komprasor arızası

merhaba arkadaslar kulladıgım bi komprasor var pistonlu fakt hiç bakım yapılmadı kırmızı buyuk bi makina 4 cubuklu fişi var yani sanayi tipi bugun fise taktım herzaman calısan sey zırrrrrr diyo pervaneleri donmuyor neden yapar nasıl cozerim bilgisi olan varmı yada fikiri

bahsettiğin makine 3 fazlı..yani 3 elektrik 1 nötr kullanır..
prizde elektrik varmı kontrol et..aynı şeklide kompresörün fişinide tabi..1 de var diğerlerinde yok yada her ne sebeple 3 uçta elektirk bulamazsan çalıştıramazsın...vınlamaya devam ettirme yardımcı sargıları da yakabilirsin..

elektrikte sorun yok ama ama çalışmıyor...

önce kayışı sök,sadece motoru elle döndür dönüyorsa elektrik ver...sorun varmı yokmu bak.....

yoksa sıra komresöre geldi...onuda elle döndürmeyi dene..dönmüyorsa kilitlenmiş,sıkışmış olabilir..yağını kontrol et değiştir..elle dörer hale getir sonra elektrik bağla..

yakınsan bakayım diyecektim ama sarıyer pendik arası bayağı var...

sorun olursa ya burdan yada özelden yaz yardımcı olayım..

İlaveten,
Kompresörlerde basınç şalterinden silindir kafasına metal ince bir boru gider.
Bu boru, kompresör tankı dolduğunda basın şalteri motoru stop ettirince silindir içindeki kalan havayı tahliye eden bir valfi açar.
Hatırlarsanız kompresör stop ederken kuvvetli bir TIIIIISSSSSSSSS sesi gelir.
Bu devre çalışmazsa kompresör kalkış yapmaz.
Devreyi kontrol edin gerekirse bahsi gecen borunun rekorunu gevşetip sıkışık havayı tahliye edin ve rekoru sıkmadan çalıştırıp gözleyin.

Bir foto üzerinde işaretliyorum. Büyük yeşil dairenin içindeki küçük yeşil dairenin olduğu rekor ve şalteri kontrol edin.

Uploaded with ImageShack.us

çok sagolun birazdan dukkana inip deneyecegim yag oalrak ne yagı koymak gerekir kaç senedir var ama hiç yag koymadık dun sıkısında elimde 10 40 yag vardı 1 cay bardagı kadar onu koydum icine ama korkakrak koydum yani .
o valfi ellede cekip cıakrta biliyorum fakat icinde hic hava olmadıgı icin zaten hava cıkmıyor kayısı söküp deneyecegim ona göre tekrar kafanızı agrııtırım teşekür ederim

:) Yıllardır yağ değişmeden kullanmanız büyük yanlış. Pistonlar kilitlenmiş olabilir. Pistonların altında cam yağ göstergesi var. Motorlardaki gibi.

6 ay yada 150 saatte bir bu yağ boşaltılarak değişir. 1200 saatte kayış ve emniyet ventili değişir. Hava filtresi, kullanıldığı ortama göre sürekli kontrol edilir ve değiştirilir. ( bu yazdıklarım markaya göre değişiklik gösterebilir. pistonlu kompresörler için geçerlidir. )

Kompresörün fotoğrafını koyarsan daha detaylı bilgi verebilirim.

arkdaslar komprasorun ccpervanesini zorladım donmeye basladı rahat sekilde fise taktım 3 saniye calıstı geri zzzzz yapmaya basladı fisten hemen cekip tekrar baktım bu sefer dahada sertlermis bisekilde duruyor dokunmadım simdilik hangi yagdan neakdar koymalıyız buna
bunun aynı tiplisi markası farklı bisey ama

images

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar