Kitap Tavsiyeleri

Korku edebiyatından hoşlananlar için Clive Barker'ın her kitabını önerebilirim. Ancak şu an İmajica ile kafayı bozmuş durumdayım.

Bundan önce de ünlü gazeteci Dmitriy Glukovsky'nin bilgisayar oyunlarına da konu olan iki kitabı Metro 2033 ve Metro 2034 de post-apokaliptik bilimkurgu severler için oldukça keyifli olacaktır.

Yazarın hayal gucunden sıktıgı hayalı kjarakter ve olayları katkısız buldugum ıcın roman okumuyorum..
mustafa yıldırım svıl orumcegın agında ve soner yalcının bınbası cem ersever kıtaplarını kesınlıkle onerırım.

valla pek kitap okuyan brisi değilimdir ama oğuz atay tutunamayanlar hemen arkasından da tehlikeli oyunlar tafsiye ederim. direk tehlikeli oyunlar ile girerseniz anlayamayabilirsiniz bu yüzden öncesinde tutunamayanlar.

Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum, ne okuyacağımı bilmiyorum. 15 yaşımda karın deşen jack kitabını okudum, 2 gün önce kitaba baktım bitirdim mi bitiremedim mi emin olamadım. Yine 2 gün önce kitap almaya gittim. bir buçuk saat kadar kitaplara baktım, bir kaç sayfalarını okudum.
Kitap okuyacak yapı yok sende dedim kendime ::147:: elim boş şekilde çıktım.

Kitaplar bana, daha çok yazmak için yazılmış gibi geliyor, yazarın kafası, düşü, kurgusu, hayali, olmasını istediği olaylar vs.
Okumak istiyorum ama nasıl bir kitap okuyabilirim bilmiyorum, arkadaşım ''Dönüşüm'' kitabını önerdi sayfa sayısı az, sayfa sayısı da korkutuyor sanki, gözlerim ağrır beynin yorulur vs. :)

Jack psikopatını sevdiğimi söyleyebilirim, kitaptaki isimleri o zaman nasıl telaffuz ettim hatırlamıyorum, yazar sanki katilin gölgesi veya arkasından bakan çırak, bazen de meraklı izleyici gibiydi hatırladığım kadarıyla

Bana kitap önerir misiniz? O kitabı okumam gerekliliğini hissetsem daha iyi olur.
Veya iyi bir kitap nasıl seçilir. Kitap alırken neresine bakmalıyız? ne yazması lazım? Yoksa Yazar önerisi mi istemem lazımdı?

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyorum, ne okuyacağımı bilmiyorum. 15 yaşımda karın deşen jack kitabını okudum, 2 gün önce kitaba baktım bitirdim mi bitiremedim mi emin olamadım. Yine 2 gün önce kitap almaya gittim. bir buçuk saat kadar kitaplara baktım, bir kaç sayfalarını okudum.
Kitap okuyacak yapı yok sende dedim kendime ::147:: elim boş şekilde çıktım.

Kitaplar bana, daha çok yazmak için yazılmış gibi geliyor, yazarın kafası, düşü, kurgusu, hayali, olmasını istediği olaylar vs.
Okumak istiyorum ama nasıl bir kitap okuyabilirim bilmiyorum, arkadaşım ''Dönüşüm'' kitabını önerdi sayfa sayısı az, sayfa sayısı da korkutuyor sanki, gözlerim ağrır beynin yorulur vs. :)

Jack psikopatını sevdiğimi söyleyebilirim, kitaptaki isimleri o zaman nasıl telaffuz ettim hatırlamıyorum, yazar sanki katilin gölgesi veya arkasından bakan çırak, bazen de meraklı izleyici gibiydi hatırladığım kadarıyla

Bana kitap önerir misiniz? O kitabı okumam gerekliliğini hissetsem daha iyi olur.
Veya iyi bir kitap nasıl seçilir. Kitap alırken neresine bakmalıyız? ne yazması lazım? Yoksa Yazar önerisi mi istemem lazımdı?

jean cristophe grange deneyebilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Pandemi devrinde bu başlığın hortlatılması iyi olmuş.

Kindle gibi elektronik kitap cihazlarını tavsiye ederim. Öyle son modeline falan gerek yok, ikinci el olanları bile fazlasıyla iş görüyor, zaten fazla özelliği olmaması daha iyi, tabletten telefondan kitap okumaya çalışınca dikkat dağıtacak bölecek çok şey oluyor, bunlarda öyle dertler yok. Bendeki eski model kindle paperwhite modeli fazla fazla iş görüyor, 2 haftada bir şarj ediyorum, yenisini almayı ancak bataryası iyice ölür de şarj olmazsa düşünürüm.

Kindle türü cihazları olup bilim kurgu sevenlere Iaian M.Banks adlı yazarın The Culture serisi romanlarını tavsiye ederim. 10 romanlık bir seri.

Bu aralar 3 kitaplık "3 body problem" adlı bilimkurgu roman serisini okuyorum, 3. kitabın sonlarına geldim.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Three-Body_Problem_(novel)

Torrent indirmeyi bilen, biraz arama yapabilen herkes her tür kitaba ulaşabilir.

TV'de dizi ya da film izlemektense aynısının romanı varsa okumayı tercih ediyorum.

Motosikleti
Yok
Pandemi devrinde bu başlığın hortlatılması iyi olmuş.

Kindle gibi elektronik kitap cihazlarını tavsiye ederim. Öyle son modeline falan gerek yok, ikinci el olanları bile fazlasıyla iş görüyor, zaten fazla özelliği olmaması daha iyi, tabletten telefondan kitap okumaya çalışınca dikkat dağıtacak bölecek çok şey oluyor, bunlarda öyle dertler yok. Bendeki eski model kindle paperwhite modeli fazla fazla iş görüyor, 2 haftada bir şarj ediyorum, yenisini almayı ancak bataryası iyice ölür de şarj olmazsa düşünürüm.

Kindle türü cihazları olup bilim kurgu sevenlere Iaian M.Banks adlı yazarın The Culture serisi romanlarını tavsiye ederim. 10 romanlık bir seri.

Bu aralar 3 kitaplık "3 body problem" adlı bilimkurgu roman serisini okuyorum, 3. kitabın sonlarına geldim.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Three-Body_Problem_(novel)

Torrent indirmeyi bilen, biraz arama yapabilen herkes her tür kitaba ulaşabilir.

TV'de dizi ya da film izlemektense aynısının romanı varsa okumayı tercih ediyorum.

2. el bir paperwhite ben de bakayim en iyisi :)

Motosikleti
2. el bir paperwhite ben de bakayim en iyisi :)

Bendeki paperwhite 3 diye geçiyor. 50 dolara almıştım, yenisi 120 dolar falandı. ama yıllar geçti dolar yükseldi, yine de sıfırın yarı fiyatına bulunabiliyordur sanırım.

wifi bağlantısı var ama hiç kullanmadım, usb portundan bilgisayara bağlayıp calibre adındaki programla aktarıyorum kitapları. internet bağlantısını uçak moduna aldım boşuna çalışmasın diye. 4GB hafızası fazla fazla yetiyor.

Motosikleti
Yok
Bendeki paperwhite 3 diye geçiyor. 50 dolara almıştım, yenisi 120 dolar falandı. ama yıllar geçti dolar yükseldi, yine de sıfırın yarı fiyatına bulunabiliyordur sanırım.

wifi bağlantısı var ama hiç kullanmadım, usb portundan bilgisayara bağlayıp calibre adındaki programla aktarıyorum kitapları. internet bağlantısını uçak moduna aldım boşuna çalışmasın diye. 4GB hafızası fazla fazla yetiyor.

Calibre kullandim daha once linux uzerinde, oldukca basariliydi. Paperwhite 3 modellerine baktim, 2. el 700-900 arasi sanirim Wifi olan modeli. Wifi gerek yok gercekten de.

Motosikleti
Calibre kullandim daha once linux uzerinde, oldukca basariliydi. Paperwhite 3 modellerine baktim, 2. el 700-900 arasi sanirim Wifi olan modeli. Wifi gerek yok gercekten de.

Ben de linux üzerinde kullanıyorum zaten. Windows kullanamıyorum, çok zor, bu yaştan sonra öğrenmek de zor geliyor. :mrgreen:

wifi olmayan modeli var mı bilmiyorum ama çok da gerek yok. Ben aldığımda 50 dolara alıp o zamanki dolara göre 250 lira gibi bir şey vermiştim.

Motosikleti
Yok
Ben de linux üzerinde kullanıyorum zaten. Windows kullanamıyorum, çok zor, bu yaştan sonra öğrenmek de zor geliyor. :mrgreen:

wifi olmayan modeli var mı bilmiyorum ama çok da gerek yok. Ben aldığımda 50 dolara alıp o zamanki dolara göre 250 lira gibi bir şey vermiştim.

Ben de bu yastan sonra ikisini de kullanamiyorum, Mac kullaniyorum :p
Dolarla mi maas aliyorsunuz diye konusuluyordu dimi? Do your math :)

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
Nicos Kazancakis - Zorba
Umberto Eco - Gülün Adı
Hakan Günday - Daha
Frank Herbert - Dune Serisi
Ingvar Ambjörnsen - Beyaz Zenciler
Gogol - Ölü Canlar
Tolstoy - Savaş ve Barış
Franz Kafka - Dönüşüm
Franz Kafka - Ceza Sömürgesi
Jonathan Livingston - Martı
Anthony Burgess - Otomatik Portakal
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
Paulo Coelho - Simyacı
Victor Jara - Yarım kalan şarkı
İhsan Oktay Anar - Puslu Kıtalar Atlası
Bu kitapların dışında Neyran Günüçer'in kitapları arkadaşımın reklamı gibi ama cidden güzel kitapları var. Daha çok aklıma gelmeyen okuduklarımdan tavsiye var hatta halen okuyamadığım Oğuz Atay - Tutunamayanlar var.

Son düzenleme:
Ben de değişiklik olsun Witcher Kader Kılıcı diyeyim. Oyununun hastasıyım, kitabı da kütüphaneden almıştım da 1.de olmasına rağmen kayıpmış. Şu kütüphaneden kitap alıp getirmeyenleri bi yakalarsam çakacam 2 tane.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Carlos Ruiz Zafon
Cennet Mahkumu
Cennet-Mahkumu_Carlos-Ruiz-Zafon.jpg

Barselona, yıl 1957. Daniel ve karısı Bea, Noel’i büyük coşku ve mutluluk içinde kutlamaya hazırlanmaktadırlar. Julian adını verdikleri çok güzel bir erkek bebekleri olmuştur ve sevgili dostları Fermín Romero de Torres de evlenmek üzeredir. Fakat, esrarengiz bir yabancı kentin karanlık geçmişinde yirmi yıldır gömülü kalan korkunç sırrı açıklayacağını söyleyerek tehditler savurunca, ailenin mutluluğunun üzerinde karabulutlar dolaşmaya başlar.
Birdenbire ortaya çıkan bu esrarengiz adam, Fermin ve Daniel’ı Diktatör Franco’nun hüküm sürdüğü 1940’lı yıllardaki korkunç maceralara sürükler. Gerçekleri ortaya çıkarmak için eski günlerde meydana gelen tüyler ürpertici olayları araştırmaya başlayınca tüm sevdiklerini de tehlikeye attıklarını ve yaşamlarının eskisi gibi olamayacağını anlarlar…

https://ekitap.site/kitap?no=39394

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
36be8aa0c25653020bbdd26fa3c9db89.jpg

Denizci Courtney ailesi her türlü maceranın, gerilimin ve heyecanın yaşandığı bir serüvene atılır.
Francis Courtney ve üç oğlu; Tom, Guy ve dorian uzak diyarlarda farklı kültür ve geleneklerin yoğurduğu insanlarla karşılaşırlar. Asıl yolculuk nedenleri olan el-Auf adıl korsanı ele geçirme planı gerçekleşse de, bu kazanç bir babanın ölümüne ve bir oğulun da kaçırılmasına yol açar.

Pdf linki için tıklayın.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
ilginçtir ki yıllar önce okudugumda beğenmiştim.

Konuyu özetlemek gerekir ise İsa'nın çarmıha gerildiğinde mızrak saplayıp öldürüldüğü sırada kanı kutsal kaseye koyulmuş ve 2 bin yıl sonra bu kandan mesih klonlanmış.

Ancak kitabın ana konusu islam ve hristiyan inancındaki farklılık. Bir inançta İsa hiç ölmemiş tanrı tarafından göğe yükseltilip yerine Yahuda koyulmuş ve İsa gibi gösterilmiş, başka bir inanca göre de insanoğlunun günahlarının kefareti olarak gerçekten İsa orada çarmıha gerilmiştir.

O zaman klonlanan İsa mı yoksa Yahuda mı? Kimin inancı doğru.

İlginç bir kitaptı.

8Cl49JnblEF_VMaLJ-e0Tb4paUjtuym9sz6N2JDYUKiywvEjlniMhk0PB5bslpCBYmuJ8QwZTgBPuaH12dlwiMfFg9Xo6xeITMSWSBIDzVLUK-hhNP600r3N

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar