km de 500bin yakıyor!!

Arkadaşlar merhaba

Kle 500 aldım kısa bir geziye gittik ve 3 defa benzin bitti yolda kaldım. Sonra bir hesapladım km de 500bin yakıyor yani 50 kuruş. Bana şaka gibi geldi kesin bi problem vardır ama nedir?

Karbüratörlü ise şamandıra taşırıyor olabilir(bu durumda taşan benzini görebilirsin kokusunu duyarsın.),jigle takılı kalmış olabilir,motorun hala nasıl boğulmadı o kadar benzinle bende şaşırdım.

Motorda Remus eksoz var ondan mı diyorum acaba ama birde KN hava filtresi var. Bende tam anlamıyorum ama nedendır delircem

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gecmıs olsun dostum vala ferrarı olsa neyse ama degılkı:)

:cyclopsan İkinci TA vakası :mrgreen: Hayırlı olsun, keyifli yanlarını düşün biraz da, başka kullananlara sor :)

walla geçmiş olsun kardeşim sen en iisi onu sat bi american arabası al aynı yakar km de

bi yanlış hesaplama olmasın.

benzin 2.5 lira olsa seninki kilometrede 0.2 litre yalıyor 5km de 1 litre 100km de 20 litre eder. bu da bu motor için mümkün değil bence. şimdi teknik verilerine baktım 15lt yakıt deposu varmış bu da seni 100 km bile götürmez. ama bi gezide 3 defa benzitti demişsin bu da söylediğini doğruluyor. hemen bi servise gitmen gerek bence

hemen servise gidip karbüratör ayarlarını yaptırmalısın hatta komle karbüratörü söktür içindeki diyafram varsa, ki vardır, o parçanın değişmesi gerekiyorsa değiştirsinler motorlardakini pek bilmem ama aynı şey arabada başıma geldiydi.karbüratörü komle dağıttı usta ve tek tek temizledi diyaframı değişti daha sonra arabanın hem yakışı hemde sesi bile değişmişti.içinde ki hızlı jet veya yavaş jetlerden kaynaklabilir veya bir yerlerden benzin kaçağıda olabilir benzin kokusu geliyormu egzostan çiğ benzin atıp atmadığını kontrol et (elini egzosa tut ve kokla benzin kokusu kendini hemen hissettirecektir.eğer çiğ atıyorsa benzin kaçağı muhtemeln yoktur bu seferde şamandıra dahil diğer detayları gözden geçirin.hemen motorunuzdan soğumayın, kle güzel motordur,güle güle kullanın motorunu hayırlı olsun.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bende benim motor çok yakıyor zannettim 250ykr ile ama kn filtre ve egzoz çok yaktırabilir orjinal haline getir bence çok faydası olur:)

km de 500 :) aksesuarı çıksan km de 450 :) yine de fazlaa :) ayda bikez binersin artıkın :)

TA nedir ??? çok merak ettim motorsiklet markasımı

:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

Koptum ben yazamıyorum :queen:

Birincisi motoRsiklet değil onda anlaşalım :)
İkincisi evet Honda Transalp XL 650 V biz TA diyoruz, ben aşkım diyorum :p :p :cat:

Hadi affettim bu seferlik :queen: :queen:

:queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen: :queen:

Koptum ben yazamıyorum :queen:

Birincisi motoRsiklet değil onda anlaşalım :)
İkincisi evet Honda Transalp XL 650 V biz TA diyoruz, ben aşkım diyorum :p :p :cat:

Hadi affettim bu seferlik :queen: :queen:

:cherry: :cherry: :cherry:

Arkadaşlar merhaba

Kle 500 aldım kısa bir geziye gittik ve 3 defa benzin bitti yolda kaldım. Sonra bir hesapladım km de 500bin yakıyor yani 50 kuruş. Bana şaka gibi geldi kesin bi problem vardır ama nedir?

hocam senin motor yakmıyor resmen içiyorr:mrgreen:

dishy

honda ile görüştüm 5 sene daha böyle ta'nin reklamını yaparsa silindirlerini ücretsiz vericez diyorlar. eee artık öldükten 5 sene sonra TA'yı parça parça toplamış olursun(üretimden kalkmazsa tabi:mrgreen: ) hadi yine iyisin:p
:queen: :queen:

Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim.
Bugun korkudan motora binemedim bile. Servisle konuştum pazartesi getir karburatore bakalım dediler. Ha birde belirtmeyi unutmuşum eksozdan siyah duman atıyor. Muhtemelen zengin karışım yakıyorum.
Yolda kaldığım zaman bi kamyoncu denk geldi ilk sorduğum abi kaç yakıyor oldu :) Adam 650-700 civarı dedi. (yüklü kamyon)

bu kadar çok yakan bir arkadaşım vardı hem de scooterda. nedeni benzin hortumunun çatlak olması ve benzin kaçırmasıydı.

motorda da ayarsızlık olabilir tabi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Aman sakın sabahları motoru ısıtmaya kalkma.....:queen:

Helikopter gibi maşşallah....:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar