Kışlık Bot

Motosikleti
Honda CRF250L
Yazlık yds 7.4 botum var. Yaz, kış kullanıyorum ama kışın ayaklarım donuyor.
Bir de Kışlık bot almak istiyorum.
3 gündür forumda okumadığım bot konusu kalmadı. Okudukça karar vermem daha da zorlaştı.

Kışın çok fazla motor süren biri değilim ama sürdüğümde de en fazla 3-4 saatlik(şehirlerarası) sürüş yapıyorum.
Akdeniz bölgesinde yaşıyorum genelde buralarda kış yok, sadece yağış ve kuru soğuk oluyor.
Kışın kaza , düşme gibi bir olay yaşama riski çok yüksek, bu sebeple uzun bot alayım diyorum. Uzun bot daha önce hiç kullanmadım. Yürürken ayağımı rahatsız eder, ayağımın sağını solunu tahriş eder diye çekiniyorum.
Birde anladığım kadarıyla buna uzun çorap, içlik yada paçaları içine sokarak giymek lazımmış herhalde.

Uzun bot mu kısa bot mu bir türlü karar veremiyorum.

Bot fiyatları zaten uçmuş gidiyor, kışın birkaç kez giyeceğim bir bota 8-10 bin vermekde istemiyorum işin aslı.
şimdiye kadar bulduğum botlar şunlar.

Ydsnin kısa botu çok kısa ,koruma olayını geçtim ayağım üşür zaten.

Motosikleti
Motorsuz
Olası bir durumda motor bacağınızın üstüne düşerse eğer uzun bot daha iyi koruma sağlar diye düşünüyorum. Birde yağmurlu havada yağmurluğu uzun botun üstünden geçirirsiniz içine su girme ihtimalide daha düşük olur bence uzun bot.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kışın uzun bot kullanıyorum ama hala alışamadım. Bu sene kış için goretex kısa bot alacağım. Kışın ben içlik giydiğimde çorabı içliğin üzerine çekiyorum. Lakin motor pantolonumu giydikten sonra çizme giydiğimde içlik ve çorap çizmenin içinde kalıyor ama pantolonu çizmenin dışında bırakıyorum. Pantolon paçaları çamurlanıyor ama makineye atıp yıkıyorum. Öteki türlü pantolonu da çizmenin içine soksam Çiçek Abbas gibi göründüğümü düşünüyorum.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kışın uzun bot kullanıyorum ama hala alışamadım. Bu sene kış için goretex kısa bot alacağım. Kışın ben içlik giydiğimde çorabı içliğin üzerine çekiyorum. Lakin motor pantolonumu giydikten sonra çizme giydiğimde içlik ve çorap çizmenin içinde kalıyor ama pantolonu çizmenin dışında bırakıyorum. Pantolon paçaları çamurlanıyor ama makineye atıp yıkıyorum. Öteki türlü pantolonu da çizmenin içine soksam Çiçek Abbas gibi göründüğümü düşünüyorum.

Bi ara böyle cat giyinip pantalonu içe verirdik okulda böyle dolanırdık ciks dururdu he.
Ama hep geçmişte moda olan şeyler tekrar moda oluyormuş

Motosikleti
Honda CBR500R
Diablo 11.0'ı fiyatına göre başarılı buluyorum. Uzun olmasının da faydası gelen rüzgarı güzel kesiyor bence. Yağmur, çamur gelmiyor, paçalar temiz kalıyor eğer pantolonu botun içine sokarsan. Diğer türlü dışarıda kalırsa biraz tuhaf duruyor açıkçası. Ben genelde paçaları içeri sokuyorum, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa gibi oluyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bi ara böyle cat giyinip pantalonu içe verirdik okulda böyle dolanırdık ciks dururdu he.
Ama hep geçmişte moda olan şeyler tekrar moda oluyormuş
90'lı yılların 2. yarısında bizim ortamdaki kızlarda çok tuhaf bir moda peydah olmuştu. Sarı Timberland bot, üzerinde bordo gibi kırmızı eşofman altı, üzerinde mavi kot gömlek ve en sonunda da yeşil Barbour mont. Çok kötü bir görüntüydü be.

Motosikleti
Honda CBR500R
bu bot ile rahat yürüyebiliyor musunuz peki?
Evet, gün içinde birçok defa kullandım. Tüm gün giydiğim bile oldu. Yazın sahil bölgelerinde bile motosiklet sürerken ayağımdaydı, herhangi bir rahatsızlığını hissetmedim. Sadece büyük olduğu için dikkat çekiyor ve yanımda spor ayakkabı taşımam gerekiyor.

Ben de Gaerne 2443 g botu kullanıyorum. Deri olan. 4 ay önce yazlık istemiştim bunu verdiler. En ufak ıslaklıkta sabun gibi kayıyor. Pürüzlü asfaltta bile. Kaymaz bot arıyorum. Ya da bu botun tabanına yapacağım bir işlem var mı?

Ben de Gaerne 2443 g botu kullanıyorum. Deri olan. 4 ay önce yazlık istemiştim bunu verdiler. En ufak ıslaklıkta sabun gibi kayıyor. Pürüzlü asfaltta bile. Kaymaz bot arıyorum. Ya da bu botun tabanına yapacağım bir işlem var mı?
Botun tabanına bildiğim kadarıyla herhangi bir işlem yapılmıyor, yapılsa bile kısa süreli olacağını düşünüyorum.

Ayakkabı, bot alırken Vibram taban özelliği bakılıp alınırsa daha kurtarıcı olur.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben Forma Adventure kullanıyorum. Yazın ayaklarımı terletmedi, süper rahat ettim, motordan inip yürürken de çok zorlamıyor. Kışın da sıcak tutar bu tip botlar. daha önceki botumu 2017'de alıp yıllarca kullanmıştım hala eskitemedim, bu mayıs ayında bu botları aldım, çocuklarla birlikte gezerken onlar giyiyorlar ben eski botları giyiyorum o zaman.

Botlar uzun ama pantalon paçalarını botların üzerine salıyorum çok dikkat çekmiyor, ofise gidecek olursam bütün gün ofiste bu tarz botla zaman geçirebiliyorum da.

Linkini atayım: https://www.motomax.com.tr/forma-adventure-korumali-motosiklet-botu-siyah

Motosikleti
Honda CRF250L
@espresso @ahrirep bu uzun botlardaki çekincem, motordan indiğimde bu bot ile yürünebiliyor mu? :)

Çiçek abbas yada sarı çizmeli Ağa gibi dolaşmak zorunda mıyım :cool:
Sanki bana paytak paytak yürüyecekmişim gibi bir hissiyat veriyor

Yoksa üşütmeme konusunda güvenim tam.
Yaz için zaten yds yazlık botum var ondan gayet memnunum.

Motosikleti
Honda CBR500R
@espresso @ahrirep bu uzun botlardaki çekincem, motordan indiğimde bu bot ile yürünebiliyor mu? :)

Çok rahat yürüyebiliyorsunuz. İlk giydiğinizde biraz tuhaf oluyor, botun açılması gerekiyor çünkü kaskatı bir bot ilk zamanlar sonra ayağınızın şeklini alıyor gibi oluyor. Tüm günümü geçirdiğim zamanlar oldu. Tek eksisi bu botla alaturka tuvaletleri kullanmayın... :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Çok rahat yürünebiliyor. Yalnızca ilk bir iki gün iki ayağıma birden dize kadar alçıya almışlar gibi hissetmiştim ama sonradan alıştım, gayet rahat yürüyorum. Hatta dedim ya ofise gittiğimde çalışırken falan bütün gün ayağımda oluyorlar alışınca.

Pantalonu nargileci tayfa gibi dar paça modellerden değilse paçalar botların üzerine de inebiliyor, böylece dışarıdan bot olduğu pek belli olmuyor.

Yds nin botlarını kullanıyorum, çok memnunum. Fakat yağmurda uzun yol yapınca diğer birçok bot gibi su geçiriyor, ve üşütüyor. Yağmurda uzun yol yapacaksanız bunu da dikkate alın.

Motosikleti
Arora kasırga
Valla ben dolaptan ikm botu buldum,sıfır kullanılmamış hakiki deri fermuarlı falan
700'e aldım
Bı bak istersen güzel ürünler oluyor kullanılmamış etiketli

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Tek eksisi bu botla alaturka tuvaletleri kullanmayın... :D
Mont da önemli tabi. 🥱
fd905384d83226a871b84e3d10e4ad79.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar