kısa ve uzun far sorunum

farlarımın aydınlatma alanı çok çok az. kısa far bir kaç metre, uzun far ise 5-6 metre. tabi çok karanlık olunca biraz daha geniş bir alanı az da olsa aydınlatıyolar.
Ne yapmam lazım. ustaya söyledim. hafif yukarı kaldırırız dedi. ama yine de aynı.
değiştirmem mi gerekiyor.:pr:

35w lambadan fazla performans bekleyemezsin 100w lamba içinde akü ve regülatör modifiyesi şart.

Bende merak ettim hocam hala sorunun devam ediyor mu ?

bir kaç gün önce bizim köydeki arkadaşların önerisi üzerine 5 milyona civalı ampül aldım.parmağımdaki ufak bir kaza yüzünden motorsiklet kullanamıyorum.gece deneme şansım olmadı. uygun olmayan bir yerde durgun halde sadece ışıkları yaktım. diğerine göre fark edilir derecede bir parlaklık vardı ama bunu ancak yola çıkınca,sürünce tam anlayabilirim
o zaman sizi bilgilendiririm.

kaçlık akü lazım ki ona. bir de bu işleri ben yapabilir miyim acaba. bu regülatör nasıl bişey?:salut:(cahilliğimi af buyura)

regulator gelen elektrıgı kontrol edıyor soyle ornek verıyım evdekı bılgısayarın 350v ıle calısıyor elektrık gıdıp gelırken yuksek ve alcak gerılım oluyor buda cogu zmn pc ye zarar verıyor regulator gıbı bır parca bu elektrıgı sabıtlıyor yuksek ve alcak gerılıme karsı koruyor kısacası

Son düzenleme:
regulator gelen elektrıgı kontrol edıyor soyle ornek verıyım evdekı bılgısayarın 350v ıle calısıyor elektrık gıdıp gelırken yuksek ve alcak gerılım oluyor buda cogu zmn pc ye zarar verıyor regulator gıbı bır parca bu elektrıgı sabıtlıyor yuksek ve alcak gerılıme karsı koruyor kısacası

çok sağolun. teşekkür ederim. evet hatırladım kurstaki bilgilerimden. zaten regulatörün karşılığı düzenleyici demek.Allah razı olsun.
ben de çözüm için tavsiye üzerine civalı ampül aldım bakalım nasıl olacak
saygılar

çok sağolun. teşekkür ederim. evet hatırladım kurstaki bilgilerimden. zaten regulatörün karşılığı düzenleyici demek.Allah razı olsun.
ben de çözüm için tavsiye üzerine civalı ampül aldım bakalım nasıl olacak
saygılar

hmm umarom sorunun hallolur halojen h4 ampullerı denedınızmı hıc ? bırde farın yansıtıcısda onemlı ( far uzerınde bulunan plastık veya cam far kapagı ve ıc govdesı )

hmm umarom sorunun hallolur halojen h4 ampullerı denedınızmı hıc ? bırde farın yansıtıcısda onemlı ( far uzerınde bulunan plastık veya cam far kapagı ve ıc govdesı )

yok denemedim. ilk olarak dediğim gibi civalı ampul.
bakalım eğer bu da geniş açılı aydınlatmazsa dediğiniz gibi far üzerindeki parçadan ya da iç gövdeden şüpeleneceğim.

dedıgıım gıbı yansıtıcında sorunlu olabılır :s bu tarz cın motorlarda ( benımkıde dahıl olmak uzere ) yansıtıcılar cok dandık oluyor :S

almış olduğum civalı ampülle gece sürdüm. gayet iyi ve geniş açılı aydınlatıyor. 5 milyona kapattım bu işi Allahtan:mrgreen:

Yine edindiğim bir tecrübeyi paylaşmak istedim. bu 5 liralık civalı ampuller zırt pırt patlıyor. kesinlikle tavsiye etmem. ışığın az aydınlatmasının sebebi ise ampulden değilmiş. benim far meğer ki çok aşağı doğru bakıyormuş. ben onun ayarı yok sanıyordum. geçenlerde farı tamamen söküp incelerken bir vida gördüm. baktım vidayı gevşettikçe far yukarı doğru bakıyor. hemen ucuz lambayı söktüm ve motorun orjinal lambası olan philips marka 35w lık sarı armut ampulü taktım. baktım kısa far 30-40 metreyi aydınlatıyor, uzun ise hemen hemen 100 metreyi genişlemesine aydınlatıyor.
yani benim buradan anladığım ve tavsiyem; aydınlatma sorunu olanlar çareyi yanlış yerde arıyor olabilirler. ilk önce far ayarına baksınlar, daha sonra ampul arayışı içerisine girsinler. acizane tavsiyemdir.

fusuy364 senin ilacın xenon ama oda biraz tuzlu, ya da bu şekilde idare et. 35 watt ampülün ışığı azdır ama yapacak bişi yok.

ardeşene selamlar hemşerim
aleykümselam hemşerim:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:29 ----------

fusuy364 senin ilacın xenon ama oda biraz tuzlu, ya da bu şekilde idare et. 35 watt ampülün ışığı azdır ama yapacak bişi yok.

evet aslında xenon süper olurdu ama şu an aydınlatmayla ilgili hiç bir sorunum yok. ışık sarı ama her tarafı rahat bir şekilde aydınlatıyor şimdi.en son gezimde dağdan inerken yolun her tarafını ve çok ilerisini rahatlıkla görebildim. hiç bir sıkıntı olmadı.
teşekkürler.

Yine edindiğim bir tecrübeyi paylaşmak istedim. bu 5 liralık civalı ampuller zırt pırt patlıyor. kesinlikle tavsiye etmem. ışığın az aydınlatmasının sebebi ise ampulden değilmiş. benim far meğer ki çok aşağı doğru bakıyormuş. ben onun ayarı yok sanıyordum. geçenlerde farı tamamen söküp incelerken bir vida gördüm. baktım vidayı gevşettikçe far yukarı doğru bakıyor. hemen ucuz lambayı söktüm ve motorun orjinal lambası olan philips marka 35w lık sarı armut ampulü taktım. baktım kısa far 30-40 metreyi aydınlatıyor, uzun ise hemen hemen 100 metreyi genişlemesine aydınlatıyor.
yani benim buradan anladığım ve tavsiyem; aydınlatma sorunu olanlar çareyi yanlış yerde arıyor olabilirler. ilk önce far ayarına baksınlar, daha sonra ampul arayışı içerisine girsinler. acizane tavsiyemdir.

osram ile narva'nın 35w uzun/kısa h4 halojen ampılleri mevcut.

bir ampulun aydınlatma gücü watt ile değil lumen ile ölçülür. 35w h4 halojen ampullerin aydınlatma gücü şu an kullanmakta olduğun standard 35w ampullerden (anladığım kadarıyla armut ampul kullanıyorsun) daha iyidir. Fakat h4'un tırnakları senin far tasına uymayabilir. tırnakları yan keski ile kesip yeniden lehimleyerek tasa uydurabilirsin. bu şekilde daha iyi bir aydınlatma elde edeceğinden emin olaiblirsin.

55w ya da 100w'lık ampuller çok ısındığı için far tasını eritebilir.

35w'lık h4ler için role kullanman gerekebilir.

Son düzenleme:
osram ile narva'nın 35w uzun/kısa h4 halojen ampılleri mevcut.

bir ampulun aydınlatma gücü watt ile değil lumen ile ölçülür. 35w h4 halojen ampullerin aydınlatma gücü şu an kullanmakta olduğun standard 35w ampullerden (anladığım kadarıyla armut ampul kullanıyorsun) daha iyidir. Fakat h4'un tırnakları senin far tasına uymayabilir. tırnakları yan keski ile kesip yeniden lehimleyerek tasa uydurabilirsin. bu şekilde daha iyi bir aydınlatma elde edeceğinden emin olaiblirsin.

55w ya da 100w'lık ampuller çok ısındığı için far tasını eritebilir.

35w'lık h4ler için role kullanman gerekebilir.

evet, dediğiniz farkı biliyorum ama benim aydınlatma bana yetiyor. halojen olsa daha iyi olur tabi ama onun da yuva problemi var dediğiniz gibi. tavsiyeniz için teşekkürler.

35w lambadan fazla performans bekleyemezsin 100w lamba içinde akü ve regülatör modifiyesi şart.

diyelim ki 100w ampul buldu ve Konjektörü de nasıl olacaksa modifiye etti peki statörün gücü yeterli mi acaba:bounce: Bu arada 100w lık bir ampulün ısısı plastiği eritir hatta yakar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar