km ye mi bakmalı modelemi

merhabalar ben daha yeni ehliyet almıs bir motorsuz motorcuyum(bunun tartısmasını yapmak lazım aslında:) )
93 model bir yamaha virago 535 almak uzereyim ama 93 model olması acaba arıza cıkarır beni sevis kapılarında dolastırırmı beni diye dusunduruyor :silent: bu yuzden keeway mi almalıyım acaba diyorum.bu model motoru olan arkadaslar veya bilgisi olan arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum.
birde 2.el motor alırken km yimi baz almak lazım modelimi:salut:

hepinize kazasız belasız guzel gunler dilerim...

hoşgeldin aramıza arkadaşım.
ben de topiği okuyunca: yolda giderken odomtreye mı bakalım yoksa yoldan model felan gecıyorsa onlara mı bakalım dıye anladım. ne kadar fesatım yaaa:mrgreen: :pr:
neyse konuya gelınce;
km ya da model: ikisinin de onemlı yanları var tabı kı ama su acıdan bak modeline gore cok temız ve az kullanılmıs motorlar var, ayrıca modelı yenı ama kotu kullanılmıs motorlar da var. model km den zıyade motor nasıl o oemlı bence. almadan bı ustayla gıt bence. bı de ehlıyetı aldıktan sonra alsan daha ıyı olmaz mı?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
km saatinin ne gösterdiğine pek aldanmayın, nihayetinde bi matkapa bakar düşürmek için. Alet temizse çok ince bi şekilde incelemek lazım, ayrıntılar kendini gösterir zaten :cat:

modeller arsıda fark yoksa az kullanımışı tercih eder insan ama eyong un dediği gibi km de motoru almak için pek iyi bi sebep diil anlayana göstermek lazım motoru...

sitede biri(adını unuttugum icin boyle soyluyorum) soyle birşey demiş.93 yamaha 535 en iyi çinden daha az sorun cıkarır bu dogrumudur hakkaten?

mabad' Alıntı:
sitede biri(adını unuttugum icin boyle soyluyorum) soyle birşey demiş.93 yamaha 535 en iyi çinden daha az sorun cıkarır bu dogrumudur hakkaten?
Böyle kesin sınırlar çizemezsin.Motordan anlamıyorsan 0 dan şaşma.anlamak istiyorsan yani meraklı eli anahtar tutan birisi isen korkma al.
Ben bu yaşıma kadar hiç bir yerime ve hiç bir şeyime elletmedim.:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
motorun genel durumuna göre yorum yapmak lazım.km az ama hor kullanılmış yerine km fazla ve yaşı büyük ama temiz bi motor tercih edilebilir.
süper spor motorlar ise mekanik olarak çabuk yıpranır ve genelde agresif kullanıma yönelik oldukları için genel mekanik durumları yorgun ve masraf çıkarmaya müsaittirler.
535virago temizse,bakımlıysa tabiki sorun çıkarmadan hizmet edecektir.ama unutmaki13 yaşında bi motordanda sorunsuzluk bekleme,illaki bikaç kusuru olacaktır.kesenin ağzını biraz aralayıp iyibi elden geçirmeyle yolda bırakacak bi motor yoktur bence.
eğer virago alacak durumun varsa çin malı motorla uğraşma derim.viragoya biraz masraf yapacaksın belki ama hiçdeğilse uğraştığına değecek:cat:

Öncelikle ehliyetin hayırlı olsun.Kazasız sürüşler :cat: Bence işi bilen bir usta san yol gösterecektir.Ama eğer motor gerçekten bakımlı ve temiz ise modelin bence çok fazla önemi yok.Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım

arkadaşım km de model de görünüşüde aldatabilir o yüzden anlayan biriyle bakman lazım

Eyong' Alıntı:
km saatinin ne gösterdiğine pek aldanmayın, nihayetinde bi matkapa bakar düşürmek için. Alet temizse çok ince bi şekilde incelemek lazım, ayrıntılar kendini gösterir zaten :cat:
oncelıkle bu fıkre bende katılıyorum amaaaa
oyle zor bır secım yapmalısın kı cunkı bende aynı yol ayrımındayım..:pale:
aynı soruyu bende kendıme soruyorum 0 km 250cc honda mı yoksa 1997-1999 arası er-5/gs 500 mü..??
acıkcası 2.el benı korkutuyor,buyuk bır arıza cıkarsa tamırcı ıle kanka oluruz...:pale:
ben hala düşünüyorum....

arkadaşlar ben ikinci elle uğraşamiyacağım o nedenle gidim bi Regal Raptor almayı düşünüyorum. Ama hafta sonu monero cmx 250 yi de gördüm virago nun kopyası RR dan 4 beygir falan daha güçlü bilmiyorum kafam karıştı
fiyatları
RR250-9E:4.490 YTL
CMX250 :4000 YTL civarı idi

Elinizi çabuk tutun yoksa yaz bitecek.gerçi buralara daha gelemedi ama olsun elbet gelecek.

viragonun yedek parçalarını kolay bulabilecekmiyiz sonucta 93 model makina elbet bişiler isticek ufak bile olsa??ben makina muhendisiyim ama biyere kadar tornavida falan:)birde hiç virago kullanan biri cevap yazmamış onun görusleri cok faydalı olabilir.
cevap yazıp gorusunu bildiren butun dostlara tesekkur ederim...

kardeş bence paranda varsa 0 km al motoru aç hem garantiside var bırak milletin eskisini sen beni dinlersen 0 km al küçük cc li olsada:cat:

ama şu da var, bir sene yatmış bir motorda da epey değişecek parça çıkar, o yüzden çok eski ama KM si az motora da şüpheyle bakın.. -t

Motosikleti sadece kulanmak isterim, kendim tamirden anlamam ve anlamak icinde zaman haracmam, ne ustalarla nede servislerle ugrasmak istiyorum, diyorsa alma ikinci el 13 yasindaki bir motoru. haaaa ama, bindigim aleti tamir de etmesini ögrenmek isterim, ufak tefek olaylari kendim cözmek isterim, motordan anlamam ama anlamak isterim diyorsan al gitsin kardesim. ben 100 % ikinci siktan yanayim bindigim motoru tanimak, nasil calistigini anlamak ve yolda kaldimi derdimi kendim cözmek isterim. BU senin tamamen kendine kalmis bir olay.

bu ara KACA bu makina :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar