km ve devir saati çalışmıyor.yardımmm!

zealsun 125-6 motorumla arkada biraz yük ve artçı varken yoldaki çukurlara girip çıkınca,bi anda km ve devir göstergeleri çalışmadı,rutin kontrolleri yaptım km tel sağlam söküp tekrar taktım,devir göstergeside bazen vites attırırken haretleniyor ama geri düşüyor. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:rendeer:

merhaba
Sorunun kadranların içerisinde. Kadranlar bir tür yay gergisi ile çalışıyor. Kadranları sökmen gerek. Ama bu pekte mümkün olmuyor. Kadran camları kadran gövdesine sıkı geçme. Camı çıkartman gerek. Buda cam cercevesini zedelemeden olmuyor maalesef. Cam çercevesini sökersen arızanın kadran içinde zembereğe benzer bir yayın yerinden çıması sonucu olduğunu görürsün.

Bende GY 125 var oradan biliyorum

Ön teker göbeğine bağlı olduğu yerde km makarası var o azrıza yamıs olabilir teli sokup bakabilirsin sorun onda ise değiştir en fazla 15-20 ytl dir kendin dahi takabilirsin telin içine tam oturduğundan emin ol .

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer ikiside bozuksa dişlilerde poblem vardır...Km dişlisi sert çarpmalarda çok çabuk sıyırabiliyor....Plastik çünki....

Ama devir saatin çalışmaması tamamen elektronik...Sente ayarı yapılan yerde kopukluk olabilir....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar