KM Hesaplama Sorunu

Arkadaşlar ben km hesaplama içerisinde tutuşup kaldım.Lütfen yardım edin yoksa metreyi alıp 100 metre ölçerek deneyecem:cat:
Şimdi gideceğim yeri google maps den bakıyorum.Örneğin Haramidere Beylikdüzünden Eminönü 32 km çıkıyor E-5 karayolundan balat istikameti devam galata köprüsüne kadar.Ancak motorumla balık tutmak için yola çıkıyorum.Köprünün üzerinde tam 22 km çıkıyor.İstanbul için bu şekilde google mapsden nokta işaretleme bile yaptım, hep 10-15 km altındayım.Yine bir örnek;bugün haramidereden çıktım Bahçeşehir gişeler-tem oto yolu-fsm köprüsüne gelmeden levent yönüne dönüp sanayi mahallesinde noktaladım.KM 24 km şaka gibi geliyor.Daha fazla google maps de.
Sonuç itibari ile olabilecek ihtimaller.
1-google maps in verileri hatalı
2-motosiklet km hesaplayıcısı hatalı
3-yollar sıcaktan çekmiş:cherry:
Bi motosikletli arkadaşım yokki beraber aynı yolu gidip bakalım.Neyse konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

İlginçmiş :) Bence senin motorda bir problem var. Senin ön tekerdeki kilometre dişlisi hatalı olmasın?

Google maps GPS verileri ile hesaplama yaptığından hata olasılığı çok çok düşük. Ancak sizin motordaki hata payıda oldukça yüksek. Kilometre dişlisi ve halatını kontrol edin diyeceğim ancak onlarda hata olsa hız göstergenizde hatalı olmalı. Normalden oldukça düşük gösteriyor olmalı hız göstergeniz, böyle bir durum var mı ?

gideceğin yol üstünde km tabelası varsa iki tabele arası ölçüm yapabilirsin.bir diğer konu motorunun yakıt ölçümünü yaptınmı hiç ne yakıyor.ybr ortalama misal 2,5 yakıyorsa sendeki hata oranıda az değil yaklaşık %30 bu durumda senin göstergeye göre 100km de 3,25 lt yakıt yakarsın eğer gösterge yanlışsa, yok 100km de 2,5 ortalama yakıyorum diyorsan sorun yok

Aynen öyle işte fazla yakıyor bununla ilgili forumda yazım var km ye 170 kuruş.100 km de 3.5 litre felan yakıyor.Demekki km hesaplama hatalı o yüzden fazla yaktığımı zannediyorum.100 KM gitmişken aslında 70 km gitmişim.Neyse sorunun km de olduğu apaçık ortada sanırım.Şimdi bunu değerlendirmeye alayım.Hız göstergesinde hata olduğunu düşünmüyorum herşey normal.Comtan ın dediği gibi ya tabeladan yada aynı güzargahda araba ile test edeceğiz.Hazır yeni almışken garantiye de girer sanırım.

Size sorunu çözmeniz için en basit yöntemi söyleyeyim. Herhangi bir akıllı telefondan gps odometer indirin. Kaydı başlatıp km nizi sıfırlayın. varınca hem km sayacına hemde odometerı kontrol edin. %100 göstergenizde sorun var. Tabi gösterge-halat-km dişlisi üçlüsünü incelemek lazım.

yazin sicagiyla km de 17 kurus yakiyordu simdiki olcumde 12kurusa dustu demek ki yazin bayagi benzinbuharlasiypr

Size sorunu çözmeniz için en basit yöntemi söyleyeyim. Herhangi bir akıllı telefondan gps odometer indirin. Kaydı başlatıp km nizi sıfırlayın. varınca hem km sayacına hemde odometerı kontrol edin. %100 göstergenizde sorun var. Tabi gösterge-halat-km dişlisi üçlüsünü incelemek lazım.

Odometer süpermiş :) saol valla :)

Arkadaşlar motosikletimi servise götürdüm.Yağ değişimini yaptık vites geçişleri normale döndü.Km sayacı hatalı ölçüyormuş.50km hızla giderkende sayaç aynı hızda dönüyor.100 km hızla giderkende sayaç aynı hızda dönüyor.Buda eksik hesaplamaya yol açıyor.Servisdeki arkadaş hız göstergesi doğru ölçtüğü için tekerdeki sistemde sıkıntı yok,sayaç arızalı dedi ve sipariş verdi bekliyoruz.Yani motorum yeniden 0 km olacak:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar