Konjektör

Arkadaşlar merhaba şimdi benim problemim motor sanki far fren fan vs açınca çekişten düşüyor yada rolantideyken gaz verirsem pır pır yaparak yükseliyor şimdi sorum şu ölçüm yaptım 13 14 görüyorum 3000 de deviri yükseldikçe de voltaj düşüyor 11 12 acaba konjektör mü yoksa statör mü veya aynı konjektör değilde büyük cc motorun konjektöründen bağlasam ne gibi sorun olur

Konjektörün uç soket kısımları uyumlu olduğu sürece sıkıntı olmaz.Ama sırf uçları uyuyo diye çinli dandik bir konjektörde takma.Kısa süre sonra dayanamayıp yanarsa bu sefer statöre de zarar verir masrafın daha büyür.

Yok zaten amaç çinden kurtarmak kalite bişey yapmak :)

çinden kurtarayım dediğin honda orjinal konjektörler 800 tl civarıydı geçen sene? hiç fiyat aldın mı sen motorun için?

ayrıca rölantide 12,8 devir yükseldikçe 13-14,5 gibi voltajlar alman gerekiyor. sen tam tersini yazmışsın. ölçümü nereden yapıyorsun?

motor çalışmazken akünde çıkan değer ne bir de onu ölçüp bilgi verebilir misin?

kolay gelsin.

Honda'nın kendi ürettiği konjektör değil de motorunuza birebir uyan konjektörlerin fiyatları 200 TL civarında.

Akü motor stop ken 12.46 sabit çalıştığında motor yine aynı şimdi mesele konjektör mü statör mü akü sağlığı iyi motor gaz yemiyor far açtığım zaman gösterge deliriyo

dostum konjektörden çıkan uçları ölç önce. eğer orda da sabit akım geliyorsa bu sefer statörden gelen 3 sarı kabloda ölçüm yap. yanlız dikkat statörden gelen akım doğru akımdır. DC olarak ölçeceksin. yakma avometreyi.

statörde 3 sarı uçta aynı gerilimi alıyorsan, devir değişince değişiklik oluyorsa konjektörü değiştirmen gerekecek.

kolay gelsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar