Kolay Kolay uzamayan zincir var mi?

Arkadaşlar yine ben :) motosikletimin üçüncü viteste çok yüksek kerkinme var bir süredir, yeni zincirle bu daha da arttı. galiba şanzımanda ciddi bir sorun var.

Şanzımanı söktürüp gereken parçaları değiştireceğim. Bunun tamiri olmuyor galiba usta öyle söylüyor. Umarım doğru yönlendiyor ustamız :) Eksantrik zinciri içerden gerilebilir mi? Veya böyle bir şey mümkün mü yoksa şanzıman sökülecekse onun da değişmesi daha mi doğru olur?

Sizden istediğim iki şey var, tıpkı yukarıdaki gibi (rk ve jst markaları gibi) kaliteli şanzıman ve kaliteli eksantirik zinciri nereden bulabilirim?
Motorum bildiğiniz üzere Honda WINGO 100 Cup.

Düşük kaliteli ürün istemiyorum.

Honda wingo şanzıman seti fiatları

zafermotor.com 939 TL : neden diğerlerinin yarısı fiat?

motosport.com 1853 TL

motomst.com 1834 TL

Ayrıca bilgilendirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Arkadaşlar yine ben :) motosikletimin üçüncü viteste çok yüksek kerkinme var bir süredir, yeni zincirle bu daha da arttı. galiba şanzımanda ciddi bir sorun var.

Şanzımanı söktürüp gereken parçaları değiştireceğim. Bunun tamiri olmuyor galiba usta öyle söylüyor. Umarım doğru yönlendiyor ustamız :) Eksantrik zinciri içerden gerilebilir mi? Veya böyle bir şey mümkün mü yoksa şanzıman sökülecekse onun da değişmesi daha mi doğru olur?

Sizden istediğim iki şey var, tıpkı yukarıdaki gibi (rk ve jst markaları gibi) kaliteli şanzıman ve kaliteli eksantirik zinciri nereden bulabilirim?
Motorum bildiğiniz üzere Honda WINGO 100 Cup.

Düşük kaliteli ürün istemiyorum.

Honda wingo şanzıman seti fiatları

zafermotor.com 939 TL : neden diğerlerinin yarısı fiat?

motosport.com 1853 TL

motomst.com 1834 TL

Ayrıca bilgilendirebilirsiniz.
Genel olarak motosiklet şanzımanları bir yapıdadır ve kaset tipi (dişlilerin değiştirildiği) yapıda değildir, yani şanzıman komple değişmektedir.

Eksantrik zinciri için Cub motosikletlerde gergi için bir yay bulunur ve zincirin tansiyonunu bu yay sağlar, sonradan takılan ayarlanabilir gergi gibi bir durum bunlarda yoktur.

Kaliteli olsun isterseniz orijinal olanları kullanmanız en doğrusu olacaktır.

Yukarıda yazdığım üç sitenin birinden almak istiyorum şanzıman setini. Eğer onlardan birinden almazsam, usta gidip herhangi bir parçacıdan ölçüsü uyan, fakat kalitesini önemsemediği şanzımanı alıp gelecek, benim de kafamda soru işaretleri dönüp duracak. Ustaya sorsam, hepsi aynı diyecek, çünkü türk işi çalışıyor :) Muhtemel kalitesiz olabilecek gidişatı şimdiden önlemek istiyorum.

Eğer ben linklerini attığım şanzıman setlerinden birini alırsam, hangi satıcıyı önerirsiniz? Ve paketin içinde eksantrik zinciri de içinde mi gelir? Gerekli vidaları falan? Acaba gerçekten listede yazdığı gibi orjinal Honda şanzıman mıdır? Yoksa yalan dolan mi, bilemiyorum. Motor işlerinden pek anlamam da :)

Motosikleti
Ns200 15"
Yukarıda yazdığım üç sitenin birinden almak istiyorum şanzıman setini. Eğer onlardan birinden almazsam, usta gidip herhangi bir parçacıdan ölçüsü uyan, fakat kalitesini önemsemediği şanzımanı alıp gelecek, benim de kafamda soru işaretleri dönüp duracak. Ustaya sorsam, hepsi aynı diyecek, çünkü türk işi çalışıyor :) Muhtemel kalitesiz olabilecek gidişatı şimdiden önlemek istiyorum.

Eğer ben linklerini attığım şanzıman setlerinden birini alırsam, hangi satıcıyı önerirsiniz? Ve paketin içinde eksantrik zinciri de içinde mi gelir? Gerekli vidaları falan? Acaba gerçekten listede yazdığı gibi orjinal Honda şanzıman mıdır? Yoksa yalan dolan mi, bilemiyorum. Motor işlerinden pek anlamam da :)
1800 TL olan malzemeler Çin malı ne kadar dayanımı olur bilmiyorum, aynı şekilde satıcılarıda.

Şanzıman alırsanız sadece fotoğraflarda gözüken malzemeler gelecektir, eksantrik setini ve conta setini ayrı olarak satın almanız gerekir.

Şanzıman içinde komple motorun sökülmesi gerekir, arızanın tamamen şanzımandan yana arızalı olup olmadığını tespit etmek gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar