Kışın akülerimi nasıl muhafaza etmeliyim?

Merhaba forum, benim elektrikli scooterım var malum kış geldi akülerimi kapasitesini kaybetmemesi için nasıl muhafaza etmeliyim yalnız akülerimi sökemem sökmem demek benzinli bir motorum motorunu sökmek gibi bir şey. Teşekkürler :king:

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------

Yardım edebilecek biri var mı?

Elektrikli bisiklette şöyle bi durum var. Uzun süre şarj etmezsen akü için zararlı. Kitapçığında falan da yazar bu durum. Kolaylıkla sokup çıkarabilceğin bi yer varsa orda muhafaza et. 10-15 günde bir de şarjı boşaltırsan iyi olur. Ben uzun süre şarj etmedikten sonra kullandığımda hızı 38 den 32 ye düşmüştü. Bunu da bi araştır derim.

Elektrikli bisiklette şöyle bi durum var. Uzun süre şarj etmezsen akü için zararlı. Kitapçığında falan da yazar bu durum. Kolaylıkla sokup çıkarabilceğin bi yer varsa orda muhafaza et. 10-15 günde bir de şarjı boşaltırsan iyi olur. Ben uzun süre şarj etmedikten sonra kullandığımda hızı 38 den 32 ye düşmüştü. Bunu da bi araştır derim.

Kullanarak mı şarjı düşürelim? birde ben geçen sene garajdan (binanın altı) binaya alıp battaniyeye sardım akü bölümünü.

Kullanarak mı şarjı düşürelim? birde ben geçen sene garajdan (binanın altı) binaya alıp battaniyeye sardım akü bölümünü.

Dostum teknik olarak pek bişeyden anlamıyorum ama kitapçıkta bu yazıyodu. Aküyü çıkartmayıp, 10-15 günde bir gaz kolunu bişeyle tutturup boşaltabilirsin bence.

Ca-Ca sulu akümülatörlerde yeniden şarj gereği:
Ortalama depolama sıcaklığı 27°C’nin altında ise 6 ayda bir (*)
Ortalama depolama sıcaklığı 27°C’nin üzerinde ise 3 ayda bir (*)
Akünün açık devre voltajı 12,4 volta düştüğünde de yeniden şarj gerekir. Bu yöntem (1) ve (2)’nci şıklara natiftir.
Hibrit sulu şarjlı akümülatörlerde bu süreler yaklaşık 1/2’si kadardır.
DİKKAT : Şarj ederken asit taşmasına ve sıcaklığın 52°C’nin üzerine çıkmasına müsaade etmeyin. Eğer sıcaklık yükselir ise şarj akımını düşürün veya akü soğuyuncaya kadar şarjı kesin. Yüksek şarj sıcaklığı aküye zarar verir.

Aşağıdaki link de güzel bilgi var.

http://www.normenerji.com.tr/menu_detay.asp?id=6948

Son düzenleme:

'-'

altı adet jel akü varmış

şarj sistemi, akü voltajlarını ayrı ayrı yönetmiyorsa(muhtemelen öyledir)
akü voltajlarını ara sıra kontrol etmelisin. bazı akülerin voltajı düşme eğilimine girerse
diğer akülerin voltajının yükselmesini tetikler(yada tersi olur)
voltajı düşen derin deşarjdan. yükselen aşırı şarjdan kalıcı zarar görür

yüksek ısı aküye kalıcı zarar verir. düşük ısı geçici performans kaybına neden olur

Son düzenleme:
altı adet jel akü varmış

şarj sistemi, akü voltajlarını ayrı ayrı yönetmiyorsa(muhtemelen öyledir)
akü voltajlarını ara sıra kontrol etmelisin. bazı akülerin voltajı düşme eğilimine girerse
diğer akülerin voltajının yükselmesini tetikler(yada tersi olur)
voltajı düşen derin deşarjdan. yükselen aşırı şarjdan kalıcı zarar görür

yüksek ısı aküye kalıcı zarar verir. düşük ısı geçici performans kaybına neden olur

Teşekkürler

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Aküyü korumanın bilinen en mantıklı iki yolu vardır, aşırı soğuktan korumak ve sık sık şarj edip boşalmasını engellemek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar