kış geliyor motoru nasıl saklarım dıyorsanız

beyler kımsenın kolay kolay bılmedıgı konular bunlar

motor grajda ıse adım adım sunları yapın

1:motorun eksoz ve nıkalaj bölumlerını 20 50 yag ıle bır bez yardımıyla yaglayın
2: motoru orta sehpada asla dıreksonu kıtlemeyın ve tekerlerın altında tahta koyun
3:yag degıştır yenı yag koy
4:benzın deposununda yarım lıtre benzın olsun
5:aku kutuplarını cıkarın ve akuyu gıne tahta ustune bırakın yada gerekırse sulu ise lutfen su koyun
6:tekerlerı her ıkısınıde 32 olarak şişirn
7:teli jant ıse mutlaka ayarlı kontrol edın
9: motorunuzu yagladıktan sonra branda ıle kapatınız
10: son olarak bır yada engec dıyım ıkı ayda bır motorunu calıştırın calıştırıken mutlaka bujı bırkez benzınde ıslatıp kurutun

herhangı bır sorunuz varsa burdayım :cat::cat:

peki garaj imkanı olmayanlar?

soguk ve yagışlı havada motorunu uzak tutucaksın
her ay motorunu calıştırıcaksın
tekerın şambırelı ise mutlaka tekerleklerı cıkarıyorusun
motorunu her pas tutacak yerlerını yaglıyorsun
akunun suyunu calışmadıgı ıcn her ay duzenlı olarak degıstırıeceks

bizde garaj var motosiklet yok :salut:

ayıpsın hal ederız senyeterkı garajını bıze ac bak ne motorların oluyor
teşekkürler dostum ama benim öle bir sorunum yok her zaman kullanıyorum motoru

zaten sorunu olmayanlar ıcın yazmadım bılgı amaclı

bılgı paylaştıkca cogalır ok

Benim motorların rahatı yerinde kaloriferli depoda. :bounce:
Paylaşım için teşekkürler...

peki kapalı garajda sadece her hafta çalıştırıcak şekilde ve branda ile saklasak bu diğer işlemleri yapmasak olmazmı acep yaw ?

Bujileri söküp yanma odası içine bir çay kaşığı motor yağı konur. Daha sonra benzini tamemen boşaltılmış karbüratörlü motorunuz marş motoruyla birkaç tur çevrilir.

Depo, karbüratör ve benzin boruları boşaltılır, ardından depo ful doldurulur.

Bir de şu ayda bir çalıştırma işi var. Eğer bu çalıştırmayı birkaç dakika ile sınırlı tutarsanız tüm yakıt ve eksoz sistemini paslanma tehlikesine maruz bırakmış olursunuz. Lastikler ısınıncaya kadar gezmeniz gerekli bunu önlemek için. Ayrıca tüm o hazırlığı yapıp 1 ay sonra tekrar yürür hale getirip sürüp park ettikten sonra yine kış hazırlığı yapmak saçma değil mi? Ayrıca o soğuk havada 1 ay beklemiş bir motorun hemen çalışması da zor gibi..

Benim bu bilgilere ihtiyacım olmuyor çünkü yaz kış 365 gün sürüyorum. Ayrıca bu bilgiler biraz çağdışı kaldı sayılır. Artık otomotiv teknolojisinde kullanılan malzemeler çok daha dayanıklı. Bu eziyete girmeye ve uzun uzun kış uykusu hazırlığına gerek yok.

rigel nzmn dan berı motor ustundesın bırde motoru nasıl kullanıyorsun yanı ben kuryeyım motor hıc altımdan eksık olmaz

suan en son teknolojıyle uretılen arabaların bıle kışlık bakımları artı barcaları degişiyor bırgun yolda kalırsan anlarsın benım nedemek ıstedıgımı

peki kapalı garajda sadece her hafta çalıştırıcak şekilde ve branda ile saklasak bu diğer işlemleri yapmasak olmazmı acep yaw ?

duzenlı olarak yaparsan daha saglık olur

Son düzenleme:
rigel nzmn dan berı motor ustundesın bırde motoru nasıl kullanıyorsun yanı ben kuryeyım motor hıc altımdan eksık olmaz

suan en son teknolojıyle uretılen arabaların bıle kışlık bakımları artı barcaları degişiyor bırgun yolda kalırsan anlarsın benım nedemek ıstedıgımı

duzenlı olarak yaparsan daha saglık olur

4-5 yıldır motosiklet üstündeyim. İlk otomobilim 1975 model reno 12 ts idi, 25 yıl önce. O zamanlar dediğin gibi arabaları kışa hazırlardık. Filinkot filan atılırdı altına, antifriz konurdu. Çünkü ne hikmetse o soğutma sıvısı hep eksilirdi ve antifriz sadece kışları konurdu. Aslında fazla başka bir özel hazırlığı da yoktu kışa girmenin. Şu anki otomobilim herhalde 20. arabam filan. Baya modern bir araç. Motorum da öyle. Artık böyle bir hazırlık yok bu makinalar için. Lastik ve akü teknolojileri de oldukça ilerledi. O yüzden özel bir kış hazırlığına gerek yok.

Şimdi bana kışa girerken otomobilllerde hangi parçaların değiştiğini ve "kış bakımı"nda neler yapıldığını bir yazsana...

Hergün, 365 gün motor üzerindeyim. Senin kadar olmasa da yaz kış günde 50-100 km arası yapıyorum. Motosikletimin kitapçığına uygun bakımları dışında birşey de yapmıyorum.

Kendi konunu biraz karıştırmışsın. Veya benim yazdıklarımı. Ben özel bir kış bakımı diye birşey yapmıyorum, çünkü yaz kış her gün biniyorum dedim. Kış uykusu için yaptığın hazırlıklar için anlattıklarının bir kısmı doğru, bir kısmı da yanlış...

neden yarım depo benzın olmalı acıklaman mumkunmu cunku bende uzun sure motr kullanılmaycaksa depo ıcı paslanmalarını onlemek ıcın full depo bırakmak gerekdıgını duymustumda

Ben geçen kış buzda kayıp düşünce (31 Aralık 2007) "tamam artık motoru biraz kaldırma zamanı geldi" dedim ve motoru arka kapıdan apartman içine aldım. Bu forumda bahsedilen tedbirlerin hiç birini almadım. Sadece 3-4 günde bir ön tekerin yere temas ettiği noktayı değiştirdim ve motor apartman içinde çalışıp gürültü yapmasın diye bujiyi söküp 4-5 defa ayak marşına basarak pistonun arada bir hareket etmesini sağladım. Bunları her 3-4 günde bir tekrarladım. Tam 45 gün sonra 15 Şubat'ta buzların erimeye başladığını farkedince motoru tekrar çıkardım. Sadece akü zayıflamıştı. Ayak marşı ile çalıştırdım ve aynen devam. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum. Ama sorunsuz kullanıyorum şu an, herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Birinci tarihi ilk ve tek düşüşüm olduğu için hatırlıyorum. İkinci tarihi ise motoru çıkaracağım günü sabırsızlıkla beklediğim ve sonra o günü bayram ilan ettiğim için hatırlıyorum :)

Son düzenleme:
Yararlı bilgiler için çok teşekkür ediyorum ...Benim için çok önemliydi hakkaten ...Benim jawa kışın 4 ay yatar...Malum Boludayız hatta motorum daha yüksek bi rakımda bulunuyo ve 4 ay sonunda çalıştırmak için içeri girdiğimde bana en az 1 saate mal oluyodu pisliğini temizlemekte cabası...Ama Allahın izni ile yakında yeni motorumu alıyorum ve dediklerini harfi harfine yerine getiricem...sağol kardeşim...:cat::cat::cat:

ya peki bunlarin hic birini yapma imkanimiz olmazSa? yane bulundugumuz yerden uzak bi yerde olurSA motor we 4-5 ay yatarSa Sonra naSil o motoru canlandircaz???:D:p

4-5 yıldır motosiklet üstündeyim. İlk otomobilim 1975 model reno 12 ts idi, 25 yıl önce. O zamanlar dediğin gibi arabaları kışa hazırlardık. Filinkot filan atılırdı altına, antifriz konurdu. Çünkü ne hikmetse o soğutma sıvısı hep eksilirdi ve antifriz sadece kışları konurdu. Aslında fazla başka bir özel hazırlığı da yoktu kışa girmenin. Şu anki otomobilim herhalde 20. arabam filan. Baya modern bir araç. Motorum da öyle. Artık böyle bir hazırlık yok bu makinalar için. Lastik ve akü teknolojileri de oldukça ilerledi. O yüzden özel bir kış hazırlığına gerek yok.

Şimdi bana kışa girerken otomobilllerde hangi parçaların değiştiğini ve "kış bakımı"nda neler yapıldığını bir yazsana...

Hergün, 365 gün motor üzerindeyim. Senin kadar olmasa da yaz kış günde 50-100 km arası yapıyorum. Motosikletimin kitapçığına uygun bakımları dışında birşey de yapmıyorum.

Kendi konunu biraz karıştırmışsın. Veya benim yazdıklarımı. Ben özel bir kış bakımı diye birşey yapmıyorum, çünkü yaz kış her gün biniyorum dedim. Kış uykusu için yaptığın hazırlıklar için anlattıklarının bir kısmı doğru, bir kısmı da yanlış...

ilk motora bındıgımde yaşım onda yamahanın gemı motorlarını bılırısın koldn vıteslı ılk motorumu 13 yasımda 96 model honda tıtan oldu ılk motor söktugumde yasım 15 di ben motordan baslayan yasımla su yasıma kadar yaz kış camuru karı yada her ne halat ise ne otobus ne arabya bındım bak hayatta yureyemem hayatta koşumama cunku hıc ınmedım ustunden sabah aksam ustundeyım cok kazalara atlatım ıkı ay hastanede gectı
ama her motora bındıgımde kendıme acemı gözuyle bakıyorum

yanı usta motorcuların mezar taşıdır kımse 4 4luk bılemez

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar