Kısa Boy İçin Sürücü Kursu Önerisi

Herkese selam, Kadıköy' de oturuyorum. Boyum 1.50 ve Honda MSX 125 motorum var. Ancak motor ehliyetim yok. Yaş 27 ve A ehliyeti almak istiyorum. Boyum kısa olduğundan dolayı İstanbulda Anadolu Yakasında gidebileceğim ve benim boyumun sürebileceği motorları olan, önerdiğiniz bir sürücü kursu var mıdır ? Herkese teşekkür ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben A ehliyetimi Kadıköy Gelişim Sürücü Kursundan almıştım.
O zamanlar araştırıp doğru düzgün eğitim verdikleri için o kursu seçmiştim.
Büyükçekmece'den metrobüsle gidip geliyordum eğitimlere, o kadar yolu gittiğime de değmişti.

Motosikleti
cbf 150
Ya şimdi birşey dicem olay olcak ama tutamıyorum kendimi. KArdeşim maden boyun kısa neden bu işlere atılıyorsun?

Bisiklet var, otobüs var, taksi var, kaykay var. Senin neyine motosikelt? Ayanı nasıl yere koycan hadi koydun diğer ayagın yukarda kalcak. Ya gözünü sevim motor falan bakma.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Erol Bey bence bir hafta sonu Kadıköy pazarın kurulduğu yerdeki İmam Hatip'in bahçesine gidip kurs motorlarını inceleyin, sizin rahat edeceğiniz ebatlarda bir motor görürseniz kurs hocalarından bilgi alıp o kursa başvurun. Bazı motorların da sele yüksekliği alçak oluyor, o nedenle size de uygun olabilir.

Ya şimdi birşey dicem olay olcak ama tutamıyorum kendimi. KArdeşim maden boyun kısa neden bu işlere atılıyorsun?

Bisiklet var, otobüs var, taksi var, kaykay var. Senin neyine motosikelt? Ayanı nasıl yere koycan hadi koydun diğer ayagın yukarda kalcak. Ya gözünü sevim motor falan bakma.
Biraz sinirli bir cevap olmuş fakat konunun başında da belirttiğim gibi halihazırda 125cc olan msx motorumu sürekli kullanıyorum. Fakat ehliyetim yok. Daha büyük motor hiç kullanmadım. Türkiye'de de kendi motorunla sınava girmek gibi bir durum olmadığı için konuyu gayet açıkça anlattığımı düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Erol Bey bence bir hafta sonu Kadıköy pazarın kurulduğu yerdeki İmam Hatip'in bahçesine gidip kurs motorlarını inceleyin, sizin rahat edeceğiniz ebatlarda bir motor görürseniz kurs hocalarından bilgi alıp o kursa başvurun. Bazı motorların da sele yüksekliği alçak oluyor, o nedenle size de uygun olabilir.
Hocam evim tam pazarın karşısında. Dediğiniz gibi yapayım çok teşekkür ederim.

Hocam Ankara'da A ehliyeti alırken mt-07 için kısa boylu bir kız arkadaş için motoru kuyruk kısmından kayış ile yere yakınlaştırmışlardı. İllaki çözümleri vardır.

Selamlar,
Boyu kısa olanlara motor vermeyelim. Aklı kısa olanlara da ülke yönettirmeyelim.

Motor sürmenin boyla ne ilgisi var? Herkes büyük motor sürecek diye de bir şey yok.

Çok patavatsız bir yorum olmuş.

patavatsız
sıfat
  1. sözlerinin kime dokunacağını, nereye varacağını düşünmeden ve saygısızca konuşan, davranışlarına dikkat etmeyen (kimse).

Bak boyu ile mesut bahtiyar barışık biri.

Motosikleti
kurumdan kuruma değişiyor demek ama A sınıfı için 600cc üstü olması gerek olduğunu düşünüyorum :/
Honda CBF 500 A sınıfı için yetiyormuş, A2 ile sürülemiyor mu ki o bilemedim ama sınava onunla girdim. Şimdi kalmamış olablir o motor o zaman bile çok eskiydi. Tip olarak çok küzeldi hem de kırmızıydı ama çok ağır hissettirmişti, hatta benim şimdiki 230 kilo vstrom bile o kadar ağır gelmiyor.

Honda CBF 500 A sınıfı için yetiyormuş, A2 ile sürülemiyor mu ki o bilemedim ama sınava onunla girdim. Şimdi kalmamış olablir o motor o zaman bile çok eskiydi. Tip olarak çok küzeldi hem de kırmızıydı ama çok ağır hissettirmişti, hatta benim şimdiki 230 kilo vstrom bile o kadar ağır gelmiyor.
Sürdüğün motosiklet seni üzmeden, yolda bırakmadan, bir şekil mutlu ediyorsa üstünde ne kadar yük olursa olsun pamuk gibi gelir :)

Motosikleti
Sürdüğün motosiklet seni üzmeden, yolda bırakmadan, bir şekil mutlu ediyorsa üstünde ne kadar yük olursa olsun pamuk gibi gelir :)
Belki o yüzden, belki de sürücü kursunda ilk defa motosiklet sürünce ağır gelmiştir bilemedim. Sürücü kursunda ilk önce yamaha ybr 125 sürmüştüm, bir iki tur attıktan sonra bajaj pulsar ile devam et dediler, ertesi gün gidince sen artık 500cc ile devam et dediklerinde çok ağır gelmişti motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar