Kontagı çevirince elektirik gelmiyor

450 sr model motorum fazla yag koymuştum 1 aydır yatıyodu 1,5 litre boşalttım marş bastım çalıştı ama takırtılı çalıştı 1 ay sonra 1 l yag ekleyip aküyü şarj edip taktım kontagı açtım kırmızı kil swicth tuşuna bastım normalde basınca vızz diye bi ses geliyor elektronik aksamlardan o ses gelmiyor ona basınca tık diye bir ses geliyor ses orta taraflardan sele altından geliyor sanırsam servis ilgilenmiyor güvenecegim usta yok napmam lazım sizce ne olmuş olabilir motoru yag ekledigimden beri hiç sürmedim yani 1 aydır yatıyor asla yürümedi yani yürümedigi sürmedigim halde motor kitlemiş olabilir mi yada ne olabilir hiç sürmedim sadece marş basmayı denedim manisa içi düzgün usta bulamadım yardım lazım

Motosikleti
Ns200 15"
Marş basınca ne yapıyor, sanırsam benzin pompası çalışmıyor fakat benzin pompası belirli durumlarda çalışmaz.

Aklıma takılan bir konu neden 1.5 litre yağ boşaltıp ardından 1 litre yağ eklediniz? Yağ kapasitesi filtre ile birlikte 2.8 litre yağ alan bir motosikletten bahsediyoruz, fazla koyduysanızda sıkıntı az koysanızda...

(650 lik motora 1.9 litre yağ koyduran Kawasaki mühendislerine selam olsun)

Marş basınca ne yapıyor, sanırsam benzin pompası çalışmıyor fakat benzin pompası belirli durumlarda çalışmaz.

Aklıma takılan bir konu neden 1.5 litre yağ boşaltıp ardından 1 litre yağ eklediniz? Yağ kapasitesi filtre ile birlikte 2.8 litre yağ alan bir motosikletten bahsediyoruz, fazla koyduysanızda sıkıntı az koysanızda...

Motora filtre degismeden 2,7 litre civarı yag ekledim çalıştırdım gürültülü çalıştı ardından istop ettim. ertesi gün tapayı açtım içinden 1,2 l civarı yag geldi sadece başka yag gelmedi öyle çalıştırdım çalışırken tıkırtı sesi gelerek çalışıyordu bende direk istop ettim . 1 aydır yatıyodu aküyü doldurdum marş basıyor lakin çalışmıyor elektirik sesi gelmiyor ekran falan herşey çalışıyor ekranda uyarı olarak warning kısmında ingilizce olarak
( olgunlugun korunması ) yazıyor ( maintenance of maturity) kil swici acınca o elektirik wızz sesi yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Motora filtre degismeden 2,7 litre civarı yag ekledim çalıştırdım gürültülü çalıştı ardından istop ettim. ertesi gün tapayı açtım içinden 1,2 l civarı yag geldi sadece başka yag gelmedi öyle çalıştırdım çalışırken tıkırtı sesi gelerek çalışıyordu bende direk istop ettim . 1 aydır yatıyodu aküyü doldurdum marş basıyor lakin çalışmıyor elektirik sesi gelmiyor ekran falan herşey çalışıyor ekranda uyarı olarak warning kısmında

Motosikleti
Ns200 15"
Sigorta kutusundan benzin pompasının sigortasını kontrol edin, ilk olarak buna bakın sonrasından başka bir yol bulmaya çalışırız.

2.7 litre filtre değişimi olmadan yağ eklemişsiniz yani motorun içine yaklaşık 0.4 litre fazla yağ koymuşsunuz fakat motordan komple çıkan yağ 1.2 litre olamaz, 1 motorun 1 günde o kadar yağ yakması için köfte arabasından beter duman atması gerekir. Yağ konusunda yüksek ihtimalle hatalar yapıyorsunuz.

Sigorta kutusundan benzin pompasının sigortasını kontrol edin, ilk olarak buna bakın sonrasından başka bir yol bulmaya çalışırız.

2.7 litre filtre değişimi olmadan yağ eklemişsiniz yani motorun içine yaklaşık 0.4 litre fazla yağ koymuşsunuz fakat motordan komple çıkan yağ 1.2 litre olamaz, 1 motorun 1 günde o kadar yağ yakması için köfte arabasından beter duman atması gerekir. Yağ konusunda yüksek ihtimalle hatalar yapıyorsunuz.
Hocam v450srr İnsta üzerinden ulaşabilir misiniz detaylı ileteyim gidip bi boş ustaya birşey ödemektense siz yardımcı olabilirseniz en azından size faydam dokunur

Motosikleti
Yamaha XSR700
servis ilgilenmiyor
Böyle bir şey olabilir mi yahu? Ne demek servis ilgilenmiyor? Ben bisikletçiden bozma rks servisine gidiyordum, yapamasa bile yapmaya çalışıyordu adam. Bir servis ilgilenmiyorsa bir başka yetkili servise götürün. İlla ki birisi ilgilenecektir. Zaten hassas bir motora sahipsin, daha fazla hatalı işlem yapmadan bir bilene göster.

ertesi gün tapayı açtım içinden 1,2 l civarı yag geldi sadece başka yag gelmedi öyle çalıştırdım çalışırken tıkırtı sesi gelerek çalışıyordu
Motoru kitlemiş olabilirsin, yağı tamamen boşalttıktan sonra yağ koymadan mı çalıştırdın motoru? Neden motosikletin kitapçığına göre yağ miktarını ayarlamadın? İnşallah sigortadandır, değilse sıkıntı büyük olabilir.

Motoru kitlemiş olabilirsin, yağı tamamen boşalttıktan sonra yağ koymadan mı çalıştırdın motoru? Neden motosikletin kitapçığına göre yağ miktarını ayarlamadın? İnşallah sigortadandır, değilse sıkıntı büyük olabilir.
Motoru yürütmedim sadece marş bastım. Ve motora fazla yag ekledigimde 1l boşalttım dahada yag gelmedi içinden içindeki kalan yag nereye gitti onuda bilmiyorum üstte kalmış olmalı. Yürümedigi halde nası motor kitleyebilir motor kitlese bile enjeksiyon sesi gelmesi gerekmezmi kontagı açınca elektronik o ses gelmiyor vızzz diye olan
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Böyle bir şey olabilir mi yahu? Ne demek servis ilgilenmiyor? Ben bisikletçiden bozma rks servisine gidiyordum, yapamasa bile yapmaya çalışıyordu adam. Bir servis ilgilenmiyorsa bir başka yetkili servise götürün. İlla ki birisi ilgilenecektir. Zaten hassas bir motora sahipsin, daha fazla hatalı işlem yapmadan bir bilene göster.
Götürebilecegim bi servis yok burda 1-2 servis var onlarda ilgisiz ve geçirme niyetindeler güvenebilecegim biri yok gösteremiyorum bu sefer motoru komple sökcekler yapmadıkları şeye para ödemek zorunda kalıcam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar