kontağı kapattım, gösterge kapanmıyor

merhaba beyler.
yakın zamanda bir crf250L sahibi oldum 2. el.
keyifle kullanıyorum. sabah ilginç bir durum oldu, danışmak istiyorum.
Motorun başına geldim sabah, baktım göstergesi açık. Ulan kontağı mı açık unuttuk derken baktım direksiyon kilidinde duruyor, kapalı kontak tabi. Akü bitmese bari dedim, açtım normal çalıştı. İşe gittim geldim park ettim kapattım ama gösterge hala açık :)
kontağı açınca farı yakıyor, normal hale geliyor, ama kapatınca far kapanıyor, göstergesi göstermeye devam ediyor.
Dün yağmurda kalmıştı, bir alakası var mıdır bilemedim. Forumda aramada aradım, bir bilgi bulamadım. Motorun konusuna yazacaktım ama epey ölü oralar, en son yazdığım şeye bile henüz bir cevap gelmemişti 1 haftadır.
kafama takıldı sorayım istedim.
İyi forumlar.

merhaba beyler.
Motorun başına geldim sabah, baktım göstergesi açık. Ulan kontağı mı açık unuttuk derken baktım direksiyon kilidinde duruyor, kapalı kontak tabi. Akü bitmese bari dedim, açtım normal çalıştı. İşe gittim geldim park ettim kapattım ama gösterge hala açık :)
kontağı açınca farı yakıyor, normal hale geliyor, ama kapatınca far kapanıyor, göstergesi göstermeye devam ediyor.
Dün yağmurda kalmıştı, bir alakası var mıdır bilemedim. Forumda aramada aradım, bir bilgi bulamadım. Motorun konusuna yazacaktım ama epey ölü oralar, en son yazdığım şeye bile henüz bir cevap gelmemişti 1 haftadır.
İyi forumlar.

kafa tesisatında sıkıntı olabilir. bir yerde bi kablo şase yapıyordur... sigorta kutusundaki sigortaları takip tekrar sök. küfleme yapınca bazen böyle sapıtabiliyor.

merhaba beyler.
İyi forumlar.

Birebir aynı durumla karşılaştım. Ancak benim motorum enjeksiyonlu değil. Mondial 150 MC
Alarm takılı motorda. Alarmın uzaktan çalıştırma fonksiyonunu kullanınca hiçbir şekilde kontağı kapatamıyorum. Ancak alarmı söküp tekrar takarsam düzeliyor.
Sizin motorunuzda da alarm takılı ise belki aynı sorun olabilir.

Bunun benzeri otoda başıma geliyordu. Kontagi kapatsamda arabanın lpg ışıgi sonmuyordu. kontağı acip kapayinca düzeliyordu ne hikmetse

bende kontağı açıp kapatınca da bir şey farketmiyor.
Nette bakınırken biri arabasında yaşamış bu sorunu. Çok oto elektrikçilere götürmüş, faryda etmemiş. Birkaç gün sonra kendiliğinden düzelmiş. Bunu görünce yağmurla alakası olabilir diye düşündüm. Ama söylendiği gibi sigortaları bi söküp takmayı veya akü kutup başını bi söküp takmayı deneyeceğim.
Klasik geyik "onun beyni yanmış, değişmesi gerek" olmasa bari :)

Benimde başıma bu tarz birsey gelmişti kadranın ışığı değilde yazılar vs kontağı kapatsam bile açık kalıyordu. Önce kadranın kablosunu söküp taktım daha sonra sigortasını değiştirdim kendine gelmiti. Umarım seninkide basit birşeydir.

Motorun elektrik tesisatında dış yüzeyi sıyrılmış birbirine değen kablo veya tesisatın bağlı olduğu röle ıslanırsa akım gitmeye devam eder. Aynı sorun benim motorda sis farlarımda vardı. Sislerin bağlı olduğu röleyi bantla izole etmediğim için röle ıslanıp sis farlarına giden akımı kesmiyordu ve sabaha kadar sis farları sönük vaziyette azda olsa yanıyordu ve aküyü bitiriyordu.Sorun budur dostum bir oto elektrikçiye göster 15 dakikasını almaz 10 lira verir çıkarsın.

Super Moderator
Yağmurdan kaynaklı olduğu kanısındayım, motosikleti kurutun düzelecektir. Sonrasında problemi giderirsiniz.

Konuyu hortlatıcam ama aynı sorun bende de var. Geçen hafta rks titanic 150 s aldım sıfır km. Geçen yolda giderken km saatinin sabit kaldığıbı fark ettim durdum, 40 km, 3. Viteste sabit kalmıştı. Kontağı kapatım açtım bu seferde selamlama yapmadan ışıklar yanıyor rakamların hepsi yanık şekilde kalıyor, kontağı kapattığımda ise sadece boşta(N) işareti kayboluyor, göstergedeki ışıklar ve rakamlar yanık vaziyette kalıyor. Akünün kutup başını söküp taktığım zaman ışıklar yanmıyor ama göstergedeki rakamlar çok silik vaziyette beliriyor o kadar. Kutup başını takılı bıraktım 3 gün durdu ama marş basmada bir sıkıntı olmadı. Akıl sır ercek gibi değil. Malum günümüzde ki durumlardan dolayı servise de gidemedim. Ön kafayı söktüm kontağın fişini çıkardım yine sönmedi, ilginç bir durum. Aklına bir fikir gelen yardımcı olursa sevinirim.

Dostum bendede aynı motordan var böyle bir sorun yaşamadım bir servise göster sen genede

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------

Motor kaç km de şuan

Dostum bendede aynı motordan var böyle bir sorun yaşamadım bir servise göster sen genede

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:23 ----------

Motor kaç km de şuan

Facebook grubuna da yazdım hiç kimsenin başına gelmemiş böyle birşey.
Motor daha 120 kmde, malum havalardan ve iş güçten dolayı pek binemedim. Serviste biraz uzak,birde bu salgın çıktı başımıza onun için gidemedim servise. Belki kendim hallederim dedim ama zor gibi gözüküyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:35 ----------

Bu arada motoru hiç yıkamadım veya yağmur altında kalıp su görmedi hiç

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar