ya bu komineye bende merak saldım baya araştırdım ürünlerin özelliklerine baktım genelde bu tarz urunlerde cordura kumas kullanılırken komınede nylon polyester falan kullanılmış cordura yere düştüğünde sürtünmeye ve ısıya dayanıklı kumaş türü komine sanırım sürüklenmeyi dahil etmiyor güvenlik durumuna bugun atıyorum 300-350 tl ye venom dur nic dir markalar var bunlar cordura kumaştan yapılmış kaza yapan bir arkadaşın eldivenide komine korumuş ama eldiven sürtünmeden erimiş
Walla hocam ben tecrübe ettiğim üzere bu markanın ürünlerini kullanıyorum.
Zamanında üzerimde venomun ortasınıf bir ceketi (hangi modeliydi tam hatırlamıyorum) üzerimdeyken yaşadığım 22 metrelik sürünme sonrası dirseğimde ve belimin sağ tarafında kalan çıkıntılı kemik bölgesinde (mont uzun model olmasına rağmen) sürtünmeden kaynaklı doku kayıpları yaşadım. Halbuki mont gayette güzel oturuyordu üzerime.
Daha sonra üzerimde kominenin bir ceketi ile(jk015 yazlık ceket desen yeridir çogu bolge fileli) yine 20 metre kadar sürüklendim hatta düşüş sonrası arka cebimde telefon oldugunu hatirladigimdan oldugu gibi agirligimi sirtima verdim. Sonuç; bende en ufak bir sorun yok. Kendi kendime diyorumki ulen ceketin anasını ağlattık arkadaş arkası olduğu gibi yırtılmıştır. Çıkardım baktım cekette hiçbir sorun yok (venomun dirsegi yirtilmisti).
Dediğim gibi ben tecrübe ettim ve mantığım kesinlikle komine dedi. Komple 2 setini düzdüm memlekrte dönmemi bekliyor takımlar evde