Motosikletimle 1 kış geçirdim. Ben kısa mesafeler için kullanıyorum motoru (özellikle kışın). Yağmurluk takımı, su geçirmez uygun bir bot, eldiven ve kaskla rahatça kullanırsın.
Yalnız, söylenildiği gibi sağanak yağışta görüş mesafen çok düşüyor, mutlaka normalde olduğundan daha yavaş ilerlemelisin.
Hele ki, azcık hızlı giderken bir viraja girdiğinde ''ulan yerler de ıslak acaba sağ salim çıkabilecek miyim'' psikolojisine girdin mi eyvahlar olsun. Kendini, kaldırıma çıkmamak için yavaşlamayaçalışırken veya yan şeritteki arabanın altına giriyorken bulabilirsin. O yüzden yavaş sür.
Yağmurda sürmenin ekstra bir zevki var. Yalnız o yağmurluk takımını giy-çıkart müthiş külfet. Bir süre sonra üşenip, boşver bugün de otobüsle gideyim dersin.
Onun haricinde (su geçirmez ekipmanların tam olduğunu varsayarsak) pantolonun içine mümkünse vücudunu saran yünlü (veya özel bir malzemeden, termal) bir içlik, korumalı montunun altına giyeceğin mutlaka yün bir kazak lazım. Bir de unutmadan, üzerine giydiğin ekipmanların rüzgar geçirmez olması gerekiyor. Yağmurluk OK rüzgar geçirmez ama yağmursuz kış günlerinde onu giymediğinde de misal korumalı montunun da rüzgar geçirmez olması gerekiyor.
Böbrekleri korumak için bellik kullanabilirsin.
Bütün bunları yaparsan en soğuk günlerde bile 3-5km'lik mesafelerde motor sürerken terlersin.