposunu sökerek stop ettirdim. Şimdi anahtar takılı olmamasına rağmen marşa basınca çalışıyor.
Kontağı wd40 ile yağladım düzelmedi, yerinden çıkartıp kablolarına baktım sorun yok hepsi bağlı gibi duruyor kaçırdığım bir yer yoksa.
Bu arada motor çalışırken kontağı kapatınca farlar sönüyor elektrik gidiyor ama motor çalışmaya devam ediyor.

İstemeden kelesko yaptık motoru, acil yardım 😄

%99 kontak sorunu %1 kontak + kablosunun gövde üzerinde şase kısadevresi. Muhtemelen kontağa su girmiş, fön makinesiyle iyice kurutun, sonra wd40 sıkıp tekrar kurutun. Kontağın altındaki kablo girişi switchlerini de iyice temizleyip kurutun düzelir. Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
%99 kontak sorunu %1 kontak + kablosunun gövde üzerinde şase kısadevresi. Muhtemelen kontağa su girmiş, fön makinesiyle iyice kurutun, sonra wd40 sıkıp tekrar kurutun. Kontağın altındaki kablo girişi switchlerini de iyice temizleyip kurutun düzelir. Geçmiş olsun..

Peki kontağın ıslanması durumunda kill switch butonunun da çalışmaması normal mi? Kontakta sorun olsa butondan ateşleme kesilir diye düşünüyordum ama o da kontağa bağlı olduğu için devre dışı kaldı sanırım?

Peki kontağın ıslanması durumunda kill switch butonunun da çalışmaması normal mi? Kontakta sorun olsa butondan ateşleme kesilir diye düşünüyordum ama o da kontağa bağlı olduğu için devre dışı kaldı sanırım?

Kill swichin çalışmaması sorunun daha derinlerde olduğunu gösteriyor. Kabloları baştan sona kontrol ede ede kısa devrenin nerede olduğunu bulman lazım.

Kill swichin çalışmaması sorunun daha derinlerde olduğunu gösteriyor. Kabloları baştan sona kontrol ede ede kısa devrenin nerede olduğunu bulman lazım.

Ateşlememe bobinine doğru ineyim o zaman ben. Kontakta sorun olsa farları kapatmazdı muhtemelen. Gelişmeleri yarın yazarım buraya, bakalım ne çıkacak.

Yapay zeka motoru ele geçirmiş gibi gözüküyor. Şaka bir yana, umarım sorun kolayca çözülecek bir şeydir.

Ateşlememe bobinine doğru ineyim o zaman ben. Kontakta sorun olsa farları kapatmazdı muhtemelen. Gelişmeleri yarın yazarım buraya, bakalım ne çıkacak.

Ateşleme bobini ile konunun ilgisi yok. Sorun ya ateşleme modülünde, ya da ateşleme modülü ile kontak arasında. Ateşleme modülünün(piyasa tabiri ile beyninin) soketini çıkarıp iyice kurutun, takıp tekrar deneyin. Sorun düzelmez ise kontak ile ateşleme modülü arasındaki kabloyu tespit edip şase veya kısa devre olup olmadığından emin olun.

Motosikleti
Henüz yok.
mondail drift motorumda galiba koltuğun altında bir soket vardı ve o sokete takılı bir soket vardı, o soketi çıkarınca start stop tuşundan kapatsam bile motor hala çalışmaya devam ederdi belki sizde de öyle bir soket olabilir bir kontrol edin.

Elimin girdiği her yeri kurulayıp wd40 sıktıktan sonra problem düzeldi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar