❄ Kışın motoru saklamak

Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
42
Kış’ın veya belli bir süre kullanılmayacak bi şekilde yatacak veya bekleyecek motor’a ne yapılmalı?

Misal akü sökülmeli?
Veya hareketli parçalar yağlanmalı?
Gibi?
Plastik olan hareketli parçlara wd40 sıkıp(pas sökücü-yağlayıcı), altdaki orta sehpa ve metalik yapılara sıvı gress sıkılıp rutubet ve nem önlenebilir mi acaba?
Yada neler yapılmalı bodrumda veya garajda bekletilen motorsiklet’e?
 
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
2,520
Daha önce tarif etmiştim, üşenmeyip yeniden edeyim:

1. Haftada bir motoru 5-10 dk kadar çalıştırırım dersen aküyü sökmene gerek yok. Eğer 3 ay hiç ellemem diyorsan aküyü sök evine götür, şarj aletiyle ayda bir şarj etsen yeterli.

2. Benzin deposunu fulleyip öyle bırak.

3. Zincirinin temiz ve yağlı olduğuna emin ol.

4. Lastiklerin beton zeminle temasını kes. (sehpaya alabilirsin veya ön-arka lastik altına 2 parça tahta koyabilirsin.)

5. Fren disklerini balata temizleme spreyiyle güzelce temizle. (paslanmasını engeller)

6. Düğmeleri, gaz kolunu, hareketli ve metal olan aksamları (vites kolu bağlantı kısmı, vites pedalı bağlantı kısmı, fren kolu bağlantı kısmı, fren pedalı bağlantı kısmı gibi gibi...) wd40 la güzelce yağla. (Fren sistemi diskleri ve balatalar komple hariç !!!)

7. Arada bir motorunu ziyaret edip sevmeyi de ihmal etme :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst