kontak dönmüyor

tk03 model 5500 kilometredeki motorumun kontağının üstünde içine toz girmesin diye anahtarın arka plastik kısmıyla açılıp kapatılabilen bir yer var orayı kapatmıştım ancak anahtarın arkasıyla geri açamadım. Ufak bi aralık açılıp takılıyordu. Bende önce anahtarın demir ucuyla o aralığı anahtarı kaldıraç gibi kullanarak biraz ayırmayı başardım ancak anahtarda hafif eğrilikler mevcut ki bu yedek anahtar başka anahtarım yok. Anahtar daha fazla eğilmesin diye yarısı açılmış levha kısmını tam ayırmak için bir demir çubuğu açık olan kısmından dayayıp arkasından taşla vurarak tamamen ayırdım ancak kontağın içine de baya bir toz döküldü. Sonucunda anahtarı kontağa taktığımda dönmüyor, benzin kontağında dönüyor. Muhtemelen sorun kontakta diye düşünüyorum, anahtardaysa da sonuçta son anahtar olduğundan kontak değişmek gerekecek. Durumu düzeltmemin bir yolu var mı? Yoksa da şuan ki piyasada kontak değiştirmek ne kadar tutar.

Yazdıkların çok karışık ve Kafam çok karıştı. Anladığım kadarı ile kontağın içine toz karıştırdığın için kontak dönmüyor diyorsun. Tozu nasıl çıkarabilirim derdindesin ?
kulak karıştırma çubuğuna yağ bulandır. Kontağın içine daldır çıkar ama kibarca yap ki pamukta kalmasın orada ya da direk yağ çözücü sık kökten çözersin

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kontağı açmaya çalışırken anahtarı yamulttun anladığım kadarıyla. Daha fazla zorlamayıp bir wd40 sıkabilirdin. Bir anahtarcıya gidip düzelttirmeni tavsiye ederim, kontağı da hafifçe yağla ki bir daha olmasın.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Delikten içeriye capon yabışdırıcısı dökün. Tozlar capona yabışınca çekip alırsınız.

Kontağı açmaya çalışırken anahtarı yamulttun anladığım kadarıyla. Daha fazla zorlamayıp bir wd40 sıkabilirdin. Bir anahtarcıya gidip düzelttirmeni tavsiye ederim, kontağı da hafifçe yağla ki bir daha olmasın.
sorun anahtarda değilmiş. Benim acelem var diye kıra kırdığım levha kısım kontağın dönmesini engelleyecek şekilde sıkışmış. Onu çıkartabilirsem sorun yok. Demirle bi de tersten vuralım bakalım ne çıkıyo

Bas wd40'ı kontağın içine dışına
WD 40 heryerde kullanılıyor ama her zaman iş görmüyor !!

Dün Bodrum Bitez in o sıcağında güneş tepedeyken bulduğum bir gölgede tamir işi yapmaya çalışıyorum , Bir somunu sökeceğim ama Civatası aşırı pas içinde , zorlasam kopabilir ki hepten dert olacak.. Takım çantasından WD40 ı çıkarttım.. oda ne !! bitmiş..
500 metre yol yürüdüm , 1 milyoncu tabir edilen bir dükkan buldum Çakma wd40 buldum.. o sıcakta geri geldim.. Civata-somun öyle ters bir yerde ki , wd40 ı bile zor sıktım.. paslar yumuşasın diye.. gelgelelim iki agız anahtar girmiyor yer kısıtlı , diklemesine Lokma ile girmem gerekti..
Onee... Büyük lokma takımını yanıma almamışım iyimi !!!

Yani.. Çakma WD40 iş görmedi .. Acaba orjinali olsaydı iş yaparmıydı :))

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
WD 40 heryerde kullanılıyor ama her zaman iş görmüyor !!

Dün Bodrum Bitez in o sıcağında güneş tepedeyken bulduğum bir gölgede tamir işi yapmaya çalışıyorum , Bir somunu sökeceğim ama Civatası aşırı pas içinde , zorlasam kopabilir ki hepten dert olacak.. Takım çantasından WD40 ı çıkarttım.. oda ne !! bitmiş..
500 metre yol yürüdüm , 1 milyoncu tabir edilen bir dükkan buldum Çakma wd40 buldum.. o sıcakta geri geldim.. Civata-somun öyle ters bir yerde ki , wd40 ı bile zor sıktım.. paslar yumuşasın diye.. gelgelelim iki agız anahtar girmiyor yer kısıtlı , diklemesine Lokma ile girmem gerekti..
Onee... Büyük lokma takımını yanıma almamışım iyimi !!!

Yani.. Çakma WD40 iş görmedi .. Acaba orjinali olsaydı iş yaparmıydı :))
Sorun yağda değilmiş sanki😀

Bu tarz malzemelerde orijinali daha iyi olur, ben tamir yaparken bir şey bulamazsam fren hidroliği dökerim ve o yüzeye çekiç ile darbeler uygular açarım.

Orjinali derken işin esprisi vardı onu kaçırmış olabilirsiniz :))

Fren hidroliği iş yapar ama Boya yüzeyini temas ederse deforme eder. Çok dikkat etmek gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar