Kompresyon ve frenleme

Motosiklet icin retarder yapildi ise ilk müsterisi ben olurum :cool:
Malum motosikletler otomobillere göre daha yüksek sıkıştırma oranına sahip , daha yüksek devirlerde çalışıyor vede dişli oranları daha kısa , hepsi kompresyonu daha etkin kılıyor bu açıdan motosikletin retarder gibi silindir kompresyonu var , 1000 lik racing kullananlar iyi bilir , 250 ile giderken gazı bıraktığında müthiş bir yavaşlama yaşanır , sürekli turing kullandığımız için bize değişik bir hissiyat yaşatıyor 🙂

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... gazı bıraktığında müthiş bir yavaşlama yaşanır , sürekli turing kullandığımız için bize değişik bir hissiyat yaşatıyor 🙂
Bunu yazmıştım zaten? Ben de başka bir şey mi var diye meraklanmıştım... 🤣 💦

Motosikleti
Cbr650r 2021
Tek tek her yazılanı okudum aradığım cevabı da aldım yorumları birleştirerek. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim zaman ayırıp değerli bilgilerinizi paylaştığınız için. Aşırılıklardan kaçınırsak sanırım gereksiz sorunlarla uğraşmak zorunda kalmayız. Kararında bir kompresyon ve frenlemeyle güzel şekilde çözülüyor sorun.

Kompresyon iyidir. Kompresyonu kullanın frenleri çok kullanmayın. 3-3,5k devir kompresyon için hiçbir şey. Rahmetli AEA fren kullanmadan motosiklet kullanmaya alışın derdi. Bunun hakkında vidyosu da var. Karbüratörlü modeller kompresyonda çok yakar vakum etkisiyle ama dediğim gibi kompresyon iyidir. Frensiz kullanma alışkanlığı edinin ki fren gerektiren durumlarda zınk diye durabilesiniz. Abartmayın 10 bin devirde kompresyonla gitmeyin yokuş aşağı.
Abi nedense sen video ya vidyo dedin ya seni hiç dinleyesim gelmiyor 😄

Motosikleti
CRF 250L
Herkese merhaba. Arkadaşlar bir kaç sorum olacak yıllardır motosiklet kullanıyorum ama yine de doğru bildiğim yanlışlar olabilir diye fikrinizi almak istediğim mesele var. Yokuş inerken ben vitesi 2 ye alıyorum ve fren dahi yapmadan o şekilde iniyorum yaklaşık 3-3.5k devirde bunun bir zararı var mıdır? Diğer bir konu da mesela benim motor 12k da redline a giriyor ben 8-10k ya kadar hızlı şekilde gazlıyorum ama bazen birden gaz kesiyorum ve kompresyona biniyor motor bunun zararı var mıdır? Bir de egzantirik zinciri hangi durumlarda zarar görür genel olarak?
Kompresyonun hiöbir zararı yok. kompresyonun mantığı şu. normalde gazı açarsın motor bloğu dişlilerle arka tekere güç verir sen gazı kapattığında yada yokuş aşşağı giderken arka teker bloğa giö vermeye balıyor 2. viteste 3 k devirde 25 km normal bir hızken yokuş aşşağı hızın daha fazla oluyor ve motor normal değere gitmek istiyor çünkü sen gaz vermiyorsun. . bunun yerine frende kullanabilirsin ama ısır ve daha hızlı eskir. eskimesi bir yana yokuş aşşağı motor freninin kullanmazsan ısındığında performansı azalacağı için ani bir durumda frensiz kalabilirsin ( indiğin yokuşa göre olabilir çiğli evka 5 ten aşşağı inerken) kompresyonu kullanmak gayen makbul bir durumdur. egzantirik zincir konusunda servis değilim fakat benim bildiğim bakım aralıklarında gergi rulmanları vb şeylerin kontrol edilip değişmesi gerekiyorsa değiştirilmesi yeterli ama tekrarlıyorum servis değilim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar