Oluyorudu öyle dediler. Geçen hafta sözcüye göre Parkinson ile alakalıydı, bu hafta Alzheimer ile ilintili olduğunu yazıyor.
Eh Türkiye'deki medyada sağlıkla ilgili bir şey okumaman gerektiğini söylemiş işte gazeteler. Görevlerini yapmışlar.
Ben sürenin bu kadar olabileceği ile ilgili detaylı bilgiye sahip değildim, şimdi bir kaç araştırma okudum.
Çalışmalarda genel olarak 2 yıl perspektifinden bakılmış, büyük kısmı tamamen geri kazandığını ya da kısken geri kazandığını söylüyor koku duyusunu. 7% civarında geri gelmedi kalıcı oldu diye belirtenler var ama 2 yıldan sonraki süreçte bir aktif takip yapaılmamış anladığım.
Genellikle geri gelme süresinin 40 yaş altında daha hızlı olduğu söyleniyor, bu da bir etken olabilir.
Kısmi geri kazanım bildirenlerin oranı hep en yüksek grup, sanırım sende de bu şekilde bazı kokularda kayıp var. COVID kaynaklı koku kaybvı griptekinden daha farklı bir şekilde gerçekleşiyor, sinirlere saldırı var. O yüzden bazı kayıplar belki de kalıcıdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:43 ----------
Bu 1.5 senede bu konuyla ilgili herhangi bir doktor kontrolüne gittiniz mi? Tıp bu konuda ne açıklama yaptı?
Kesinlikle doktora gidilmesiyle ilgili bir eleştri falan değildir, doktorlarla ilgili kamuoyundaki genel negatif düşüncelerle uzaktan yakından alakası yoktur söyleyeceklerimin, doktorlar ülkenin en önemli, evet önemli kesimlerinden biridir.
Yalnız doktorların özellikle ihtisaslarında biraz da zaman geçirdikten sonra temel biyoloji konusundaki eksiklikleri akıl almaz seviyede. belki de kendi branşlarını takip etmenin ağır olmasından kaynaklıdır kimsenin hakkını yemeyeyim, ama vallahi bilmiyorlar billahi bilmiyorlar.
vucüdun savunma sisteminin nasıl çalışıp neler yaptığıyla ilgili falan genel geçer sohbete bile iştirak edemeyebiliyorlar, semptom okuyup onu bertaraf etmeye inanılmaz kanalize olmuş durumdalar.
covid'in eşle dostla doktorla herkesle çokça konuşulduğu dönemde neler duydum neler okudum..
Koku duygum gitse ben de doktora giderim çokça kez.
Ama hele devletteyse bi KBB'ciye gidersin, "aşıdan olabilir" falan derse gram şaşırmam......