Kızılay ; Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor

Birkaç sene evvel yeğenlerim için acil kan ihtiyacımız olmuştu.. Kanları Kızılay'da bulduk.. Ama para ile satın aldık.. Üstelik çok uygun fiyat olduğuda söylenemez..
O dönem SSK vardı.. Bizde memeleketin neredeyse tamamı gibi SSK lıydık ve Kızılay'dan kanı para ile almıştık..
Yeğenlerin hastanede kaldığı sürece sık sık kan ihtiyacı doğdu ve sürekli Kızılay'a para saydık..

Başımıza gelen bu tatsız hadiseden sonra kan vermenin önemini idrak ettik ailece.. Sonrasında ben birçok kere kan bağışında bulundum.. İhtiyacı olan kimse çıkmamışsa gidip SSK hastanelerine kan bağışında bulundum..

Kızılay'ın faydalarına , gerekliliğine sözüm yok.. Ama bugün kan bağışı yapacaksam gider Devlet Hastanelerine kanımı bağışlarım..

Bunun sebebi birileri bizi bulduğunda kana ihtiyacım var dediğinde kan vermeye gidiyor olmamız. Bende bir çok defa kanverdim ama hep istedikleri için verdim kanımı ama düzenli olarak gidip altı ayda bir kan versek hem sağlığımız hemde başka insanların sağlıkları için daha faydalı olacağız. Bu arada akşam giden varmı nasıl olacak bir organizasyon varmı?

UMARIM BİR GÜN İHTİYACIMIZ OLMAZ

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçen sene annem SSK da ameliyat oldu ve kana ihtiyaç duyduk, aldığımız 2 ünite kan için 2 kişi bulup taze kan vermek zorunda kaldık. Eğer kişileri bulamasaydım kanı da alamayacaktık. İlk başta çok sinirlenmiştim bu duruma ama sonra hak verdim, ben yerine koymazsam aldığım kanı başka bir insana nasıl bulunacak .Türk insanı bu konuda da malesef çok duyarsız ve bilinçsiz, Kan vermek sağlıklı bir olaydır, özellikle erkekler 6 ayda bir kan vermelidir. Ben birçok kez kan vermek için başvurdum anemi hastalığımın olduğunu öğrenmeden önce fakat kilo, boy ve yaş olayına bakılıyor kan alınırken, ben biraz cılız olduğumdan hemşireler hep beni geri postaladılar :) Daha önce yapılan bazı sahte kampanyalar yüzünden bu kan verme olayından soğumuş olabilir insanlarımız ama sonuçta akıllı olalım yerinde ve gerekli olan yerde de yardımlarımızı esirgemeyelim. Bugün başkasına yarın bize.. İnsanın başına gelmeden pek de idrak edemez böyle durumları malesef, beklemeyelim imkanı olanlar mutlaka katılsın arkadaşlar ..

... avrupadada kan bağışı yapanlara ücretsiz kan tahlili yapıyolar bi nevi ceheck up yani şayet bi rahatsızlık tesbit edilirse sizi telefonla arıyolar tedavinizi yapıyorlar maalesef yurdum kızılayında böyle gelişmiyor olaylar bi hastalık çıksa bile ne arayan var nede soran hatırlarsanız bundan 10 yıl kadar önce doğum yapan bi anneye aids li kan wermişlerdi anne ve bebeği birkaç sene sonra vefat etmişti ..umarım bu köhne anlayış gitmiş yerine sistemli bir kızılay gelmiştir ayrıca bağış işi gönüllü yapılır zorla değil ya kan alacak kişinin cebinde parası yoksa o zaman ne olacak hasta ölsünmü..? bence kanı parayla satmak olayın ruhuna aykırı her ne olursa olsun ancak bana bedelsiz kanı temin ettiklerinde seve seve gönüllü bağışımı yaparım ..merak etmeyin ödediğimiz vergilerden kızılaya ayrılan pay hiçde azımsanacak bir rakam değil zaten sosyal devlet olmanında gereği budur kanımca neyse kan bağışı yapmak vücut için çok faydalı sadece bunun için kan bağışı yapmaya dewam edecem inş. sağlıklı olan her arkadaşımında yapmasını tavsiye ediyorum vebal kızılay yetkililerinindir..saygılar..

kim ne derse desin abilerim ablalarım kan vermek güzel bi olaydır.. bence.! hem kendi sağlığın için iyi hemde başka kardeşlerimizin için hayat verici mukaddes bi iş olarak düşüncesindeyim... Saygılar

Bugüne dek 30 kez kan verdim. İzmir'deki tüm kan merkezlerinde telefonum var, AB Rh negatif gerektiğinde arıyorlar, çünkü benim kanım çok nadir bir grup. Bu kan bağışlarımdan birkaçı da kendi ameliyat edeceğim hastalar için oldu.

Bazı arkadaşların şikayetlerinin sebebi bazı grupların zor bulunmasından ve bağışın az olmasından kaynaklanıyor.

Kan donasyonu (alınması) ve kan transfüzyonu masraflı işler. Bu masraflar şunlar:

** Vericinin doktor tarafından muayenesi yapılır.

** 2 kez kan grubu ve Rh çalışılıyor.

** Hemogram (kan sayımı) yapılıyor.

** ELISA cihazıyla HIV (AIDS), HBsAg (Hepatit B), HCV (Hepatit C) bakılıyor. Verdiğiniz kanınızda bu hastalıklar saptanırsa size mutlaka ulaşıyorlar.

** Kart testiyle VDRL (sifilis) aranıyor.

** Steril kan torbası, alma seti ve bunların içindeki EDTA solusyonu masrafları da var tabii..

Bu işlem ve malzemelerin ücreti oldukça yüksek gerçekten. İnanın kan satın alırken ödediğinizden daha fazla maliyeti var. Ancak ödediğiniz ücret için fatura veya makbuz ve doktor istek belgesini ibra ederseniz sosyal güvenlik kurumlarından bu parayı geri alabilirsiniz. Aslında kan ihtiyacı zaten kendi kan merkezi bulunan büyük hastanelerde olur. Kullanılacak kan miktarı kadar kişinin bulunarak kan bağışı yapmaları istenir. Bu kanuni bir zorunluluk olmamakla birlikte kan merkezlerinin tek kaynağıdır, o yüzden bunu çok görmeyin. Genellikle de aynı grup olması şartını koşmazlar. O kan bankası hiçbir şekilde kanı temin edemezse sizi Kızılay'a veya başka kaynaklara yönlendirir.

Eşim de birkaç büyük hastanede kan bankası yöneticiliği yaptığı için sistemin oldukça güvenilir olduğunu söyleyebiliyorum. Aktif çalışan bir cerrah olarak ta biz doktorların büyük bir kan tedariki sıkıntısı çektiğimizi düşünmüyorum. Tabii bunun devamlılığı siz halkımızın kan bağışı yaparak katkıda bulunmanıza bağlı.

Son düzenleme:
Türk Kızılayı'nın Personel taşıma işini yaptığım için Kızılay ve Kan Merkezi ile iç içeyim.
http://www.oabkm.org/index.html
Arkadaşlar yukarıdaki linki tıklayın ve inceleyin.Ön yargılı davranan arkadaşlar bir nebze bilgilenmiş olur. Ayrıca Kızılayın "Çağırın gelelim" diye uygulaması var.Ayağınıza kadar gelip kanınızı alıyorlar.

yav ben taksime gittim kan vermeye hereangi bişi göremdim Kanverme faaliyeti falan yoktu geri geldim yaw kimsede yoktu zaten :(

arkadaşlar bir düşünün;
1- kızılay verdiğimiz kanları satıyor ve biz istediğimizde bizden fahiş ücretler talep ediyor.
2- kan vermek istediğimizde yeterli ilgi ve ciddiyetle karşılaşmıyoruz.
3- bir hastalığımız tesbit edilse bile geri dönülmüyor.
4- hatta sınırları komplo teorilerine doğru zorlayalım: oktar babunanınhttp://www.biyografi.net/kisiayrinti.asp?kisiid=2073 ilik kampanyasında ki gibi kanımızda ki veriler bir yerlere servis ediliyor türk toplumunun genetik detayları art niyetli kimselerin eline geçiyor. dünya üzerinde sadece bizi etkileyecek biyolojik silahların üretilmesine olanak sağlayan bir davranış bu.
Kan bağışından bahsettiğim insanlardan aldığım tepkiler bunlar.
buradan herkese söyleyeyim: komik olmayalım. kan vermeliyiz. organ bağışlamalıyız. yahu verdiğiniz kanları şarap çanağına doldurup içmiyorlar ya. işe yarayacağı süre kadar tutuluyor ve ardından imha ediliyor. ne acı değilmi? bir kere vermemiz de yetmiyor. bu sürekli hale getirilmeli. tıbbi faydalarını sayacak pek çok kimse bulunacağı için ben size kan vermenin faydasını zaten bilen bir milletin torunları olduğumuzu hatırlatmak isterim: tam olarak kan vermeye tekabül etmese de bizim ve bizden önceki toplumların bildiği hacamat denen yöntemi bilmeyen varsa vikipediden hacamat veya cupping terapy ismiyle arayabilir. http://tr.wikipedia.org/wiki/Hacamat
hadi hiç bir amaç için vermedik bari kendi sağlığımız için vücudumuzdaki fazla kandan kurtulalım. olaya bu açıdan yaklaşırsak diğer önyargıların bir önemi kalmıyor. düşünün vücudunuzdaki fazla kandan kurtulmanız için kızılay şehrin merkezi yerlerine bir çok stand açmış ve karşılığında sizden hiç bir ücret talep etmiyor.
burada başından hoş olmayan tecrübeleri yazan arkadaşlara cevaben bende şunu söyleyeyim: galatasarayın kürek takımında spor yaptığım zamanlar kan vermenin çok faydasını gördüm. bilenler anlayacaktır; kürek sporu kalbinizin iyi performans göstermesi gereken bir spordur ve kanınızın pompalanması esnasındaki zorluklardan dolayı nabzınızın 10 saniyede 26 - 27 kere attığı durumlar bile olur. halbuki ben yarışlardan iki hafta önce yaptığım kan bağışıyla çok kolay yarışlar geçirmiştim. antrenörümün bile doping kullandığımı düşünmesine sebep olacak kadar başarılı sonuçlar elde ettiğimi söylesem bilmem kan vermek hakkındaki fikirleriniz nereye doğru gider?
Bence durmayın arkadaşlar. 6 ayda bir kendinize bir iyilik yapın. :cat:

Arkadaslar Kızılayın çeşitli bölgelerde Kanmerkezleri ve bunlara baglı şubeleri var ayrıca bu bölge ve şubelerin her gün çeşitli bölgelere dagılan ekipleri var, ve tüm bu gruplar hastalar tarafından ihtiyaç duyulan taze kanı sağlamak için çaba harcıyorlar. Evet kızılaydan temin edien kanın ücretli oldugu ve bu ücretin az olmadıgı malumdur fakat eger sizin bir sosyal güvenceniz varsa bu kanın ücreti kayıtlı oldugunuz sosyal güvenlik kurumu (SSK/Emeklisandığı/BAğkur= bunlar birleşti SGK oldu) tarafından ödenmektedir. Ayrıca Kızılayı sadece kan toplayan (kan alan hemşirelerede vampir şakası yapılıor hiç hoş değil :) ) bir kurum olarak görmeyin, kocamaaan yurdumda hatta yurdum dısında meydana gelen bir afet durumunda Kızılayı orda görebilirsiniz. (keza ben 99 izmit depreminde çok gördüm)

Arkadaşlar,

Hepimiz Vicdanı olan insanlarız elbette ve KAN gibi bir hassa konuda elimizden geleni elbette yapmalıyız.:cat: Herkesi bağış yapmaya ben de çağırayım o zaman.:cat:
Ancak bazı bilgileri paylaşmak çoook önemli.
Kızılay türkiyemizde bir Tekeldir. Kan toplar ve gerektiğinde tedarik eder dağıtır (derler, ya da bu bir efsanedir...). Gece saat 3,5 da, 2-3 Ünite Plazma veya Kan Ürünü için Zeynep Kamil önünda yalvararak ağlayan hastaları veya yakınlarını görmeyen kolay sanıyor. Bu Tekel Olan Kurum, inanılmaz fiyattaki paraları ödemeden size SU BİLE VERMEZ. Gecenin o saatinde para arayan, arkadaşlarına-akrabalarına-yetkililere telefonlar eden, telefonlar suratına kapanırken ağlamaktan delirenleri ben biliyorum, şahidiyim. Kızılay, bu kanları işlediklerini bu yüzden masraf ettiklerini ve parasız bu sistemi işletemeyeceğini belirtmektedir. Buna sadece kargalar gülmez, ben de gülmekten bir hal olurum (içimden en sunturlularını saysamda gülmek en iyisi). Türkiyenin en zengin bu kurumu, ve Kan işinin TEKEL' i, bizim vereceğimiz paraya asla ihtiyacı olamayan bir DERNEK!
Dernek diyince birileri hep şaşırır:pale: Kızılay, bildiğiniz Kanarya Sevenler Derneği ile aynı kanuni yükümlülükleri olan bir DERNEK tir. Asla Resmi veya bir devlet kurumu değildir.
Kızılay Türkiyenin en büyük, en köklü, en zengin derneğidir. (Bazı Kızılay mensubu-yöneticisi arkadaşlar abartarak :''Türkiyenin yarısını satın alabilecek variyeti vardır...'' gibi şeyler söylerler).

Eğer bana para ile kan satılacak ve sonrada gönüllü bağışçı olmam istenecekse ben yokum. O zaman KAN işinide paralı hale getirelim, piyasaya açalım, bana en iyi hizmeti verecek kim ise ben de oraya bağış yapayım:cat:

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
eğer kana ihtiyaç varsa ist ağrıya param yoksa otostopla bağış yapmaya giderim ammmmma hastanın kendisine, malesef kızılaya değil,çünkü bir değil çok şahit oldum kızılayın parası olmadığı için değil,azbimiktar yetmediği için hastaya kan vermediğine ve aşağıladığına,ve bukonuda çok ta duyarlıyımdır.bayan izmirde gözümün önünde paran yetmiyorsa parmağındaki yüzüğü çıkar dedi,keşke buşekilde olmasaydıda herkes ihtiyacını giderseydi,elbette bizimde bigünihtiyacımız olmıyacak değil,ama durum böyle

eğer kana ihtiyaç varsa ist ağrıya param yoksa otostopla bağış yapmaya giderim ammmmma hastanın kendisine, malesef kızılaya değil,çünkü bir değil çok şahit oldum kızılayın parası olmadığı için değil,azbimiktar yetmediği için hastaya kan vermediğine ve aşağıladığına,ve bukonuda çok ta duyarlıyımdır.bayan izmirde gözümün önünde paran yetmiyorsa parmağındaki yüzüğü çıkar dedi,keşke buşekilde olmasaydıda herkes ihtiyacını giderseydi,elbette bizimde bigünihtiyacımız olmıyacak değil,ama durum böyle

Ümmet Ağabeyim,
Öncelikle tekrar geçmiş olsun:cat:
Senin verdiğin yaşanılmış örneklerden hareketle şunu belirtmek isterim. ''Yüzüğünü Bırak O zaman'' demek zorunda kalan Kızılay Çalışanlarının vay haline esas.:pale: Parayı almadan verme demiş kızılay, eee, insanlar çaresizlik içinde ağlaşıyorlar, vermesen bir türlü, ama basit bir çalışan olarak Kanı Versen de parası gelmez se ne edeceksin:pale: 4 Ünite kan bir çalışanın Maaşı ediyor:pale:
Yani sorun çalışanlarında da değil, Kızılay' ı birirleri bir ''Gıdıklasa'' daha neler çıkardaaaaa:pale:

Dediğim gibi, kan için para istemelerini, biz bunlara dünyanın en iyi test teknolojilerini uyguluyoruz diyerek açıklıyorlar. Eee, sonra bu ülkede AIDS li Kan Dağıtabilmenin müsebbibi oluyorlar:silent:

Aslında yazmayayım dedim ama bu Adeta Arpalık olmuş Kurum da Başkan Denilen ve Kızılay ÜĞyelerinin Oyu İle Seçilen Şahıs Kaç Para Maaş Alıyor Acaba:silent: Şeytan işte, aklımıza ne sorular takıveriyor. (Bu kurumu kaç yıllardır hangi kliklerin idare ettiği, kimlerin al-gülüm ver gülüm vardiya teslimi yaptığı apayrı bir konu9

Ben Kanımı, ulaşabileceği, bir işe yarayabileceği, ve ihtiyaç duyduğumda bana da yararlı olabileceği bir yere bağışlamak istiyorum:) Böyle bir adres bilen yazsın lütfen:pale:

..her kelimesine kadar doğru ve içten bi yazı bende sizler gibi düşünüyor yazdıklarınızıda destekliyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar