Elinizde satın aldığınızda 93.000km olduğu (kağıt üzerinde beyan ya da satış mukavelesi gibi), son muayenesinin ise 213.000 km olduğuna dair resmi bir belge varsa davayı kaybetmezsiniz merak etmeyin. Yani adam benim haberim yoktu deyip bunu ispat etse bile paranızı geriye alırsınız. Bu olayda mağdur olan sizsiniz bunu unutmayın.. Zaten adam eline mahkeme kağıdı geldiğinde sizinle uzlaşmak için çaba sarf edecektir. Türkiye insanı daima boş tehditler savurup kayda değer bir numarası olmadığından insanlar "ne yaparsan yap" gibi bir alaycılık sergiliyorlar. Önüne mahkeme celbi, avukat yazısı gelince kulakları düşer.. Bugün en basit davanın masrafları, avukat ücreti için minimum 2.000 TL'ye gözden çıkarmak gerekir, işin rezilliği git-geli de cabası..
Siz adamı arayarak rahatsız etmeyin, bu sürede de aracı kullanabilirsiniz veya kullanmak istemiyorsanız aracı yed-i emine bırakırsınız bir de gider onun parasını öder çıkarmak için..
Ama bir de şu yol var; Ben uğraşamam, bekleyemem dava filan diyorsanız bir avukata vekalet verin ve sizin yerinize şahısı o arasın ve dava sürecinin başlamak üzere olduğunu evrak tanzim edildiğini bildirsin.. Veyahut süre verip araç ücretini ve yaptığınız sigorta/plaka/alım satım/muayene vs. dahil ödenen meblağı geri talep edip aracı teslim etmek için ihtar göndersin.. O zaman adam olayın ciddiyetini anlar ve vazgeçebilir..