Senin araba fiat bis se okadar yakar tabiki gülerim .dBu ne yaa benım arabam 165 kuruş yakıyorgulermısın aglarmısın.
100 kmde 3.929 lt yakıt yakmısım 5.5 lt benzinle 140 km yol gittim. Bu hesabı yaptıgım zaman benzin fiyatı 4.70 tl. Motoru yumusak kaldırıyorum uzun süre dip gaz gitmiyorum ama yine aynı yakıyor. Benim karbüratôrden hava filtresine yağ geliyor galiba sekmanlar gidik, bu sorun benzin yakımında artıs yapar mı? Bilgilendirdiginiz icin teskkür ederim.
Benim söyledigim sadece tahmin yani belirtiler bana sekmanlarda sorun oldugunu düsündürdü. Motorun karbüratöründen hava filtresine yag gidiyor sence sorun nedir?4500 km'de sekmanların gitmiş olma ihtimali daha da ilginç...
Benzini baban alıyor galiba sinan bis anca yakar o kadar az oda araba sınıfında değil bence
asya 150t 19a motorum var cok fazla yakıyor daha 4448 km de motor ama 18krş yakıyor benzine para yetiştiremiyorum, sizce neden bu kadar cok yakıyor. Yardımlarınız icin simdide teşekkür ederim.
Eyvallah kardeşim yardımcı oldu bazı gerizekalı vatandaş motoru yak falan yazmış hangi akılla yazdı allah bilir benim anlamadıgım bu foruma 18 yas altını alıyorlar mı? .d neyse konuya geliyim motor 2010 model benm amcam motordan dustu belki o zaman ayarı bozulmus olabılır motorum cok guclu bogulma falan yok ama 80km hıza cıkıyor bırz 80de kalıyo sonra 100 km hıza ulasıyor. Eskıden 120kmyı goruyordu. Bıde uzun sure hava fıltresı sokuk kullandım cok gec varkettım hortum yerınden cıkms sonra taktım.aslında normal yakıyor, çünkü motorun ayırsız.
bir kere supap ayarı yaptırmalısın, motorun kmsinin orsjinal olduğuna eminmisin 5000 kmde supap kaçırmaması gerekir ama kaçırmış demekki.
sonra karbüratör hava ayarı yaptırmalısın. en son rolantiyi biraz azaltsınlar. eğer gerekliyse karbüratör temizlensin.
bütün bunlar olduğunda yakıt tüketimin 2.8-3.4 arasında oynayacaktır motorun kasasına ve kullanıldığı yollara göre, buda normal bir tüketim