Kışın Muhafaza Etmek

Motosikleti
Bajaj Dominar 400ug
Herkese selamlar malüm kış kapıda havalar serinleyecek yağmur yağacak(umarım).Kış aylarında motorsikletlerinizi nasıl muhafaza ediyorsunuz?Kapalı garajı olan şanslılar için değil tabi bu sorum.
Ben trendyoldan aldığım branda ile örtüyorum ama sadece branda yetmediği için önce bir çarşaf serip sonra branda geçiriyorum.Her gün işe motorla gitmeyi tercih ettiğim içinde bazı zamanlar örtemiyorum. İşten geldiğim zamanlar yağmur yağıyorsa motor sıcak diye örtmüyorum sonra kalıyor öyle.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben kafkas motogaraj adında bir üreticinin yapmış olduğu akordiyon çadır şeklinde branda garajlardan alıp evin bahçesine kurdum, kapalı garaj olmuş oldu. Sudan, yağmurdan, kedilerden, güneşten koruyor. instagramda karşıma çıkmıştı, telefonla aradım hepsiburada'dan satışımız var kredi kartı ile deyince almıştım, 2 yıl oldu daha brandasında eskime-yırtılma falan yok.
Kasım sonu motoru depoyu tam doldurup zinciri yağlayıp bırakırım, akü şarj cihazını bağlarım artık Mart sonu nisan ortalarına kadar en az 4 ay yatar motor.

Motosikleti
Bajaj Dominar 400ug
Toplu konutlarda yaşadığım için öyle bireysel bir yer ayırma şansım malesef yok olsa bir dakika düşünmeyeceğim

Motosikleti
Voge 250RR
Ben de muhafaza etmiyorum bi aralar branda ile kapiyordum ama yağışlı bir günden sonra park edip kaparsaniz nem yapıyor leke yapıyor ben de dedim ne zarar gelicek o günden beri hiç kapatmam

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar;

• Egzoz çıkışına ve ekran camına poşet branda geçiriyorum.
  • Manetleri yağlayıp elciklere poşet bağlayarak bantlıyorum, alttan 2-3 delik açıyorum poşette.
  • Kışlamadan önce zinciri kalın gresle ince tabaka yağlıyorum fırçayla.
  • Lastikleri 5-10 psi fazla hava basıyorum.
  • Benzini ağzına alabildiği kadar tamamlıyorum.
  • Orta sehpam yok, tekerleri yerden kesmem mümkün değil, viteste bırakıp aküyü ve söktüğüm arka çantayı yanıma alıyorum.
  • Koltuğun üstüne streç ve aluminyum folyo koyuyorum, komple kaplamıyorum.
  • Hareketli parçaları mutlaka gresle ufak bir tabaka yediriyorum.
  • Siyah mat bir ojem var, sağında solunda iz bırakmış "anıları" rütuşlayıp pasın veya rutubetin yayılmasını-yürümesine mani oluyorum.
  • Gemiden geldiğimde(4-5 ay sonrası) de şampuanlı yıkama, basınçlı su ve mikrofiber eldivenle temizlik yapıp kullanmaya devam ediyorum.

## Kışlama dışarıda yapılacaksa ve kar sıcaklıkları gibi bir faktör sözkonusu ise ağaç altları tehlikeli olabilir. Ben açıkta bırakıyorum, dediklerimin üstüne brandalarla koruma sağlıyorum sadece.

## Çok soğuk iklimlerde antifrize de dikkat etmek lazım. Genleşerek donduğu için sağı solu patlatıp çatlatabilir. Özelliklerini iyice öğrenip gerekirse boşaltıp uygun olanını kullanmak lazım. Fabrika, sürdüğünüz yerin hava durumunu bilemez... O araca uygun ürünü seçmek sizin sorumluluğunuz. Motorun içini komple yağ doldurma işini denemedim, aşırı gereksiz buluyorum açıkçası.

İyi kışlar !?...

Motosikleti
D400
Kışın da aktif olarak biniyorum. Kiracı oldugum için her taşındıgım evde motorun üstünü kapatacak yeri olan bölge baktım.

Su an şansıma kapalı garaj denk geldi. Kısmi açık yere koydugumda branda takıp geçiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar