KIŞ GELDİ NAPICAZ :(((((

MOTORU ALALI 3 HAFTA OLDU VE KIŞ GELDİ NAPICAZ BİZ :(((:)pr:

Manisa'da bulunup bu soruyu soruyorsan Afyon,Ankara,Eskişehir gibi yerlerde yaşayanlar ne yapsın?Ki yinede biniyoruz kar olmadığı sürece.Siz kış görmemişsiniz.
Motordan inmezdim yerinde olsam.4 mevsim non stop.

yaz kış farketmez 12 ay motosiklet üstündeyim, hava eksi derecelere düşse dahi.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Kışlık kıyafete gec devam

yaz kış farketmez 12 ay motosiklet üstündeyim, hava eksi derecelere düşse dahi.

Hava sogutmali motor kullaniyorum,

Tam istedigim hava,saganak yagmur olmasin yeter.

Haftasonu toplamda 400km lik gunubirlik tur duşunuyorum,tapagaz gittigim icin makinada zorlanmiyor daha iyi soguyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
MOTORU ALALI 3 HAFTA OLDU VE KIŞ GELDİ NAPICAZ BİZ :(((:)pr:

Yine iyi 3 hafta sürmüşsündür.
Ben motoru aldığımda Aralık başıydı, ehliyetim de yoktu, yaz gelip ehliyeti de alıp havalar ısınana kadar 6 ay beklemiştim.

Kışın artık yağış olmayan yerlerin kuru olduğu günlerde fırsat bulursam gezerim, onun dışında otoparkta durur motor.

Hava sogutmali motor kullaniyorum,

Tam istedigim hava,saganak yagmur olmasin yeter.

Haftasonu toplamda 400km lik gunubirlik tur duşunuyorum,tapagaz gittigim icin makinada zorlanmiyor daha iyi soguyor.

Suzuki vanvan 125’im vardı hava soğutmalı Antalya’da 40 derece havada bana mısın demeden 90-100km hızla giderek harika turlar yapmıştım, hava soğutması da bir yöntemdir dezavantaj değildir aksine çıkabilecek radyatör vb sorunu olmaz motosikletin.

Yaz başında kuru temizlemeye vermeyi unuttuğumuz kışlık montumuzu temizleteceğiz :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaz başında kuru temizlemeye vermeyi unuttuğumuz kışlık montumuzu temizleteceğiz :)

Abi temizliğe dikkat et, ben geçen hafta baktım montun içindeki etikette kuru temizleme yapılmaz 30 derecede yıkayın yazıyordu. çamaşır makinasında hassas sentetik ayarında yıkadım, üzerindeki reflektif şeyler yapıştırmaymış onlar söküldü. Yıkamayıp kirli giysem daha iyiydi, daha önceki senelerde sadece içliğini çıkarıp yıkıyordum, hepsi temiz olsun deyince böyle oldu, yıkadığıma pişman oldum. zaten ilk yağmurlu kötü havada kirlenecek yine.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
Abi temizliğe dikkat et, ben geçen hafta baktım montun içindeki etikette kuru temizleme yapılmaz 30 derecede yıkayın yazıyordu. çamaşır makinasında hassas sentetik ayarında yıkadım, üzerindeki reflektif şeyler yapıştırmaymış onlar söküldü. Yıkamayıp kirli giysem daha iyiydi, daha önceki senelerde sadece içliğini çıkarıp yıkıyordum, hepsi temiz olsun deyince böyle oldu, yıkadığıma pişman oldum. zaten ilk yağmurlu kötü havada kirlenecek yine.

Ben mümkün olduğunca sabun kullanmadan duşakabin içinde sadece dışına su tutup silerek temizliyorum. Astar kısmını suda bekletiyorum bir süre, sonra ikisini ayrı ayrı asıp kurutuyorum. Kirin pasın çoğu böcük artığı ve ter olduğu için kolay temizleniyor.
Arada kan bulaştıran böceklere denk geliyorum. Onuda sıvı sabunla siliyorum, artık çıktığı kadar. Şu reflektörlü yelek temizlikten yırtmak için bile kullanılabilir.

Benim kuru temizleyicinin oğlu da motosiklet kullanıyormuş.

Motosikletçi montu yıkamayı bildiği için elde yıkama yapıyorlar.

Aynı montu 4 yıldır senede 2 kez yıkatıyorum, henüz bir sorun yaşamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:15 ----------

Ben mümkün olduğunca sabun kullanmadan duşakabin içinde sadece dışına su tutup silerek temizliyorum. Astar kısmını suda bekletiyorum bir süre, sonra ikisini ayrı ayrı asıp kurutuyorum. Kirin pasın çoğu böcük artığı ve ter olduğu için kolay temizleniyor.
Arada kan bulaştıran böceklere denk geliyorum. Onuda sıvı sabunla siliyorum, artık çıktığı kadar. Şu reflektörlü yelek temizlikten yırtmak için bile kullanılabilir.

Benim kuru temizlemeci montu askıya asıyor.
Sonra ılık su ve sabunlu yumuşak süngerle siliyor.
Son durulama için yine ılık su kullanıyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Keep driving bro. Yani sonuna kadar mokoko

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de geçtiğimiz mart ayında almıştım motorumu. Aldığım dönemde kar yağdığı için motoru 2 hafta bayide bekletmiştim. Karlar eriyince teslim alabilmiştim.

Soğuk havalarda kullanırım diyorum ama yağışlı havalarda cesaret edebilir miyim emin değilim. TEM trafiğinde kendi sürüşüme güvensem bile çevreye güvenemiyorum.

Reflektorlu yelek muhabbeti ciktigindan beri giyiyorum.

Mont epeydir cidden tertemiz :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Marifetmis gibi anlatımlara pek kulak asmayın derim yeni kullanıcı ve genc arkadaşlar.. Soğuk havalarda lahana gibi sarıp sarmalanıp gezmenin bi cazibesi yok. Zaten biçok arkadaş rüzgar geçirmez ürünler yerine geyikli kazaklar , gazete kağıtları vs giyiyor altına.. Korkarım kışlık giyinmeyide bilmiyorlar. Şimdi hissetmessiniz ama yaşınız ilerledikce vucudunuzdaki değişiklikler sizi rahatsız eder.

Dizlerde ağrılar, boyun ve belde en ufak bi rüzgarda tutulma, böbrek bölgesinin üşütülmesini ise hic saymıyorum..

Ben 22 senedir kullanıyorum ( 40 yaşındayım ) gençlik ateşiyle fırtına gibi eserdik motorun üstünde, şimdi dizlerimiz katur kutur ötüyor..

22 senede tecrübe ettiğim şu ;

hava 20-25 arasıysa ideal sürüş.
25+ yazlık ekipmanla ideal ,
30 derece üstü , 15 derecenin altındaysa kesinlikle binmem.

Marifetmis gibi anlatımlara pek kulak asmayın derim yeni kullanıcı ve genc arkadaşlar.. Soğuk havalarda lahana gibi sarıp sarmalanıp gezmenin bi cazibesi yok. Zaten biçok arkadaş rüzgar geçirmez ürünler yerine geyikli kazaklar , gazete kağıtları vs giyiyor altına.. Korkarım kışlık giyinmeyide bilmiyorlar. Şimdi hissetmessiniz ama yaşınız ilerledikce vucudunuzdaki değişiklikler sizi rahatsız eder.

Dizlerde ağrılar, boyun ve belde en ufak bi rüzgarda tutulma, böbrek bölgesinin üşütülmesini ise hic saymıyorum..

Ben 22 senedir kullanıyorum ( 40 yaşındayım ) gençlik ateşiyle fırtına gibi eserdik motorun üstünde, şimdi dizlerimiz katur kutur ötüyor..

Arti olarak ekipmanlarinda limiti bir yere kadar. Cok iyi hatirliyorum yagmurlu havada benzinlikte durup Spidi h2out eldivenin suyunu sıkmıştım.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250

Benim gibi bir tatlı su motorcusu daha. :mrgreen:

O değilde, gazete rüzgar kesme konusunda başarılı. Çantamda eski bir gazete taşıyorum rüzgardan rahatsız olduğumda göğüs kısmına koymak için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar