- Konu Yazar
arkadaşlar herkese merhabalar. 2 ay kadar önce aldığım 2002 model suzuki sv650 motosikletimin konjektörü yandı. yandı diyorum arıza anlamında değil kelimenin tam anlamıyla cayır cayır tutuştu az daha motoru uçuruyordu.hadise kısaca çalıştığım yerden 1-2 km ötedeki fırına simit almak için gittiğim. içerideyken dışarıdan birisinin motordan dumanlar çıktığını bana söylemesiyle motora koşmam bir oldu. aletin kuyruk kısmı baca gibi tüterken arka koltuğu çıkarttım. nihayetinde sağ kuruk grenajının altından alevler çıktığını gördüm ve sağ olsun fırındakilerin verdiği bir kova suyu yanan yere boca ettim.fakat aynı yerden yanmaya devam edince bir yerde kısa devre olduğunu düşünüp zor bela aküye ulaşıp kutup başını sökebildim ve o anda ateş son buldu. yanan yeri kontrol ettiğimde konjektörün bağlı olduğu yerdeki kuyruk şasesinin akkor hale geldiğini gördüm. motoru yakındaki bir tamirciye götürdüm. motorun grenajını açınca arızanın konjektörün yanmasından ortaya çıktığını gördük. motorcu arızanın sebebinin parçanın ömrünü tamamlamasından dolayı meydana geldiğini her motorda olabileceğini söyledi. fakat motorun herhangi bir sigortasının atmadan resmen tutuşması bana pek mantıklı gelmedi.servis servis dolaşmadan fikrinizi almak istedim. ayrıca konjektörün fiyatı 550 liracık o yüzden şimdilik ebaydan parça bekliyorum. parça gelinceye kadar ne yapmam gerektiğine karar vermek istiyorum.herkese yardımları için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
yanan regulatör esas arkadaki plastik kısım eridi bide kablolar...
[/url][/IMG]
yanan regulatör esas arkadaki plastik kısım eridi bide kablolar...