Birkaç sene evvel yeğenlerim için acil kan ihtiyacımız olmuştu.. Kanları Kızılay'da bulduk.. Ama para ile satın aldık.. Üstelik çok uygun fiyat olduğuda söylenemez..
O dönem SSK vardı.. Bizde memeleketin neredeyse tamamı gibi SSK lıydık ve Kızılay'dan kanı para ile almıştık..
Yeğenlerin hastanede kaldığı sürece sık sık kan ihtiyacı doğdu ve sürekli Kızılay'a para saydık..
Başımıza gelen bu tatsız hadiseden sonra kan vermenin önemini idrak ettik ailece.. Sonrasında ben birçok kere kan bağışında bulundum.. İhtiyacı olan kimse çıkmamışsa gidip SSK hastanelerine kan bağışında bulundum..
Kızılay'ın faydalarına , gerekliliğine sözüm yok.. Ama bugün kan bağışı yapacaksam gider Devlet Hastanelerine kanımı bağışlarım..
Bunun sebebi birileri bizi bulduğunda kana ihtiyacım var dediğinde kan vermeye gidiyor olmamız. Bende bir çok defa kanverdim ama hep istedikleri için verdim kanımı ama düzenli olarak gidip altı ayda bir kan versek hem sağlığımız hemde başka insanların sağlıkları için daha faydalı olacağız. Bu arada akşam giden varmı nasıl olacak bir organizasyon varmı?
UMARIM BİR GÜN İHTİYACIMIZ OLMAZ
Son düzenleme: