Kız *arkadaşım için hangi motosiklet montunu önerirsiniz

Bir kız arkadaşım ilk defa 125 lik motor alacak, önceden motor tecrübesi yok, Hatta 2 teker tecrübesi bile yoktu o yüzden ona bisiklet aldırdım az buz anlaması için ve 50 likle başlamasını önerdim fakat 125 lik alıcakmış, umarım ilk haftadan kaza yapmaz.
Bari ekipman alsın dedim ve mont seçiyoruz, kendisi şu ikisini beğenmiş
https://www.motomax.com.tr/4riders-windpro-yazlik-korumali-kadin-motosiklet-montu

https://www.motomax.com.tr/4riders-mugello-korumali-kadin-motosiklet-montu

Bütçe 4-6k arası, siz ne önerirsiniz? 168 boyunda 60 kilo kendisi.

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Mugello modeli kışlık olduğu için daha mantıklı yaz için diğer model tercih edilebilir. Monta ek olarak sırt koruması,dizliği ve mümkünse kaliteli bir çift lastiği ihmal etmeyin.

Hocam önerebileceğiniz sırt koruması var mı? ve bu montlar iyi midir sizin mont öneriniz var mı?

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
Hocam önerebileceğiniz sırt koruması var mı? ve bu montlar iyi midir sizin mont öneriniz var mı?

Sırt koruması için Impactec Tp-06 modelini önerebilirim n11 de satılıyor. Aşırı kaliteli bir malzeme değil ama hiç olmamasından çok daha iyidir.Montu aldıktan sonra bu modeli kenarlarından keserek sırt kısmına koymanız gerekiyor üniversal bir ürün.
Mont için bu bütçelerde genellikle aynı kalitede ürünler var biraz kişinin zevkine kalmış görsel olarak beğendiyse bedeni de uyduysa alınabilir mümkünse deneyerek alın tabi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Riderdenim'de bütçeye uygun korumalı şık montlar var.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yazlık olarak revit eclipse güzel. Eşime almayı planlıyorum ben de.

Tabi ekipman bir tek mont ve kask olmaz, eldiven, korumalı pantalon ve korumalı botu da ihmal etmesin.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Arkadaşınız 50 lik yerine 125 lik seçerek çok doğru bir karar vermiş. 50 lik motorda güç olmadığı için trafikte hız ve güç anlamında büyük dezavantaj yaşar.
125 lik motorda nereden baksan 140 lara çıkabilen güce sahip (motora göre artar)Eğitim almadan motor cc ' si ne olursa olsun eğitim almasını tavsiye ederim. Kaza yapması motorun cc ne göre değil, tecrübeye göre orantılı.

evet hocam, ama hiç tecrübesi yok. 125 likte yanlış debriyaj bırakır bişey yapar fırlar düşer diye korkuyorum. Samsunda eğitim alabileceği neresi var bilmiyorum, ben elimden geldiğince öğretmeye çalışırım fakat dediğim gibi her konuda 0.
Kız olduğu için de büyürken bu tarz şeylerle pek ilgilenmediği için aşinalığı yok, ama bu yola adım attı bakalım. Yardım etmek de bize düşer :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
evet hocam, ama hiç tecrübesi yok. 125 likte yanlış debriyaj bırakır bişey yapar fırlar düşer diye korkuyorum. Samsunda eğitim alabileceği neresi var bilmiyorum, ben elimden geldiğince öğretmeye çalışırım fakat dediğim gibi her konuda 0.
Kız olduğu için de büyürken bu tarz şeylerle pek ilgilenmediği için aşinalığı yok, ama bu yola adım attı bakalım. Yardım etmek de bize düşer :)

Sıfırdan başlıyorsa en azından tam ekipman giyip sürsün hep.

Kask
Mont,
Eldiven,
Korumalı pantalon,
korumalı bot.

En azından bunlar olsun ki düşüp kalkınca fazla hasar almasın.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV

125 lik motor mükemmel bir başlangıç motorudur. Bursa da olsa eğitimi ben verirdim. Samsun da biraz araştırın mutlaka bulursunuz. temel hakimiyet ve orta seviye de sürüş eğitimi almak büyük riskleri uzaklaştırır. Kız arkadaşınız için endişelisiniz. Bu güzel bir hareket. Bu düşünceli yaklaşımınızı sürdürün ve mutlaka eğitim aldırın. Kafanız rahat olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar