Km Saatim Bozuldu!! Şuan 29 km'de takıldı Kaç km Gittiğimi Bilmiyorum NE YAPMALIYIM?

:silent: Bi çıkmazın içindeyim motorumumu Yeni Aldım 29. km'de km saatim bozuldu. yağ değişimi 400 km de olması gerekiyor.Kaç km gittiğimi bilmiyorum ne yapıcam fikri olan var mı?

Birde motorum Breton S100 rodajda oldugu için basma dediler ama trafikte sıkışmamak için bi kaç gez 7000-8000 d/d çıktım yokuşta falan biraz bastım çekişten düşmesin diye 7000'lerde çıktım , Rodajım bozulmuşmudur şimdi tekrar basmadan devam etsem faydası olur mu? :silent: ::sos::

Bir Sorum daha olucak selenin altında bagaj varmı diye merak ettim seleyi kaldırmaya çalıştım ucundan kenarından kanırttırdım selenin ön tarafında pıt diye bişey attı hafif yukarı kalktı şimdi geri oturtamıyorum yerine gıcır gıcır ses yapıyor

jjhpw.jpg
[/url][/IMG]

Garanti kağıdını vermediler fabrikadan gelecek dediler gelince biz sizi arayacagız dediler ... garanti kağıdı olmadan servise götürüp faturasını göstersem olurmu ?

aldıgın yere götür söyle onlar halederler..
kanuni iyice bokunu cıkardı bu yeni modellerde
her gün yeni bişey duyuyorum

Çinli değil yerli dediler ... Hemşeri kazıgı mı yedim yoksa :pale:

kardeşim çin malı motosikletlerde rodajmı olur dip gaz gidiceksin o pistonların yer yapması lazım adamlar fabrikadan herşeyi bittiği zaman zaten kendileri binerek bütün herşeyini kontrol ediyorlar ben direk bu motosikletlerin satış müdürüyle konuştum bizim komşumuz olur çin malı motosikleti aldığın zaman basıcaksın dedi aynen böyle sanki adamlar fabrikadan çıktığı zaman köklüyorlar dip gaz basıyolarlar dedi aynen böyle sen sıkıntı yapma rodajı görende 1000rr-R1 rodajı yapıyon sanacak bas devam et Faswind200R var bende ne rodajı dip gaz bastım bi karbüratör benzin yetiştiremiyodu 120 de kalıyodu motor değiştirdim 140-145 Gidiyo motor

Motosikletinde güçlü ivlenme performans İstiyorsan Castrol 10w-50 Power racing 1 yağı kullan gazı verdiğin zaman hissedilebilir. ivlenme gücüne sahip.

eski analog saatse teli kopmuş olabilir servise götür hallederler tahmini kaç kmde olduğunu anlamışsındır ona göre km saati 400 e gelmeden yağ değişimine gidersin

kardeşim çin malı motosikletlerde rodajmı olur dip gaz gidiceksin o pistonların yer yapması lazım adamlar fabrikadan herşeyi bittiği zaman zaten kendileri binerek bütün herşeyini kontrol ediyorlar ben direk bu motosikletlerin satış müdürüyle konuştum bizim komşumuz olur çin malı motosikleti aldığın zaman basıcaksın dedi aynen böyle sanki adamlar fabrikadan çıktığı zaman köklüyorlar dip gaz basıyolarlar dedi aynen böyle sen sıkıntı yapma rodajı görende 1000rr-R1 rodajı yapıyon sanacak bas devam et Faswind200R var bende ne rodajı dip gaz bastım bi karbüratör benzin yetiştiremiyodu 120 de kalıyodu motor değiştirdim 140-145 Gidiyo motor

Motosikletinde güçlü ivlenme performans İstiyorsan Castrol 10w-50 Power racing 1 yağı kullan gazı verdiğin zaman hissedilebilir. ivlenme gücüne sahip.

ya mehmet abi öyle diyonda benim için bmw s1000rr 'dan farkı yok şuan :D ilk motorum kılına zarar gelmesin istiyorum çok araştırdım bas diyenleri de okudum basma diyenleride ilerde yatak falan dagıtmasın motor alamam yaptıramam baska durumum yok çünkü

ama yapmassan motor sağır kalır gitmez ondan sonra başka bir konu olarak breton s100 motorum gitmiyor diye açarsın. sen benim dediğim yağı kullan Castrol 10w-50 Kafan Rahat Olsun 10w-50 Bulamassan Castrol 10W-40 Kullan ama Castrol Dan şaşma derim sana ve kesinlik oktan arttırıcı yağ katkısı vb şeyler sakın ama sakın kullanma pistonu delersin yeni modeller için uygun değil onlar kullan deselerde kullanma ve yatak filan dağıtması motorun yağsız kalmasından olur

kardeşim çin malı motosikletlerde rodajmı olur
Olur tabi, hatta çin malı olduğu için yeniyken sakin kullanılmaya daha çok ihtiyacı var. Şunu bile fark edemediniz mi motor yeniyken ilk 500km içinde özellikle durduğunuzda ayaklara aşırı sıcak gelir ve bolca koku gelir motordan işte o koku gidene kadar motoru aşırı zorlamamak gerekiyor hele dip gaz gideceksin demek motoru öldürmekten başka bişey değildir. Yeni motorun aşırı ısınması da fazla sıkı olmasından zamanla parçalar alıştıkça bu aşırı ısınma geçer bu süreç içinde dip gaz gidilmesi durumunda motor çok ciddi zarar görür.

Benim motorum şuan 9800 km de durduğum yerde zaten aşırı sıcaklık veriyor 30cm ötesinden alırsın sıcaklığını bu soğuk havalarda çalıştırıyorum fazla değil 15 saniye geçsin elini silindire vuramassın o derecede bide kullandığım zaman 2 hafta öncesi kadar 190km yol yaptım motor banamısın demedi halbuki motor yanıyor resmen çabuk ısınıyor geç soğuyor öyle bişey buda aldım dip gaz devam demek senin motorun öyle Soğukken daha iyi gider motor ama benimki tam tersine ısındıkça gidiyo ver gazı gidiyim diyo devir ibresi max 12.000 5. vites 9.500e vuruyor geri cıkıyor o derece sıcakken demek senin motorun öyleymiş genelleme konuşmamak gerekir

9500 nedir ya öldürmüşsün işte motoru ben 5. viteste 10500 devire çıkıyorum benimki 150cc motor 120 yapıyo.

sen 120 yapıyon ben düz yolda 145 Yapıyom Ve Kesiciye giriyor (10.000 de giriyor kesiciye) benmi koydum o kesiciyi oraya ?

Sizin motor Çinlilerin BUDA'sı olmalı :)
145 km hız yapıyorsa millet kafasızlıktan 250 cc motor alıyor anlaşılan :)

Brawo demekten başka bişiy gelmiyor aklıma :)
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

MAXOD
mERHABA,
Öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun,
km saatınızın nesı var?
tel kopmuş olma ıhtımalı olabılır,
veya ön teker takılırken KM REDÜKTÖRÜ hatalı takılmış olabılır,

ve sizin motorun koltuk altında bır bagaj mevcut değil,
sız cıkartmaya calısayım derken koltugun önundekı tırnakları attırmıssınız anlaşılan,
duzeltmek için,
koltugun arka alt kısmında,
veya kırmızı yan kapakların altında...
10 numaralı veya 12 numaralı anahtar ıle acılabılen bırı sagda dıerı solda 2 adet cıvata vardır,
o cıvataları cıkarttıktan sonra koltuk yerınden cıkartılabılır,
dıkkat edersenız anlaşılacaktır,
Kolay gelsın...

Sizin motor Çinlilerin BUDA'sı olmalı :)
145 km hız yapıyorsa millet kafasızlıktan 250 cc motor alıyor anlaşılan :)

Brawo demekten başka bişiy gelmiyor aklıma :)
______________________________________________________________________________________________________________________________________________

MAXOD
mERHABA,
Öncelikle yeni motorunuz hayırlı olsun,
km saatınızın nesı var?
tel kopmuş olma ıhtımalı olabılır,
veya ön teker takılırken KM REDÜKTÖRÜ hatalı takılmış olabılır,

ve sizin motorun koltuk altında bır bagaj mevcut değil,
sız cıkartmaya calısayım derken koltugun önundekı tırnakları attırmıssınız anlaşılan,
duzeltmek için,
koltugun arka alt kısmında,
veya kırmızı yan kapakların altında...
10 numaralı veya 12 numaralı anahtar ıle acılabılen bırı sagda dıerı solda 2 adet cıvata vardır,
o cıvataları cıkarttıktan sonra koltuk yerınden cıkartılabılır,
dıkkat edersenız anlaşılacaktır,
Kolay gelsın...

Sadece Kuba faswind200r Kullanıcı Sayfasına gir incele orayı okadar diyorum hadi ben yalan söylüyorum veya km/h göstergem bozuk ki sende böyle düşünüyorsun aynı motosiklete lpg taktıran bir kullanıcı var ve inanmayanlar için video ya bile çekti 160km hız yapıyor o motosiklet. ismi Coşkun site kullanıcı adı:Search16 http://www.youtube.com/watch?v=dHhfBD8fteo Devir göstergesi arızızalı idi yaptırıldı ve bu arada Faswind200R Lar kubanın ürettiği motorlar değildir United Motor (Um Global) in ürettiği motordur. Kuba Sadece bu markanın Türkiye'deki satış Distribütör üdür.

Dostum Kimse Kimseye YALANCISIN,,,diyemez gözle görmeden,
Ben ne seni nede motorunu kötülemedim,
Fakat 125 CC YUKİ CUB ile 150 km hız yaptıgını soyleyıp yeminler edenler ilede tanıştım,,,

O sebepten Kim ne derse desin,
Herkesin Kendi doğruları vardır,
Daima saygı duyarım...

İyi günler. Ben kanuni motorsiklet yetkili servisim. Garanti kağıdı fabrikadan gelmez. garanti kağıdını servis internet üzerinden çıkarır. ve müşteriye teslim eder. bozulan bir kısımda olunca ben bugüne kadar Kanuninin garantiye girmez dediği biryer duymadım. müşteri hatası ve sarf malzeme hatası dışında garantiye her yeri girdi. kilometre saatini aracınızı toplayan servise götürürseniz hemen değiştirecektir emin olun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar