Kışın kask buğu sorunu

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhabalar

Kışın yağmurda soğukta kask vizorü buğu oluyor diye pinlock aldım. Yağmur suyu itici aldım kaskta sorun yok ama gözlüğüm için çözüm bulamıyorum. Vizorü kapattigim zaman gözlüğüm buğulaniyor.

Buna çözüm olarak ne kullaniyorsunuz

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sprey olur, ya da hiç olmadı vizörü yarım parmak aç oradan giren rüzgardan buğu gider ama yüzün de üşür biraz.

Super Moderator
Gözlük camlarına da pinlock vari bir uygulama/sıvama işlemi yapılabilir mi acaba? Cam'a sıcak/soğuk hava temasını kesecek bir sıvama bu işi %100 çözebilir. Kıcımdan uyduruyorum tabi ama, neden olmasın.

Motosikleti
TVS RTR200 Apache
Kendi yaşadıklarım, gözlük camına bir şeyler sürmek çözüm olmuyor, gözde tahriş sulanma falan yapabiliyor, gözlükle zaten buğuya gerek yok rahat edemiyorum, en sonunda lense geçtim de ne odak kaydı ne düzgün takamadım derdi kalmadı, kanallı kasklar ile çene açılırlar nispeten iyidir ama ben tam yüz kask + gözlük kombinasyonundan nefret ettim

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Liseden beri gözlük kullanıyorum, yazın pişmemek için, kışın buğu problemi yaşamamak için yarım yada bir parmak vizörü aralıyorum. Kendi motorum için 70-80 km/s üstünde komple kapatıp üstten havalandırma menfezlerini açıyorum, trafiğe girince yada hız düşürünce yine ufak bir aralıyorum. Ben alıştım, keyfim kaçmıyor artık. Daha fazla konfor istiyorsam arabayla gidiyorum açıkçası. :D.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benzer sorunu ben de yaşadığım için ve de lens takmayı beceremediğim için gözlerimden ameliyat olmuş ve gözlüğü bırakmıştım.

Motosikleti
Honda CBR500R
Atasun'dan aldığım buğu önleyici spreyi kullanıyorum. Sabah 7'de işe gidiyorum gözlük o soğukta haliyle buğu yapıyor. Mendile bir fıs sıkıp gözlük camlarının hem içine hem dışına sürüyorum. Buğuyu yüksek derece azaltıyor. Bazen kaskın vizörünü açmama bile gerek kalmıyor.

Motosikleti
Yamaha Xmax-400 2018
Merhabalar

Kışın yağmurda soğukta kask vizorü buğu oluyor diye pinlock aldım. Yağmur suyu itici aldım kaskta sorun yok ama gözlüğüm için çözüm bulamıyorum. Vizorü kapattigim zaman gözlüğüm buğulaniyor.

Buna çözüm olarak ne kullaniyorsunuz
Kullandığınız yağmur kaydırıcı hangi markada ? Motorsiklet camı içinde kullanıyor musunuz ?

Motosikleti
DOMİNAR 400
Kullandığınız yağmur kaydırıcı hangi markada ? Motorsiklet camı içinde kullanıyor musunuz ?
Motorsiklet vizorü dışına sıkıyorum. İnternetten en çok satan ürünü aldım. Çok aramadım yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

vizörü açıyom 1 parmak, tüm dertlerim çözülüyor 🥰
Bir parmak açınca yağmurlu havada gözlük bu sefer yağmur oluyor daha büyük sorun ama

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Japon Glaco kask için olanı veya Ipone yağmur kaydırıcı gayet başarılı, gözlük camına bulaştırmayın felaket buhar yapar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben önümü görmüyorum. Öndeki arabanin tekerinden gelen sular özellikle....
öndeki arabanın tekerinden gelen sular size gelecek şekilde yakın sürmeyin o zaten tehlikeli.
vizörü hafif aralık bırakınca hava alıyor buğuya faydası var, çok su gelirse hafif kapatın sonra yine açın.

tıraş köpüğünü al vizörün iç kısmına sür fazlasını kuru peçeteyle temizle epey gidiyor o arada da duruma göre pinlock alırsın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar