Kışın motosiklet sürerken soğuktan korunmak için ipuçları...

Buraya yazılanların sonunda anladığım;
Fakirin giydiğine içlik zenginin giydiğine termal deniyore. Fakirler ek olarak mesh ve çay bahçelerinden yürüttükleri şalları kullanıyore
Benim hiç termalim olmayacak sanırsam :(

Mersin gibi bir şehirde yaşıyorum o yüzden pek de soğuk olmuyor aslında bere ve eldiven fazlasıyla yetiyo hatta bazen bere takmıyorum bile :)

dechatlondan termal kayak alt ust ıclık aldım ıkısını bır alırsanız ındırım var ustune normal bır kazak veya sweatshırt gıyıyorum tabıkı ustunude 4 mevsım mont eger hava yagmurlu degılse yetıyor 5 derece gıbı havalara kadar. daha soguk olursa ıcıme bır kat daha fermuarlı polar bır ıclık daha eklıyorum eger yagmur varsa yagmurluk eklıyorum altada yıne dechatlondan kayak ıclıgı ve normal kot pantolon dızlerede kaval kemıgını de koruyan sert dızlık yagmur varsa yıne yagmurlugun altını bu sefer eklıyorum . bot olarak su gecırmez goretex malzeme cok faydalı 1.gr su gecırmıyor ıcıne de yıne dechatlondan kayak corabı dıze kadar cekılıyor soguk ıcın cok faydalı . kıslık eldıven ıslanınca usume yapıyor kuryelerın kullandıgı elcık kılıfları cok mantıklı cırkınde olsa kullanıcam galıba . dechatlonda cok cazıp fıyatlara gerek kayak kısmında gerekse avcılık malzemelerı bolumunde ısımıze yarayacak cok urun var gıdın bır ınceleyın derım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------

hava 5 ila 10 derece arası ıse ve yagmur yoksa

üst kısma sırasıyla
1. dechatlon dan alınan termal kayak ıclıgı
2. normal bır kazak veya sweatshırt
3. 4 mevsım ruzgar ve su gecırmez mont
4. bel,bobrek ve kısmen sırt ı koruyan bellık.
5. hava 5 derecenın altına ınerse fermuarlı mumkunse polar veya neopren iç bır kat daha gıyıyorum

alt kısma
1. dechatlondan alınan termal kayak ıclıgı
2. normal kot pantolon
3. dızlere kaval kemıgınıde koruyan sert mavsallı veya mavsalsız dızlık
4. hava 5 derece nın altına ınerse ıcı polar desteklı su gecırmez avcı pantolonu gıyıyorum.

ayaklara
1. su ve ruzgar gecırmez mumkunse goratex malzemeden motor botu.
2. ıcıne de yıne dechatlondan kayak corabı

kafaya
1. polar balaklava ve tabıkı kask :)

ellere
1. kıslık eldıven ve cırkınde olsa elcık kılıfı cunku eldıvenler ıslanınca ıse yaramıyor.

yagmur varsa ustlerıne alt ust yagmurluk yeterlı.

ben boyle soguktan korunuyorum arkadaslar.

:thumleft:

Motosikleti
Cbf 150
topicten anladığım hiyarli baba kostümü + mes baya iş görecek gibi. kışlık niyetine dizlik + tayttan başka bir şeyim yok suan. herşeyi sıfırdan alicam. tabi herşey 1-2 ay daha motora binmek için. yoksa eskişehir de ne yapsan olmuyor. arabaya talim.

Ben rüzgar geçirmez eşofman giyiyorum hani şu Apaçiler arasinda çok moda olan esofmanlardan. alt-üst giyiyorum gram üşüme yok tavsiye ederim.
Ben giydim usudum diyene 5 kavanoz bal hediye.
Şöyle bişey;
https://www.google.com.tr/search?q=adidas+windproof&rlz=1Y3XIUG_trTR643TR643&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiF8s_f26nJAhXFDCwKHRu-DjEQ_AUIBygB&biw=360&bih=559#tbm=isch&q=adidas+esofman+takimi&imgrc=LE_CCzGpsrhsVM%3A

TAVSİYEM KESİNLİKLE KAT KAT KIYAFET ARASINA KULLAN AT SATILAN YAĞMURLUKLARDAN GİYMENİZ. YAGMURLUGU TERS GİYERSENİZ HİÇBİRŞEKİLDE HAVA ALMAZ :)

Görünen o ki herkes kendince çözümler üretmiş. Bende kendi çözümümü paylaşayım.

Özellikle yüksek yerlere gezmeye giderken (rakım 1800 - 2000 mt) dağ yollarında.
Altıma ince içlik giyip mutfağa geçiyorum bacaklarımı streç film ile 2 tur kaplıyorum.
Üzerine kot pantolon.. Ellerim içinde önce tek kullanımlık pudralı cerrah eldiveni giyip üzerine kendi eldivenimi takıyorum.
Ne soğuk, ne rüzgar, ne su hiç bir şeyden haberim olmuyor.

Kayak pantolonu bir mantıklı gelmeye başladı. Tex 298 Cordura tuluma bakıyorum bakıyorum bir kaba gibi bir hakkında yeterli yorum yok. Konu güncellensin bi yandan da :) Fikirler nelerdir üstadlarım. Özellikle şu tex in ürününü kullanan var mıdır acaba

Kayak pantolonunu decathlondan bakın,en kalitelisi ve ekonomiği oradadır
Yada orjinal içlikli kışlık motosiklet giysileri
Dört mevsim olanlar kışın iş yapmaz,kış için kışlık yaz için yazlık

kayakta kullandığım termal içlikleri giyiyorum. koruma kısmını çözsem kayak montunuda kullanırım. içime full koruma yelek alıp üstüne kayak montunu giyebilirim

big_d9f157017fdf4dbdafe7978f7e3322d7.jpg

big_b53e88729a9d41e3a26d68fdf80cf975.jpg

Böyle bir mont alıp mevsimli mont içine giysek soğuk havalarda nasıl olur. hem boynu korur.

Alta termal tayt (termal dediğim ince ama kadın çorabı gibi ısıyı pek salmayan cinsten), üste rüzgar geçirmeyen bir mont (genelde deri), termal balaklava (bak bu gerçekten termal), kışlık eldiven ve normalden biraz daha uzun bot. Işıklarda durunca terliyorum bile, o da Antalya farkı işte.

Not: Külotlu çoraplar (ten çorap) gerçekten işe yarar, askerde 3.000 rakımlarda çok faydasını gördük, kalın bişey giyince 3-5 km yürüdükten sonra terletip, durunca o terleyen yerlerdeki ter buza dönüşüyordu.
Hatta aramızda kalsın, o soğuklardan dudakları korumak için herkes şeffaf ruj bulundururdu yanında.

Ben alta yeşil yün içlik giyiyorum bacaklar üşümüyor üstte yagmurluk mont polar boyunluk var.eliniz için en güzeli polar eldiven alın üstüne deri eldiven takın en ufak soguk almıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
eylül 22 itibariyle marmarada kış modu açılmış bulunuyor.
bugün biraz sürdüm soğuktan alt takımlar büzüştü.
daha geçen hafta çatır çatır yüzüyoduk :queen::queen:
donlara,içliklere merhaba:p

Motosikleti
Yok
eylül 22 itibariyle marmarada kış modu açılmış bulunuyor.
bugün biraz sürdüm soğuktan alt takımlar büzüştü.
daha geçen hafta çatır çatır yüzüyoduk :queen::queen:
donlara,içliklere merhaba:p

Bugun bizim sirketten biri fotograf paylasmis, Marmaris'te denize giriyordu :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar