kol saatinizi hangi kolunuza takıyorsunuz?

kimileri saatini sag koluna kimileri ise başka şık kalmadıgı için saol koluna takar.
çogunluk olarak sol koluna takanları biliyorum:)
bakalım motorcular hangi kolunda saati kullanıyor?

Son düzenleme:
Çocukken sağa takardım, ergenlikten beri hep sol kol ama motorda düşmeler hep sol tarafa oluyor, motor kullanırken ya çıkarmalı, ya da sağa takmalı :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne değişecek?Neye yarayacak bu başlık?

Yanlıs biliyorsun ; arastırmalara göre cocunluk soL koluna takıyor.. Sen nerde arastırdın bunu ?
Ben de Sola takıyorum :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Erkekler sola kızancıklar sağa takar o aleti belki solaklar sağa takabilir ama erkek adam sola takacak :queen:

ben yılardır takmıyom takıyı sevmem motorcu adam saat yüsük kulanmaz motoru çizmesin diye :mrgreen:

Solaklar sağa, sağlaklar sola takar genelde. Ben nereme denk gelirse orama takıyorum :p

şuana kadar hep sola taktım bu tip şeyler sola takılır rozet,yaka kartı falan gibi şeyler sağa takılır die biliom ben:D

Süper Moderatör (BBRR)
genelde saatlerin ayar pimleri saatin sağında olur .. bu nedenle saati eğer sağ kola takarsaız bi ayarama yapmak için çıkarmak zorunda kalırsınız.. oysa sol kolda çıkarmadanda ayar yapmak mümkün olur ..ilk kullanılan saat modelleri kurma usulü ile çalıştığından her gün en az bir kere saati kurmanız gerekidi. bu yüzden koldan her defasında çıkarmak yerine sol kola takmak bir alışkanlık olmuştur.. bazı pahalı saat modelleri solaklar içinde bu ayar pimlerini saatin sol yanına koyar .. ama bu markalar uçuk rakamlara alıcı bulur bu yüzden genelde saat sol kola takılır. hatta küçükken sağ ve sol yön kavramı öğretilirken saat bir kerterezdir. saat olan kolun sol kolun derler ..

denizcilite ise sağ sol erine iskele ve sancak terimleri kullanılır. hangi ülke karasularına girerseniz o ülke bayrağını sağa asarsınız bu yüzden sağa sancak denir. ve yeşil ışıkla tanımlanır. sola ise iskele denir ve kırmızı ışıkla tanımlanır. yani gece bir tekneyi uzakta görüyosanız ve başı kıçı belli değilse direğine bakın gördüğünüz ışık kırmızıise siz o anda teknenin iskelesindesiniz demektir. yeşil renk ışık görüyosanız sancağındasınızdır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar