Diyelim benim motorun 5000 km bakımı var, yağ değişecek. Ben salladım, gitmedim. 8000 Km'de yağ değişimi için gittim. Servis bana diyecek ki 3000 km önce yağ değişim vardı ama yaptırmamışsın, o nedenle motorun garanti dışı. Bende diyeceğim ki neden??? O da muhtemelen 3000 km yağsız yada özelliğini kaybetmiş yağ ile yol yapmışsın. bu nedenle motorun metal parçaları aşınmış. Ben bu motora artık garanti vermem diyecek...HAKLI MI BENCE HAKLI...
Şimdi bu durumu arkadaşın durumuna bi güncelleyelim. Hatalı tanıtım yada kasti eksik bilgilendirerek 8000 km aracı 5000 km diye satmışlar...
Aradaki 3000 km'nin elbette bir değeri var, bu telafi edilmeli ama işin başka tarafına dikkat çekmek istiyorum. Bu arkadaş sizin yalanınızla son 3000 km'dir özelliğini yitirmiş yağ ile kullandım motoru. Elbette motorda aşınma sözkonusu olmuştur, telafisini istiyorum. Ya bana yeni motor verin yada şu kadar para istiyorum diyebilir. HAKLI MIDIR BENCE HAKLIDIR ???
İkinci el motor satın alıyorsunuz satıcı arkadaş size dedi ki '' hocam 5000 km'de yağ değişmesi gerekiyordu ama ben salladım değiştirmedim " Şimdi siz bu motoru alır mısınız yada eğer alırsanız istediği fiyattan değer düşümü yapmasını ister misiniz?
Bence mahkemeye verse kesin kazanır. Bayi denen sahtekarlar ise hem maddi kayıp yaşar hem de bayiiliğini kaybeder.
Not: Motor yağından örnekleyerek anlattım durumu ama ya bu fren hidroliği olsaydı ???
Bla bla bla ... Her türlü anasını ağlatırsın arkadaş, git mahkemeye ver, uğraşşş. İlla ki sana anlaşmak için para vs. teklif edecekler ... Mahkemeyi göze alamazlar ...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:00 ----------
Örnekler çoğaltılabilir.
Örneğin motorun 5000 km'de fren hidroliği değişmesi gerekiyordu. Ama motor aslında 8000 olduğu bilinmediğinden bakıma gidilmedi.
Ve fren tutmadı, hoop kaza... KİM ALACAK BUNUN SORUMLULUĞUNU !!!
Böyle bayii olamaz ... Motor işi ciddi iştir, biz hayatımızı koyuyoruz ortaya. Biri çıkacak bu işi gayriciddi yapacak bizim hayatımızla oynayacak, yok öyle yağma...