konjöktör uyumu?

merhaba üstadlar çok acil bir durum için yardımınıza ihtiyacım var.
aprilia leonardo 150 1999 model motorum var ve konjöktörü arızalı. üzerindeki 5 pinli ve ayriyeten bir kablo daha var(şase kablosu gibi bişiy).
akü 12/12
herhangi bir konjöktör takabilirmiyim fark eder mi? yada tavsiye edeceğiniz bir konjöktör var mı?

şimdiden çok teşekkürler
Cihangir Erdoğan

merhaba üstadlar çok acil bir durum için yardımınıza ihtiyacım var.
aprilia leonardo 150 1999 model motorum var ve konjöktörü arızalı. üzerindeki 5 pinli ve ayriyeten bir kablo daha var(şase kablosu gibi bişiy).
akü 12/12
herhangi bir konjöktör takabilirmiyim fark eder mi? yada tavsiye edeceğiniz bir konjöktör var mı?

şimdiden çok teşekkürler
Cihangir Erdoğan

bak arkadaşım bu adrese bir soru ver ellerinde çogu motora uygun parça mevcut.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...tosiklet-gilera-500-konjektor-regulator/detay

Benim bildiğim, 12 volt bir akünün 14.5 civarlarında gerilimle şarj olması makbül. Haliyle şarj dinamosundan gelen gerilimi bu seviyelere indiren her konjektör işinizi görür. Kesin bilgi vermek istemiyorum çünkü bir ustadan duyduğuma göre hemen her scooterın 17v seviyelerinde şarj olduğunu duydum. Bu bilgiye dair teknik bir argüman bulamadım, servis klavuzunu bulursanız her sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Servis klavuzunda yazan değerlerle konjektörden çıkan gerilimi ölçmeniz gerek. Eğer eşit değerlerdeyse menşei ne olursa olsun kullanabilirsiniz. Tek fark yan sanayi olan misalen 1 yıl dayanır, orjinal ve kaliteli olan 2 yıl dayanır. Fakat fiyatlar tahminen 1/5 olanında olacaktır. Yan sanayiye yönelin bence. (Dipnot: Şahin konjektörleri bile ihtiyacınızı görebilir, servis klavuzunda yazan değerler çok önemli)

hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar. dediğiniz gibi orjinallerin masallahı var. bir iki kişiye çıkma parça için mail attım cevap bekliyorum olmazsa çinlilerden bişiyler bakacagım... tekrar teşekkürler::shake2::

GKN

Lombardini knjektörler var, 5+1 kanallı, piyasada 50 liraya bulabilirsin. 25 amper, işini görür.
Tavsiyem hasarın kesin konjektörde olduğuna emin olman, statöründe ölçümlerine bakman.

@GKN

valla motoru servise verdim ve arızanın konjöktörde oldugunu söyledi de bu önerdiğin 25 amp. lik konjöktör benim aküyü haşlamasın?:queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:58 ----------

arkadaslar orjinali temin edemeyecegim galiba. şimdi bu konuda ustalardan yardım istiyorum. bu regülatör meretinin voltaj / amper değerleri oluyor mu, fark ediyor mu? birde 5+1şase kablolu herhangi bir regülatörün bağlantısı fark eder mi? yani kablolar sırasıyla denk gelır mi hep?

Arkadaşlar konjöktör meselesini hallettim. Sıra ateşleme bobini ve beyin de.
ateşleme zayıf geliyor muhtemelen bobin de sorun var bende bobin kablo ve pipoyu değiştireyim diyorum. acaba benim motora herhangi bir ateşleme bobini olur mu? ya da sizler ne tavsiye edersiniz kuvvetli ve makul bir ürün olarak?

birde cdi beyin 6 pin li her 6 pin li cdi benim motora uyar mı?

Dostum,

25 Amp regulatorün üzerinden geçirebileceği en fazla yük. Ne kadar akım geçeceğini de belirleyen senin motorun elektrikle çalışan tüm aksamın. Ne kadar fazlaysa o kadar iyi. Devlet zengin demektir :p Sadece boyut ve fiyat farkı oluşur. Akünün haşlanması sadece yüksek voltaj ile olur (15V den büyük değerlerde).

dostum regülatör olayını aştık halloldu. şimdi sıra ateşleme bobininde ve beyinde. bu çin mallarının ateşleme bobinleri nasıl acaba benim işime yarar mı? birde beyin mevzusu var tabi...

ya yazmıyacam diyorum ama dayanamıyorum kardeşim
bu motorun aprilia leonardo 150 konjektör ve ateşleme bobini
beraberdir sen bunları ayırıyorsun neden orjinal parçasını takmıyorsun
bobini ayır konjektörü ayır beyini ayır hepsini tak çin sonra tamirciye çalış
yanlış anlama bende tamirciyim benim işime gelir cok paran varsa bilemem
burda ateşleme bobini var istersen bir bak ama otakma konşektür le yine beyni yakarsın
sonra bobini sen bilirsin
http://cgi.ebay.de/APRILIA-LEONARDO...pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item45f36c0d73

abicim niye kızıyorsun, bir bilsen derdimi böyle düşünmezsin. üzerindeki beyin ve konjüktör zaten uydurmaydı.. orjinal degil. ben konjüktörü uygun ve orjinal buldum, alıp taktırdım. beyin ise uygun fiyata birşeyler ayarlamaya çalışıyorum yine orjinal olanını fakat çok fahiş fiyatlara 2. elini vermeye çalışıyorlar. dolayısıyla bende alternatif yolları denemek istiyorum. birde bu eteşleme bobini basit bir parça olması gerek diye düşünüyorum çok farklılık yaratır mı başka bir mal?

yok yaratmaz ama çin takma özellikle
beyin ve konjektörü orjineltak ok kolay gelsin
faiş fiyat verenlerede cok güzel söylenecek sözlervar bulamassan
bana ulaş yurt dışından getiririz ok 0554 662 31 02

ebaydan cdi siparişini verdim. Beklemedeyim bakalım ne zaman gelecek? inşallah sorun çıkmaz. kargo dahil 52 euroya hallettim. sahibinden üzerinden konjöktörü aldığım kişiyle irtibata geçip durumu izah ettim ve böyle böyle para dışarıya gitmesin bende boşuna 1-2 hafta beklemeyeyim senin de işin görülsün benim de dedim. sana 100 lira veriyim 10 lirada kargo masrafım olacak zaten dedim sen 100 liraya ürünü bana ver dedim 140 tan aşağı inmedi, bende dışardan sipariş verdim... neden diretti anlamadım, ne güzel o parasını bende parçamı alacaktım garip:silent:

Arkadaşlar hazır konu açılmışken bende bir derdimi intikal ettireyim dedim.

İki gün önce yolda giderken motorum stop etti evin yakınlarındaydım biraz uğraştıktan sonra yeniden çalıştırdım yaklaşık 200 mt yol gitmiştimki ateşlemeyi kesti ve yavaşlayarak durdu.

bujinin yağlandığını düşünerek tamirciye götürdüm tamircinin uzun uğraşlarına rağman çalışmadı sonunda beyni çıkartarak yenisini alman lazım dedi ama ben emin olamadım arızanın beyinden olduğuna.

Çünkü sonradan bi beyin taktı motor 3 5 marşla çalıştı ama dakka sürmedi gene ateşlemeyi kesti bunu zaten ben servise gelmedende yapıyordu.

şimdi istediğim yardım honda cg 125 beyinin hasarlı olduğunu kesin olarak nereden anlayacağız.
beyin arızalı ise yenisini çin yada orjinal nereden bulacağız.
orjinal çıkmalar buldum 150 den başlıyor fiyatlar daha ekonomik birşey tavsiye edebilirmisiniz?

arjantinli ustad. akü sarj etmemesinin sebebi nedir acaba. bilgin varmıdır :pr:

arjantinli ustad. akü sarj etmemesinin sebebi nedir acaba. bilgin varmıdır :pr:

çok sebebi vardır sargıdan yapar akü eskidir kaçak vardır ama yüzde 99 konjektör arızası yüzünden yapar.Değiştirirsen büyük ihtimalle sorun çözülür.

şimdi istediğim yardım honda cg 125 beyinin hasarlı olduğunu kesin olarak nereden anlayacağız.
beyin arızalı ise yenisini çin yada orjinal nereden bulacağız.
orjinal çıkmalar buldum 150 den başlıyor fiyatlar daha ekonomik birşey tavsiye edebilirmisiniz?

Başka beyin ile denemişsiniz ve aynı sorunla karşılaşmışsınız,zaten anlamışsınız beyinde olmadığını sorunun?:silent:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar